0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Erelid ‘Tante Corrie’ overleden
Zakia Aouadi 1e prijs 14 1024x768

Erelid ‘Tante Corrie’ overleden

Door Beheerder | 2 december 2014 | Nieuws

Dinsdag 2 december 2014 is Corrie de Jong overleden. Bij Rohda’76 beter bekend als ‘Tante Corrie’. Zij is 80 jaar geworden.

Met het heengaan van Corrie verliest Rohda’76 een supervrijwilliger en tevens erelid. Samen met haar man Dirk – ‘ome Dirk’ – was zij vanaf de oprichting in 1976 een drijvende kracht achter de vereniging. Tot op zeer respectabele leeftijd hielp Corrie achter de bar en in de keuken. Ook het wekelijks boenen van de kantine  rekende zij tot haar takenpakket. Seizoenen achtereen waste en repareerde zij de voetbaltenues van de selectieteams

En natuurlijk zorgde Corrie ervoor dat echtgenoot Dirk alle tijd en ruimte kreeg om zich vanaf 1962 te bekommeren om eerst Bodegraven-zaterdag en later Rohda’76. Als bestuurslid en allesdoener. Dat leverde hem in 2012 de gouden speld op van de KNVB. ,,Zonder haar had ik dit werk nooit kunnen doen,’’ roemde Dirk zijn vrouw tijdens deze plechtigheid.

Hoewel ze met haar onbezoldigde inzet niet te koop liep, bleven haar werkzaamheden niet ongemerkt. Zo ontving Corrie in 2002 bij de jaarlijkse sportverkiezingen van de voormalige gemeente Bodegraven de zogenaamde verdienstenduim. Een onderscheiding voor iemand met een bijzondere staat van dienst binnen het sportverenigingsleven. Ook behaagde het Hare Majesteit om Corrie in 2009 Koninklijk te onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Van de vier zoons hebben Martin, Dick en Kees vele jaren de clubkleuren van Rohda’76 hooggehouden. Kees staat nog steeds op de spelerslijst van het 4e elftal. Bovendien maakt hij als penningmeester deel uit van het bestuur. Zo moeder/vader, zo zoon.

Op zaterdag 7 juni van dit jaar kwam Corrie nog in actie voor Rohda’76. Toen reikte zij de naar haar vernoemde ‘Tante Corrie-bokaal’ uit (zie foto). Een onderscheiding voor de seniorspeler die per seizoen de meeste doelpunten scoort. Een traditie die blijft voortleven. Net als de gedachte aan Corrie.

Een kaartje sturen naar de familie De Jong? Dat kan: Leidsche Poort 12, 2411 SG Bodegraven. Wie de familie de hand wil schudden is maandag 8 december welkom tijdens de condoleance van 19.30-21.00 uur. In de kantine van Rohda’76. Vanzelfsprekend.

Zakia Aouadi 1e prijs 14 1024x768


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie