0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 7 – Berkel 8
Hagel

Rohda 7 – Berkel 8

Door Beheerder | 22 december 2014 | Nieuws

Op de laatste voetbalzaterdag van 2014 om 16:15 mochten wij voor de tweede keer aantreden tegen Berkel. Twee weken daarvoor hadden wij (onnodig) 2-2 tegen deze mannen op leeftijd gespeeld, dus wij waren gebrand op revanche.

 

Het weer alleen voorspelde niet veel goeds; donkere wolken, regen, hagel en heel veel wind. Blijkbaar hadden teveel teamleden op buienradar van de week gekeken, want we hadden veel afmeldingen: Moo was na 10 jaar opeens geen twintiger, maar dertiger en hij kon dit nog niet verwerken, Bas en Hendrik zijn al tijdje uit de roulatie, Maik, Teunis en Vincent meldde zich deze week af met een blessure en Nilis Verbaan was ook afwezig.

Kees was waarachtig aanwezig, en gaf aan in nood altijd voor het 7de klaar te staan en in dit geval kon hij een helft mee ballen.

 

Maarten was nog druk bezig met fluiten van het 6de, toen de(niet nader te benoemen) scheidsrechter wilde starten met de wedstrijd. Daarom de volgende 11 mensen: Rino op het hok; Witte Willem en de gebroeders Griff; Shield, Linge, Evert en Rogier; Bette en Kees.

 

Twee weken geleden was de keeper van Berkel de beste man op het veld; deze week hadden zij een andere keeper op de goal, maar deze moest zijn meerdere erkennen in zijn collega van twee weken geleden, daarover straks meer.

 

Berkel is een team op leeftijd, dat tactisch en positioneel goed stond. Daarop was onze tactiek ook aangepast voor deze wedstrijd: De twee snelste mensen in de spits en loeren op de counter. De wedstrijd was goed en wel begonnen en de 1-0 lag er al in. Een uittrap van Rino belandde in de voeten van Kees, die zijn lichaam goed gebruikte, Evert aanspeelde die de bal achter de laatste man van Berkel speelde en deze werd onderschept door Bette, die direct moest uitwijken voor de uitkomende keeper op 20 meter van de goal en Bette kon vrij inschieten, 1-0.

 

Rohda 7 was de hele wedstrijd de betere partij, zonder al te vaak op goal te schieten. Het leek op een 1-0 ruststand te eindigen, maar Willem besliste anders. Hij was opgekomen tot over de middenlijn en met een splijtende pass zette hij Kees voor de (wederom uitkomende) keeper en met een slimme voetbeweging liet hij de keeper kansloos, 2-0.

 

Kees ging douchen en even schoot de angst erin dat deze voorsprong in de 2de helft gingen weggeven. Enkele wijzigingen vonden plaats: Maarten ging centraal op middenveld samen met Linge(die niet fit was en al snel werd vervangen door Arjan) en Evert ging op de plaats van Kees spelen. Berkel leek echter geen zin meer te hebben in verdedigen, want er lag de tweede helft veel ruimte achter de verdediging en met name Bette profiteerde daarvan.

 

De 3-0 kwam al snel tot stand door een goede bal van de linkerkant naar Evert die de bal 20 meter van de goal in ontvangst kreeg en zag tot zijn verbazing dat de keeper alweer was uitgekomen. De bal stuiterde op het natte veld door, wat de keeper verraste, dus Evert kon de bal in 1x in het doel schieten.

 

Niet veel later werd het 4-0. Bette werd diep gestuurd door wederom een prima pass vanaf de linkerkant. Bette rende zijn tegenstander letterlijk voorbij en de keeper maakte het hem ook niet al te moeilijk, 4-0 en definitief gespeeld.

Nog geen minuut later lag ook de 5-0 erin. Een aanval van Rohda werd afgeslagen en belandde bij Evert in zijn voeten, die zichzelf diep stuurde en zag tot zijn verbazing dat de keeper praktisch naast(!!?!!) het doel stond, 5-0 en met nog een minuut of 20 op de klok roken Bette en Evert de kans om een hattrick te maken deze middag.

 

Bette pakte snel hierna als eerste zijn hattrick. Een voorzet van Shield op de 5meter lijn op Evert werd onderbroken door een verdediger, maar Bette stond klaar om zijn 3de van de middag in te schieten. Tijdens het scoren werd hij wel gruwelijk hard van achter neer getrapt, maar dat mocht de pret om de hattrick niet drukken.

Sowieso was het een wedstrijd die barstte van de overtredingen, opstootjes en getier. Waar we de wedstrijd twee weken geleden al mee eindigde, ging deze wedstrijd gewoon weer mee verder. 

De nr. 9 van Berkel lag continue met onze nr.4 in de clinch(geen namen) en ook onze nummer 7 en 8 waren regelmatig onderdeel van ‘gesprek’.


Ondertussen gingen wij ook door met het maken van doelpunten. In de jacht op de 7-0 schoot Bette een keer te gehaast, waardoor de bal net langs de verkeerde kant van de paal rolde. Bette bracht ook Shield in stelling, maar deze had te veel tijd nodig waardoor zijn poging niet tussen de palen ging. Niet veel later claimde Rohda (en Ronald, nadat hij was bijgekomen)een pingel, aangezien Ronald met bal en al onder de zoden geschopt werd, maar tevergeefs.

Uiteindelijk viel de 7-0 dan toch: Bette werd diep gestuurd (voor de 20ste keer deze middag?!?), speelde de keeper, tegen de achterlijn aan, door de benen en maakte zijn 4de van de middag. Het slotakkoord was ook voor Bette en Evert. Eerstgenoemde werd aan de linkerkant diep gestuurd en Evert stond aan de rechterkant vogelvrij om zijn 3de van de middag erin te prikken.

Het was ondertussen al 18:00 geweest, dus wij waren toe aan een natje en een droogje, dat altijd op geheel eigen stijl wordt ingevuld door Rohda 7.

Over de uitslag zijn we tevreden, over het verloop van de wedstrijd totaal niet!

 

10 januari mogen we weer aantreden en wel gelijk voor de vervolgronde van de beker tegen Woubrugge 4, waarin winst het enige is dat telt om door te bekeren.

 

Steun jij ons die zaterdag langs de lijn?

 

Evert-Jan den Boon

 

Hagel


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie