0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 7 – Perkouw 4
Bal

Rohda 7 – Perkouw 4

Door Beheerder | 16 december 2014 | Nieuws

Na 2 gelijke spelen krijgen wij Perkouw op bezoek, dat laatste staat in onze competitie en pas 3 punten heeft vergaart tot zover. Wij willen dus wel even de 3 punten thuis houden en hopelijk met een ruime uitslag laten zien dat wij hoger in de competitie thuis horen dan in de middenmoot!

We hadden de beschikking over ruime en een nagenoeg fitte selectie en begonnen als volgt: Vinnie op het hok, achterin op rechts de Voorzitter, ons gouden centrale duo Witte-Willem en op links Niels Griff. Het middenveld werd gevuld door Bette, Linge, MaartenV en el Capitain Sebas. Voorin begonnen Evert en Shield. Op de bank zaten Rino, Mikey en Nilis die pas net was hersteld van ons Uber-gezellige spareribs-bier-whisky-sambuca avondje na de wedstrijd van vorige week. Roger had zich ziek afgemeld, Teunis moest werken, Bas en Hendrik zijn nog geblesseerd en Keessie schijnt zich alleen nog maar met boks-ballen te bemoeien (en het zou leuk zijn als hij dit een keer officieel liet weten).
Het doorwisselen was weer het bekende verhaal, iedereen kreeg ongeveer evenveel speeltijd, alleen Shield was vooraf zeker van 90 minuten na een wat langere wisselbeurt een week eerder. En het zou Shield niet zijn als hij het deze wedstrijd op zijn bekende manier weer eens waar zou maken een plekje te verdienen – later hierover meer.
Hendrik was ook weer aanwezig als vlagger en geruchten gaan over een spoedige terugkeer op het veld — chappeau!

Het bleek lastig voetballen, vooral door het gladde veld en een tegenstander dat zelf niet wilde voetballen. Perkouw liep vooral achter ons aan en hield de ruimtes verrekte klein in hun centrum.
Wij wisten een aantal keer combinerend er door te komen via MaartenV en Bette aan de rechter kant, en ook vanaf links waar MaartenV een paar keer de ruimte in kon duiken voordat hij het weer vakkundig wist te verknoeien. Verder probeerden we het wat met voorzetten vanaf de backs, maar aangezien koppen nooit ons sterkte punt is geweest kwam daar weinig uit in alle drukte. Daarnaast hadden we ook moeite met het veld dat behoorlijk glad was. Zo waren er meerdere glijpartijen bij hoekschoppen en in de duels.
Uiteindelijk kregen wij tot overmaat van ramp ook nog de 0-1 tegen uit een corner. Perkouw had eigenlijk nog niks kunnen uitrichten maar uit de kluts die volgde bij de corner was een speler van Perkouw het scherpst. Witte was nog dichtbij om de bal weg te werken, maar vanaf de 1e paal waar hij stond schoot hij de bal recht omhoog onderkant lat, waarna hij besloot de bal meteen maar een paar keer hoog te houden en tot 3x toe deze in het dak van het doel te schieten zonder dat ie de grond raakte. Sterallures terwijl je achter staat? Beetje overdreven Witte, maar die grijns op je gezicht zag er leuk uit.
Hierna gingen wij weer vrolijk verder voorin, want we waren veruit de betere ploeg. Eerste mistte MaartenV op een prima voorzet van Bette door over de bal te schieten en ditzelfde deed Schilt door de 2e prima niet-te-missen voorzet van Bette toch te missen.
Uiteindelijk zat het ons op slag van rust nog wel even mee. Een schot van Evert belande duidelijk op een arm van Perkouw. De scheids twijfelde niet en de daaropvolgende penalty werd door Maarten zakelijk links onder in het doel geschoten – keeper kansloos.

Na rust bepaalden wij weer gewoon het spel. We waren om de paar minuten wel een keer gevaarlijk. Echter schoten uit de 2e lijn van Nilis waren met weinig precisie. Daarnaast was Bette een paar keer gevaarlijk in de diepte (zo wist hij 4 man uit te spelen een meter voor het doel toch de bal te verspelen) en werd Evert een keer diep gestuurd door Maarten, maar zijn voorzet van 5 meter voor het doel miste precisie. Daarnaast waren er een aantal voorzetten van de linkerkant waar MaartenV veel kon opstomen uit de verdediging. De eerste paar voorzetten leverde niks op, maar uiteindelijk was het na een dikke 20 minuten toch 2-1 van Schilt op zo’n scherpe voorzet van MaartenV. Shield liep hier op zijn bekende manier (ongecontroleerd maar met volle overtuiging) succesvol tegenaan.
Vlak hierna volgde 3 gouden wissels, dit leverde binnen 5 minuten 2 doelpunten op!
Eerst de 3-1 van Nilis, die de bal van Evert kreeg toegespeeld en van dichtbij vol overtuiging in schoot. Had de keeper hier tussen gezet was de bal er ook in gegaan, met keeper en al. En een retourtje naar de HAP er bij.
De 4-1 kwam van de voet van Rino, die netjes kon intikken in de verre hoek uit een goede voorzet van Sebas. Best netjes als rechtsback. Wat deed je daar eigenlijk Rino?
Een paar minuten later was Rino weer gevaarlijk, hij kon door lopen over rechts en roste van de rechterkant van de 16 snoeihard op de lat. Later zou hij overigens bekennen dat het een voorzet was, wat iedereen natuurlijk allang wist. Best netjes als rechtsback. Wat deed je daar eigenlijk Rino? Gelukkig dacht de tegenstander van Rino dat ook en dus kreeg kreeg hij nog even een koekie te verwerken. Een heerlijke panna door de benen van een stomverbaasde Rino (immers, tot nu toe was de tegenstander achter Rino aan aan het lopen).
De wedstrijd was inmiddels allang gespeeld, maar wel was Perkouw zowaar nog een keer gevaarlijk (dat was de 2e keer dat ze een serieuze poging waagde..). Vinnie had een knappe redding op randje 16 door er voor te springen en de bal naar de zijlijn te duwen na snel uitko 
Na dit glorieuze moment van Vinnie was hij het zat en vroeg 5 minuten voor tijd nog even op een wissel. Vinnie eiste eigenlijk een kusje op zijn voet en anders zou hij wissel gaan. Hij had “wat last van zijn voet”. MaartenV besloot hem dan maar te vervangen waarmee hij een mijlpaal bereikte deze wedstrijd door na spits, mid-mid, linksback en bankzitter nu ook nog op doel te gaan staan, hij had hiermee 5 linies bezet in 1 wedstrijd. Nieuw record bij Rohda? Overigens hield hij compleet foutloos netjes de 0, wat van Vinnie dan weer niet gezegd kon worden.

Op zich dus een prima pot voor ons, 4 keer scoren en bijna niks weg gegeven in een sportieve pot voetbal op een beroerd veld. Echter hadden wij er ook zomaar 4 extra kunnen maken… tegen de ploegen bovenin de competitie moeten zulke kansen er wel in!
Daarnaast gaan er geruchten dat onze geblesseerde backs Bassie en Hendrik binnenkort weer mee kunnen doen. Er gloort weer wat moois aan de horizon voor de 2e seizoenshelft! Volgende week krijgen wij wel eerst nog even Berkel op bezoek om 16:15 (slecht voor de omzet van de kantine en hiertegen hebben wij weer wat goed te maken na de 2-2 in de uitwedstrijd van 2 weken terug. Uiteraard willen wij met een goed gevoel de korte winterstop in. 10 januari mogen we namelijk alweer opdraven voor de beker! Zie jullie allen komende zaterdag langs de lijn om ons langs Berkel te schreeuwen

Maarten v Vliet

Bal


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie