Home » Rohda 7 – Woubrugge 4
R7 10 jan 15

Rohda 7 – Woubrugge 4

Door Beheerder | 10 januari 2015 | Nieuws

Op 10 januari mochten wij om 10:30(!!) aantreden tegen het 4de team van Woubrugge met als inzet: Het bereiken van de 3de knock-out ronde van de beker. Nadat we in de groepsfase groepswinnaar waren geworden, hadden we Alphia 8 met 3-2 verslagen en nu was de grote vraag: Kunnen wij Woubrugge 4 ook aan dit rijtje voegen?

Het was een (heeul) winderige zaterdag en hadden we nog geluk dat er droog was op tijdstip van spelen.

Hadden weer te maken met de nodige afhakkers, die niet verwacht hadden dat we zover zouden komen in de beker: Nilis, Maarten en Linge waren niet Nederland, Rino was ziek(hij wilde niet keepen) en Bas en Vinnie hebben nog last van de beentjes.
Daarnaast hadden we ook nog enkele ‘halfies’ in het team rondlopen, dus hadden 3 externen ingeschakeld, namelijk Mark en Fred van 6 en Christiaan van het 3de.
We kwamen tot de volgende opstelling: Moo; Griff, Witte, Mark en Niels; Shield, Chris, Rogier en Sebas; Bette en Evert.

Op de bank hadden, naast onze grote supportersschare, Fred, Maik, Teunis en Hendrik

Woubrugge trapte af op de middenlijn en volgens mij was de eerste volgende keer dat zij de middenlijn bereikte het moment dat zij weer mochten aftrappen, na de 1-0. Woubrugge kwam niet onder de druk uit en Rohda 7 speelde een heel goed eerste half uur. De goal ontstond op de volgend wijze: Een corner werd afgeslagen en de bal werd door Chris op 25 meter van de goal weer de 16 ingebracht en Bette plaatste de bal na de stuit in het hoekje.

De verdediging van Woubrugge werd overlopen door de aanvallende mensen van Rohda 7, wat niet direct leidde tot doelpogingen, maar wel mooie aanvallen. Toch viel al snel de 2-0. Een bal werd hoog aangespeeld op Rogier die hem doorkopte naar Evert en deze kopt hem weer door naar Bette, die hierdoor vrij voor de keeper kwam en de bal, zij het in 2 pogingen, achter de keeper schoot. Deze 2-0 resulteerde in een viertal wissels van Woubrugge, met als doel de aanvallers van Rohda af te schoppen.
Ondanks de wissels, ontstond de mooiste aanval van de eerste helft: Evert werd diep gestuurd, maar de bal werd afgeschermd door zijn directe tegenstander. De (net nieuwe) verdediger dacht de bal over de achterlijn te kunnen lopen, maar vlak voor de achterlijn kreeg Evert de mogelijkheid voor de verdediger te kruipen, de bal terug het veld in te spelen, door de benen, en na een korte dribbel de bal terug te spelen op Bette, randje 16, op de paal!
Helaas, was het 3-0 geweest en een loepzuivere hattrick voor Bette, maar nog belangrijker: Verzet gebroken en wedstrijd beslist.
We eindigde de eerste helft wat rommelig en Woubrugge ging vol voor haar kansen. Uiteindelijk welgeteld kwamen de woubruggenaren 1x dicht in de buurt van een goal, maar deze poging ging op de lat.

Moo zou na de eerste helft naar huis, maar we hebben hem kunnen overtuigen om toch tot praktisch het einde van de wedstrijd te blijven, aangezien Moo weer foutloos stond te keepen vandaag.

Tweede helft was ook een helft met (heeeuul) veel wind, waardoor alle hoge, lange ballen werden gedegradeerd tot ingooi voor de tegenstander en doordat we door de 2-0 voorsprong achteruit liepen, konden we het niveau van het eerste half uur niet halen.

De tweede helft werd gekenmerkt door tegenhouden en counteren. De verdediging stond vandaag weer als een huis, dus dat eerste was geen probleem voor Witte en zijn manschappen. Counteren deden we veel, zonder al te vaak tot een schot te komen. Grootste reden hiervoor was dat vaak een van onze spelers onderuit werden geschopt, zodat de snelle aanval onderbroken werd. De eerste die een doelpoging deed in de tweede helft was Sebas. Een (van de weinige in de tweede helft) goede aanval over de rechterkant kwam uit bij Evert, die Sebas op randje 16 voor de keeper zette, maar zijn inzet ging net over.

Niet heel veel later viel dan toch de 3-0. Een aanval door het midden kwam terecht bij Sebas, die Evert in het midden aanspeelde, 25 meter voor de goal. Evert liep de 16 in en onder druk van de verdediger, die een vreselijke zaag inzette, speelde Evert de bal terug op Sebas en vanaf 10 meter voor de goal was het ogen dicht voor Sebas en schieten maar: In het hoekje, 3-0!

Na de 3-0 ontstond gelijk een grote kans op de 4-0: Chris rukte op vanaf de linkerkant, met een verdediger in zijn nek, lag de bal breed randje 16 op Evert, die zijn schot met rechts gekraakt zag worden en de rebound te gehaast met links inschoot, waardoor deze toch zeker een meter naast ging. Qua afronding hadden sommige hun dag ook niet vandaag.
Hierna bloedde de wedstrijd dood, werden de nodige wissels gedaan en kreeg Moo, vlak voor dat hij ging douchen, een goal om zijn oren. Een klein smetje op zijn vlekkeloze wedstrijd, maar door deze tegengoal werd het toch nog even billen knijpen.

Chris mocht Moo vervangen op de goal en kon zich in die laatste 10 minuten zeker onderscheidden op de goal, want er zaten enkele reddingen tussen die voorkwamen dat Woubrugge ging hopen op een stunt.

Bette kreeg nog een(heeeuuuul) grote kans op de 4-1, maar de keeper voorbijlopen en dan met links inschieten op een leeg doel is niet zijn grootste kracht.

3-1 winst, een goede voorbereiding op de topper voor aankomende zaterdag tegen Schoonhoven en weer een stap dichterbij de bekerfinale