0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Schoonhoven 6 – Rohda’76 7
voetballer

Schoonhoven 6 – Rohda’76 7

Door Beheerder | 18 januari 2015 | Nieuws

Op een zonnige zaterdag mochten wij weer aantreden met Rohda 7 tegen Schoonhoven, niemand minder dan de huidige koploper in de competitie.
Met een achterstand van 7 punten was winst het enige wat telde in deze ‘6 punten wedstrijd’.

Ondanks het feit dat we elke zaterdag in januari moeten voetballen en praktisch iedere zaterdag in februari vrij zijn, hebben veel spelers er toch voor gekozen om in de maand januari op vakantie te gaan.

Onze voorbereiding op deze wedstrijd was dan ook niet al te best: We kwamen tot 11 eigen mensen, waarvan Maarten met een gekneusde rib liep en Bas voor het eerst sinds maanden weer volledig had getraind. Hulp kregen wij van Johan Verdoold en Ruben.

Met 13 man dus naar Schoonhoven en we kwamen dan tot de volgende opstelling: Rino op de goal; Neut, Witte Willem, Niels Griff; Shield, Johan, Maik en Ruben; Niels en Evert.Maarten en Bas startte op de bank.

Ondanks onze beperkte selectie, stonden we sterk in de as en dat toonde zich ook in de eerste helft. Zonder al te grote kansen zelf te creëren, kwam Schoonhoven niet door onze verdediging heen. De eerste kans was voor ons: Combinerend door het midden werd Johan in de gelegenheid gebracht om op goal te schieten, maar zijn poging ging via de lat over.

Niet veel later glipte de bal tussen onze eigen verdediging heen, maar hadden wij het geluk dat de tegenstander de bal via de paal achter schoot. Redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarin Niels Griff uit een vrije trap nog voor enig gevaar zorgde, maar ook zijn inzet ging op de lat.

Niet veel later kwam Rohda toch op 0-1. Bal werd ingespeeld op Niels, waarin de verdedigers op Niels doken en de verdediging vergaten met Evert mee te lopen. Niels hield de bal goed aan de voet en zag Ruben vertrekken aan de linkerkant richting de achterlijn. Met een pass op maat werd Ruben diep gestuurd en Evert melde zich als enige voor de goal en Ruben gaf in 1x een voorzet, ook op maat, en Evert kon vrij inkoppen. Hele mooie aaval, 0-1 en op dat moment verdiend.

Nog geen 5 minuten later had het al 1-1 moeten staan; na een carambole stond opeens de spits van Schoonhoven oog in oogje met Rino(;)), maar op wonderlijke wijze kreeg de spits de bal niet langs Rino, die ons op voorsprong hield in de eerste helft.

Niels Verbaan was al even daarvoor uitgevallen door een knietje op het bovenbeen, waardoor hij niet meer verder kon. Aangezien we al met weinige fitte mensen op het veld stonden en Schoonhoven veel inspanning van ons vroeg, sloop de angst erin dat we deze voorsprong niet vol gingen houden. Maarten was de vervanger van Niels in de spits.
0-1 was de ruststand en er vond maar 1 wijziging plaats: Bas ging op de plek van Shield lopen en daarmee maakte hij zijn comeback sinds september.

Ook begin van de tweede helft konden we Schoonhoven goed onder druk zetten. Schoonhoven moest alle zeilen bijzetten om ons van het scoren af te houden en dat ging gepaard met de nodige overtredingen.
Alleen hadden wij een scheidsrechter die consequent de verkeerde beslissing maakte. Nu deed hij dit twee kanten op, maar omdat vooral Schoonhoven overtredingen maakte, zijn we zeker de eerste 20 minuten benadeeld en hadden er 2 penalty’s voor ons gegeven moeten worden.

Ondanks dit kwamen wij toch op 2-0. Bas ontving de bal en sprintte, zoals we hem kennen, hard richting de achterlijn. Vlak voordat hij de bal wilde gaan voorgeven hoorde hij ergens ’16!!!!!’ geschreeuwd worden en gaf de bal blind richting het geproduceerde geluid op heuphoogte en daar stond Evert klaar om met een onvervalste snoekduik de 0-2 binnen te koppen.

Schoonhoven stond er verslagen bij en Rohda rook de kans op 3-0. Zoals al eerder genoemd kregen we geen pingels mee en konden we de wedstrijd ook niet definitief dichtgooien. Maik werd in de 16 onderuit gehaald en enige manier om dat te doen is een aanslag op zijn benen te doen, maar ook dit was niet genoeg voor de ‘bange’ scheids om een pingel tegen zijn eigen club te geven.

Niet veel later ontstond een hachelijke situatie voor de goal van Schoonhoven. Ruben schoot randje 16 de bal op de lat, de rebound was voor Niels maar die werd geblokt door de tegenstander, waardoor de bal weer bij Ruben uitkwam, die snel uit wat moeilijke houding moest schieten, dus zijn poging miste de goede richting, waardoor de keeper deze bal in zijn handen geschoten kreeg.
En je kent de regel: Als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander en Schoonhoven maakte de aansluitingstreffer, ondanks een eerste goede redding van Rino.

Niet veel later viel ook Evert uit(reden alom bekend), waardoor we nog maar 11 spelers over hadden om in het veld te staan. 
Dit met nog 20 minuten te gaan, leken we niet de voorsprong vast te kunnen houden tot het einde van de wedstrijd. De laatste 20 minuten waren helemaal voor Schoonhoven en Rohda was alleen maar aan het tegenhouden. Schoonhoven kreeg veel corners en deze namen ze heel gevaarlijk. 2 corners eindigde door een kopbal op de lat en 1 kopbal stuiterde terug het veld in, wat een hachelijke situatie opleverde en wonder boven wonder werd dit geen doelpunt.

Toen Johan ook nog met geel van het veld afging, leken we de zege weg te gaan geven, maar Schoonhoven compenseerde: Nog geen minuut na de geel van Johan maakte een speler van Schoonhoven opzettelijk hands in onze 16, waardoor het weer 10 tegen 10 werd. Toen het na ruim 95 minuten nog steeds 1-2 stond, floot de scheids maar af.

Een hele belangrijke overwinning voor de ranking: De nummers 1-5 hebben het allemaal nog in eigen hand om kampioen te worden en daarvan is Rohda 7 er één van.

Man of the match was zonder meer Rino, want zonder Rino op doel hadden we geen 3 punten mee naar huis genomen. Met de komende toppers tegen de nrs 2,3 en 4 in de maand januari lijkt Rino zijn toezegging gedaan te hebben ook deze te gaan keepen, waar wij hem natuurlijk hartelijk dankbaar voor zijn!

Tot zover dit verslag: Volgende week zaterdag mogen we thuis om 13:15 aantreden tegen de huidige nummer 4, Spirit en daar hebben wij wat tegen goed te maken!

Mvg,
Evert-jan

voetballer


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie