Home » Rohda’76 7 – Sportlust 15
R7 7 feb 15

Rohda’76 7 – Sportlust 15

Door Beheerder | 9 februari 2015 | Nieuws

Na een aantal weken niet gevoetbald te hebben door de Nederlandse kwakkelende winter mochten we vandaag weer het kunstgras betreden tegen Sportlust 15. Jammer genoeg hadden wij weer de afsluiting van de voetbalzaterdag en begon de wedstrijd rond half 5. Weer een gemis voor de inkomsten in de kantine.
Donderdag avond na de training stond het aantal aanwezige fitte spelers nog op 9 dus we moesten weer improviseren. Chris, Ruben, Peter, Mark en Kelvin wilde graag meedoen dus zodoende kwamen we op 14 spelers.

Dat het een lastige wedstrijd ging worden was van te voren bekend. De heenwedstrijd stond nog vers in het geheugen die we met een korfbaluitslag winnend af hadden gesloten. Het team van Sportlust bestond uit alleen maar jonge gasten welke allemaal een balletje konden trappen en heel hard konden rennen.
We begonnen de wedstrijd met de volgende opstelling. Kelvin op doel. Witte Willem, Theunis, Mark achterin. Maik, Rino, Peter en Shilt op het middenveld en Eef en Niels in de spits.
Vanaf de aftrap stonden we flink onder druk. Met wat ouderwets ballen naar voren roeien kwamen we na een klein kwartiertje onder de druk vandaan en begonnen we ons eigen spelletje te spelen. Helaas was het na ruim een kwartier einde wedstrijd voor Niels V. door een knie (holte) blessuren. Chris viel in voor Niels en ook Shilt maakte plaats voor Ruben.

Na 35 minuten was het na een paar grote kansen raak en Chris maakte de 1 – 0. We hadden het betere spel en ook de laatste 10 minuten van de eerste helft hadden we de score moeten vergroten. Een zuivere rode kaart voor de laatste man van Sportlust werd niet gegeven. Overigens mijn complimenten voor de laatste man van Sportlust hoe hij het spreekwoordelijk aan de noodrem trekken uitvoerde. Helaas weten we nu nooit weten of Evert Jan zijn één op één duel met de keeper winnend kon afsluiten.
De ruststand was een 1 – 0 voorsprong waar we trots op mochten zijn ondanks een aantal goede kansen. We deden nog wat aanpassingen en gingen vol vertrouwen het veld weer op na een heerlijk bakkie thee.

Het werd wel duidelijk dat het leeftijdsverschil behoorlijk was en dat onze conditie wat achter ligt. Alle middelen werden aangegrepen om geen tegendoelpunt te krijgen. We kregen nog een aantal grote kansen maar die wisten we er niet in te prikken.
Willem worstelde wat met zijn tegenstander tot dat hij het veld met geel voor 10 minuten mocht verlaten en ook de tegenstander kreeg nog een gele kaart voor geen afstand houden. Kelvin hield zijn doel keuring schoon en keepte een prima wedstrijd. Helaas was het een minuut voor tijd toch raak voor Sportlust. (1 – 1) Vanuit een corner wilde TikkieTerugRino de bal wegwerken maar helaas kwam deze tegen de been van zijn tegenstander die met alle geluk van de wereld de bal langs de paal naar binnen te werkte.

Het tegendoelpunt was zuur, maar uiteindelijk na een spannende mooie pot voetballen ook terecht. De inzet was super. Top prestatie van Rohda 7.

Een paar opvallende details van deze wedstrijd.
• We miste wat leiding vanaf de zijkant waardoor het wisselen in de tweede helft niet vanzelf ging.
• Evert Jan kramp kreeg terwijl hij aan het vlaggen was.
• Rino in de 16 meter meer schuld heeft aan tegendoelpunten als speler dan keeper.
• Willem bijna even goed is als Rino met tikkie terug.
• Volgende week maar 2 kratjes bier tegelijk moeten bestellen omdat de kantine veel te vroeg dicht is.
• Witte opvallend snel was en geen (sprint) duel heeft verloren.

Volgende week om 16.15 uur staat het beker duel op het programma tegen De Rijnsburgse Boys.