0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Artikel van ReBo Nieuws
henk Alphenaar 1024x768

Artikel van ReBo Nieuws

Door Beheerder | 19 maart 2015 | Nieuws

Vrijwilliger van de week: Henk Alphenaar. “De wil om te werken is er nog 100%.

Henk Alphenaar is 55 jaar en woonachtig in Reeuwijk. Momenteel heeft hij geen betaalde baan. Hij kwam verleden jaar bij Ferm Werk terecht, via de sociale dienst. Hij werd gekoppeld aan Arjan Griffioen, directeur van bouwbedrijf Goudriaan – Jongerius, die werkzaamheden voor hem vond om lekker bezig te zijn.

Wat voor persoon ben jij?

“Een man die nog 100% gemotiveerd is om te werken. Ik ben dan ook blij om weer aan de slag te zijn. In 2011 werd ik werkloos. Het was een moeilijke periode.”

Ben je getrouwd/vriendin/alleenstaand?

“Ik ben nu acht jaar samen met mijn vriendin. Helaas is zij nu niet in staat om te werken. In de laatste jaren heeft ze veel last van fysieke ongemakken.”

We zijn nu bij Rohda’76. Wat doe je hier voor werk?

“Ik help elke maandagochtend 4 uur vrijwillig mee bij voetbalvereniging Rohda’76 in Bodegraven. Het gaat om schoonmaak en opruim werkzaamheden. Het terrein schoonvegen, rommel opruimen langs de velden, kleedkamers en de kantine schoonmaken: zomaar wat hand en spanwerk. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn.”

Zou je graag weer fulltime aan het werk willen?

“Natuurlijk! De wil is juist aanwezig. Ik ben 55 jaar, maar dat weerhoudt mij er niet van om nog aan de slag te gaan.”

Wat voor werk zoek je?

“Ik ben jarenlang vrachtwagen chauffeur geweest bij een kaas en vleeswarenhandel in Moordrecht. Hier heb ik van 2001 tot eind 2007 gewerkt. Een prachtig beroep, al zeg ik het zelf. Het maakt niet uit hoeveel uur ik bezig ben met werken. Zet mij op zo’n grote combinatie en een droom komt uit”!

Wat doe je nog meer om de week door te komen?

“Ik zwem 3 a 4x per week in de ochtend in de Snip in Waddinxveen. Daarnaast draag ik de zorg voor mijn ouders. Beiden zijn hartpatiënt. Samen met mijn vriendin doen we boodschappen voor ze. Ook blijf ik aandachtig op zoek naar vacatures. Elke dag pluis ik de kranten door, en kijk ik op internet of er interessante jobs bij zitten.”

Hoe is het contact met je werkgever ?

“Het was vorig jaar net voor de kerst. We hadden een bijeenkomst voor iedereen, die een uitkering krijgt. Ik kreeg hier een buddy toegewezen. Dit was Arjan Griffioen, directeur van bouwbedrijf Goudriaan – Jongerius. Deze jongeman komt op mij zeer vriendelijk en slim over.”

Wat wil je als laatste nog zeggen?

“Ik wil graag weer voor een bedrijf werken. De kosten gaan ook door. De wil om te werken is nog 100%. Ik blijf positief, blijf zoeken, en als ik iets vind, pak ik het met beiden handen aan.”

henk Alphenaar 1024x768


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie