Home » De veerkracht van de F4G
150307 Melissa penalty 1024x576

De veerkracht van de F4G

Door Beheerder | 8 maart 2015 | Nieuws

Op de vroege ochtend van het eerste lente-weekend trekt de F4G de wei in samen met tegenstander Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel. Ook al start de wedstrijd wat later dan het gebruikelijke uiterst vroege tijdstip, het lijkt toch of de jongens en meiden nog niet helemaal wakker zijn. Hoewel het spelniveau ongeveer gelijk is, walst Spirit over onze F4 heen. Met de rust staat het zelfs al 0-6.

Wat er vervolgens precies in de kleedkamer gebeurt, is onbekend. Zijn het de tactische aanwijzingen van de coach? Houdt een van de spelers een peptalk? Is het de geheime sportdrank?

Feit is in elk geval dat er na de rust een ommekeer op het veld plaats vindt. Er wordt op de counter gespeeld, en de geelhemden van Spirit worden er steeds vaker uitgelopen. Dat geeft al snel resultaat. Tessel breekt de ban. Een enorme rush maakt ze af met een schot op goal – doelpunt! Direct daarna volgt Tycho, op een vergelijkbare manier. Ook hij loopt zijn tegenstander er uit en schopt de 2-6 erin. Even later is Melissa alert, ziet de keeper ver voor het doel staan en knalt de bal hoog over hem heen het net in. Even later maakt ze nog een velddoelpunt – 4-6. Ook de supporters krijgen het steeds warmer. Coach Jim maant het team om de druk nog verder op te voeren. Laatste vrouw Fiene speelt daar op in door zich ook te mengen in het strijdgewoel op de helft van de tegenstander. Niet zonder gevolgen. Tegen haar bekende harde schot is de keeper van de tegenstander niet bestand: 5-6!

Net voordat de F4G de in de eerste helft opgelopen achterstand daadwerkelijk om kan zetten in een gelijkspel of zelfs in winst, fluit de scheidsrechter af. Einduitslag blijft 5-6, maar de stemming is opperbest. Vandaag heeft de F4G veerkracht getoond!