0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Gouda9 – Rohda7 — wederom een gelijkspel
voetballer1

Gouda9 – Rohda7 — wederom een gelijkspel

Door Beheerder | 2 maart 2015 | Nieuws

De bovenste teams in de competitie zitten aardig dicht op elkaar (wij zitten daar weer net achter) en zo mochten wij voor de zoveelste keer dit seizoen aantreden tegen de koploper van de competitie, wat dit keer een confrontatie met Gouda betekend. De vorige keer misten wij een aantal essentiële spelers en was er onnodig met 2-3 verloren na eerst op voorsprong te hebben gestaan. Het zou dus mogelijk moeten zijn hiervan te winnen!We moesten om 11:30 al spelen, wat wij natuurlijk niet meer gewend zijn. Dat betekende dat er een aantal met verrekte kleine oogjes binnen kwamen lopen. Zo leken de ogen van Kees wel heel erg op die van Rino…Gelukkig bedachten er in de kleedkamer 2, niet nader te noemen, spelers van ons dat ze nog even kwijt moesten op het toilet, waardoor ieders ogen groots geopend werden door de prikkelingen gecreëerd door een niet-te-harden lucht die daarna door kleedkamer zwierf.. Hartstikke leuk zo’n bouwkeet als kleedkamer, maar de ventilatie liet wat te wensen na.. Gelukkig was White bereid zijn pot ouwe-mannen-tijgerbalsem te openen om de ene

prikkelende sensatie in te ruilen voor een andere…Ondanks wat blessures (beide Niels’en, Rino, Vincent etc..), een paar weekendje-weg-gangers (Roger en Theun) en een paar late afmeldingen hadden wij toch 13 man op de been gebracht:Kelvin was bereid gevonden te keepen, achterin begonnen we met onze eigen “Cafu” op rechtsachter: Basinas, ons beestelijke duo Witte-Willem en good old Hendrik. Op het middenveld stond ons renpaard Bette, het degelijke en vertrouwde centrale duo Mikey en Linge en op links was MaartenV een keertje niet op vakantie. Voorin begonnen wij met solo-Eef, best bekend van zijn regelmatige kramp aanvallen, en intikker specialist en sta-in-de-weg Shield. Op de bank hadden wij nog el captain Sebas en kleine-oogjes-Keessie.

We moesten wederom tegen een team waarvan de gemiddelde leeftijd een stuk lager lag (gouda misschien gemiddeld 21, wij +-30) en spraken voor de wedstrijd af om met zijn allen volle bak te starten, waar wij ook tegen Rijnsburgse Boys in de beker succesvol mee waren: Vroeg druk zetten, tegenstander niet laten voetballen, ruimte zoeken via de vleugels en onze snelheid voorin benutten.Vanaf het begin van de wedstrijd bleek wel dat iedereen dat had begrepen! Gouda kwam er bij ons absoluut niet door, en wij pakten de bal vaak al op het middenveld af. Als ze toch een bal naar voren gaven was dit van een lange, hoge bal, welke met name door White stuk voor stuk werden weg gekopt voordat de spitsen waren bereikt. Als wij de bal hadden konden wij naar voren toe wel gevaarlijk worden, met name over de rechterkant via Bette, die minstens 15 km/u harder leek te lopen dan zijn directe tegenstander. Met name in het eerste kwartier was Bette dan ook verantwoordelijk voor het persoonlijk vernederen van de sprint kwaliteiten van de verdediging van Gouda en leverde het ook nog eens een hoop kansen op. Eerst waren een paar keer de voorzetten net-niet goed, maar uiteindelijk wisten wij het wel af te maken: De eerste kwam op naam van Eefie, die een voorzet van Bette ontving ergens rond de penaltystip en deze netjes binnen schoot. Niet veel later was het aan onze intikker specialist Shield, die overigens op de training verbazingwekkend mooie doelpunten had laten zien. Normaal betekend dit dat hij dan al zijn kruit had verschoten voor die week en op zaterdag niks goed kon doen, maar dit keer stond hij weer eens op de goede plek. Een schot van Eef kwam terug via de keeper, en je raad het al, onze intikker-specialist Shield stond klaar om in te tikken! 0-2 voorsprong na zo’n 20 minuten gespeeld te hebben!

Hierna gingen wij lekker door en even later was er een enorme scrimmage voor het doel van de keeper, waar Bette diep was gegaan, naar binnen sneed en op de paal schoot. De bal kwam terug voor de voeten van Eef die vervolgens ook maar even op de paal schoot. Gewoon, omdat het kan. Weet je hoe moeilijk het is om de paal te raken? De bal in het doel mikken moet toch makkelijker zijn… Maargoed, wij gingen dus vol voor de 3e goal die nog uitbleef. Daarna waren wij in de eerste helft nog wel gevaarlijk met Keesie, die nog een keer diep werd gestuurd en vrij voor de keeper miste en waren er wat vrije trappen en nog een paar “we sturen Bette maar diep” aanvallen die eigenlijk een doelpunt verdienden maar het even net-niet lukte. Echter was vaak de passing wat minder scherp geworden, onze felle start kan hier de oorzaak van zijn doordat we wat moeier werder.Overigens had Gouda niet 1 keer een gevaarlijke aanval geproduceerd in de eerste helft.. en dat terwijl ze toch echt 1e staan!

In de 2e helft ging het lekker door. Gouda kwam er maar niet door en de laatste pass was bij hun slecht te noemen. Wij waren in de counter slordig, terwijl er wel veel ruimte was. De gevaarlijkste aanval was uiteindelijk een actie vanuit Eef, die inspeelde op Keesie, welke de bal meteen achter zijn standbeen langs meegaf aan Bette die helemaal vrij voor de keeper kon inschieten. Helaas miste hij door recht op de keeper te schieten… (kies eens een hoek man!) Later begrepen wij van Bette dat het probleem niet bij hem lag, maar bij de keeper, het was immers de keeper die geen hoek had gekozen. Bij de tegenstander had overigens tussendoor nog iemand 10 minuten langs de kant gezeten na een zeer terechte gele kaart, waarbij onze “Cafu” Basinas een paar man voorbij liep langs de rechterkant alsof ze er niet stonden. Een middenveld Gouda was het daar niet mee eens en schopte hem werkelijk vol neer. Behalve bovenstaande genoemde kansen deze waren er nog minstens 4/5 aanvallen die een doelpunt verdienden. Zo was ook Linge 2x gevaarlijk, waarbij hij bij een indraaiende corner van MaartenV zijn schoenmaatje 48 net niet tegen de bal wist te zetten en mikte hij van randje 16 een keer jammerlijk naast. Ook Keessie kreeg nog een paar mogelijkheden waarbij hij vrij voor de keeper vergat een doelpunt te maken (wanneer kom je weer eens trainen?).En ja, als je ‘m zelf niet maakt…. uiteindelijk viel de 1-2 uit de eerste echte kans van Gouda. Ze speelden goed een inlopende middenvelder vrij die hard en hoog inschoot.Hierna ging Gouda 1 op 1 spelen en zette veel druk, met name door voorzetten vanaf de zijkant. Bij ons waren er ondertussen wat vermoeidheid signalen, White ging er bv met kramp aan beide poten vanaf. Wij werden dus achteruit gedrongen maar waren nog wel in de counter gevaarlijk en hadden er nog zeker eentje in moeten schieten. Helaas viel de 2-2 alsnog vlak voor tijd. Eerst was er al een scrimmage geweest waarbij het allemaal net goed ging, en even later was er een schot dat eerst nog werd gered door Kelvin, maar voor voeten belande bij een speler van Gouda die vrij kon intikken.

Een zeer onverdiende puntendeling dus waarbij wij meer hadden verdiend.We laten tegen elke tegenstander zien dat we er van kunnen winnen, maar laten dit te vaak na en zo speelden wij voor de 4e keer dit seizoen alweer gelijk. Dat betekend ook meteen dat we voor de koppositie helaas niet meer mee doen want met een gelijkspel pak je simpelweg niet de punten die wij nodig hebben..Maar aan de andere kant, het was een leuke wedstrijd geweest en iedereen heeft zich goed kunnen vermaken. Eerlijk is eerlijk, bij SV Gouda is het nog wel eens afwachten wat voor tegenstander je kunt verwachten, maar dit waren allemaal prima jongens die kwamen om gewoon een lekkere pot te ballen. Zo ook voor ons. Het kratje bier van Keessie en broodjes worst, tosti’s en patat na afloop bij Rohda gingen er dan ook prima in.

De komende 2 weken volgt een dubbele confrontatie met Moerkapelle, een middenmotor in de competitie. 6 punten moeten dus mogelijk zijn, zeker als wij zo spelen als het eerste uur van vandaag en misschien weer wat geblesseerde spelers terug krijgen.

 

Maarten v Vlietvoetballer1


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie