0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » In memoriam Dirk de Jong
Rohda76.DirkdeJong 1024x683

In memoriam Dirk de Jong

Door Beheerder | 14 maart 2015 | Nieuws

Ruim drie maanden na het overlijden van zijn vrouw Corrie, blies op vrijdag 13 maart 2015 ook Dirk de Jong zijn laatste adem uit. Bij Rohda’76 samen vooral bekend als tante Corrie en ome Dirk. Beiden erelid van de vereniging.

De dagen voor zijn overlijden nam de gezondheid van ome Dirk zienderogen af. Dat belette hem niet om zaterdag 7 maart vanaf zijn ziekbed nog naar de Rohda-kantine te bellen. Om te informeren naar de uitslag van het eerste elftal. Typisch ome Dirk. Hij ademde Rohda’76.

Een van zijn laatste ‘officiële’ optredens namens Rohda’76 was op 11 oktober 2014. Toen verrichtte hij – samen met Noah Smit als jongste lid – de openingshandeling voor de ingebruikname van de twee nieuwe kleedkamers. Dit duo had eerder de eerste paal geslagen bij de start van de uitbreiding.

In 1976 stond ome Dirk aan de basis van de oprichting van Rohda’76. Voor het blauw en wit was hij altijd in de weer. Als vrijwilliger knapte hij alle klussen op die op zijn pad kwamen: bestuurslid, onderhoudsklussen, schoolvoetbalregelateur, sponsoring, speaker bij thuiswedstrijden van het eerste elftal, representatieve functies en nog veel meer.

Ook buiten Rohda’76 genoot ome Dirk veel respect en waardering. In 2012 wachtte hem een grote verrassing. Toen kreeg hij bij Rohda’76 van een vertegenwoordiger van de KNVB een gouden speld op zijn overhemd geprikt. Dit voor zijn onbezoldigde inzet vanaf 1962. Voor de oprichting van Rohda’76 was ome Dirk bestuurslid van de zaterdagtak van de voetbalvereniging Bodegraven.

Bij de onderscheidingsplechtigheid kwam ome Dirk spitsvondig uit de hoek. ,,In 1983 kreeg ik een zilveren speld van de KNVB. Toen heb ik gevraagd wat ik moest doen om voor een gouden in aanmerking te komen. Gewoon doorgaan, kreeg ik op dat moment te horen. Dat heb ik dan maar gedaan,’’ grapte De Jong.

Dirk is 83 jaar geworden. Rohda’76 zal hem erg gaan missen. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe.

In 2012 ontving Dirk de Jong de gouden speld van de KNVB.
Rohda76.DirkdeJong 1024x683

Foto Kees van der Wilk


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie