0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
mqdefault

Rohda7 geeft in de eerste 10 minuten na rust de wedstrijd weg

Door Beheerder | 16 maart 2015 | Nieuws

Moerkapelle 4 kwam op bezoek. Tegen deze tegenstander hadden wij in het verleden al vaker gespeeld, wat lastige wedstrijden waren. Wel is het zeker een te kloppen ploeg! We treffen deze ploeg aanstaande Dinsdagavond wederom, dus we wilden hiertegen 6 punten gaan pakken! We hadden zelf nog wel wat last van blessures, maar hadden toch gewoon weer genoeg spelers bij elkaar.

We begonnen met Kelvin op doel, achter was het door blessures van White en NielsGriff en de afwezigheid van Willempie en Theun improviseren geblazen: de Voorzitter en Roger centraal, links begon Hendrik en Basinas op rechts. Het middenveld werd gevormd door Sebas – Eef – Lingelos – Bette en voorin begonnen Shield en MaartenV. Op de bank namen Rino (die daarvoor bij het 4e als keeper nog 5 ballen om z’n oren kreeg), Mikey, Moo en Kees (die kwam halverwege de eerste helft pas aankakken) plaats en White ging vlaggen om toch aan zijn beweging te komen.

Net zoals de andere wedstrijden op deze zaterdag startten wij met een minuut stilte ter nagedachtenis aan supervrijwilliger van het eerste uur: Ome Dirk de Jong..

We begonnen de wedstrijd vervolgens bar-slecht, wat in 1 woord met 3 lettergrepen valt te omschrijven: dra-ma-tisch. Organisatorisch stond het achterin slecht, voorin was de passing onrustig en was er veel balbezit. Op het middenveld waren de 2e ballen telkens voor Moerkapelle. We keken dan ook al vlot tegen een 0-1 achterstand aan.. In onze normale doen zou dit niet mogen gebeuren. Onderstaande weet niet meer hoe deze viel, maar bij navraag in de groeps-app was het een schot op doel dat via-via bij de spits van Moerkapelle belandde. Volgens Basinas was het buitenspel, maar de scheidsrechter was er niet van overtuigd. Onze vlagger had tevens lopen falen, dus dat hielp ook niet mee.

Na een paar omzettingen ging het aan onze kant daarna wat beter lopen en konden wij ook eindelijk gevaarlijk worden. Na eerst een stuk of 5/6 beroerde voorzetten vanaf de zijkanten bij Bette en Basinas ging het ineens toch zowaar steeds beter!

Eerst nog was MaartenV een keer dichtbij met een kopbal uit een voorzet van Basinas en even later was het dan toch raak: Bette had op rechts de bal gekregen halverwege de helft van Moerkapelle. Vanaf links was MaartenV, die ondertussen uit spits was gehaald en op linkshalf werd geposteerd, weg gelopen van zijn man en trok net voor de 16 meter naar binnen. Bette wist hem perfect te bereiken met een boogbal, waarna MaartenV de bal in 1 aanname controleerde en van net buiten de 16 onderin de linkerhoek schoot.

Niet al te veel later was de Bette – MaartenV combinatie wederom succesvol. Bette had de bal en was naar binnen getrokken.  MaartenV liep weg van zijn man, kwam over Bette heen zetten vanaf de linkerkant en kreeg de bal perfect in de loop mee. Hierdoor moest de laatste man van Moerkapelle weglopen bij Eef om in de baan van een eventueel schot te gaan staan. MaartenV besloot echter anders en gaf de bal aan de perfect gepositioneerde Eef, die de bal rechtuit in het doel kon tikken bij de 2e paal. Een doelpunt uit het boekje.Hierna gebeurde er tot de rust weinig spannends meer en konden wij met een 2-1 voorsprong gaan rusten. Niks aan het handje toch?

Nou, nu hebben wij alle hoogtepunten van de wedstrijd zo uitgebreid mogelijk benoemd, dus het restant van de wedstrijd zullen we even kort houden. 

De 2e helft werd namelijk getypeerd door 4 tegentreffers die allemaal op dezelfde manier vielen. Wij waren in de aanval en wisten de verdedigende muur niet te doorbreken, voorzetten waren slecht en in het centrum was het druk. Vervolgens in de counter werd de bal door Moerkapelle diep gestuurd waar een van onze verdedigers zijn duel verloor. Vervolgens ontstond een 1 op 1 situatie die door Moerkapelle telkens efficiënt werd benut door een meegekomen speler bij de 2e paal in te spelen, keeper kansloos. Dit gebeurde dus letterlijk 3x in de eerste 10 minuten van de 2e helft en ook nog eens vlak voor tijd.

-We moeten gaan oefenen op het geven van voorzetten

-Organisatie, organisatie, organisatie

-Het bier smaakte niet goed na afloop.. Ok, ok, misschien smaakte het bier toch best aardig… dat was immers het hoogtepunt van middag

-We moeten leren van onze fouten…. dit mag niet nog eens proberen

-Scoort ondergetekende eindelijk weer eens een keer, heb ik nog geen zin om een wedstrijdverslag te schrijven!

-Dit verslag is alleen geschreven omdat ondergetekende zich zat te vervelen op het werk

-Onze “supporter” Vincent was zijn mascotte vergeten, dit was uiteraard de reden waarom wij hebben verloren

-Ook was het de schuld van Willem omdat hij afwezig was

-Ook was het de schuld van … ach… het was de schuld van ons allemaal

-Het was niet de schuld van de scheidsrechter, want Renaldo floot eigenlijk best prima

-Dinsdag krijgen wij een herkansing om de nare smaak weg te spoelen… dat het bier dan maar beter mag smaken!

-…Ome Dirk gaat worden gemist…

mqdefault


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie