Home » Rohda’76 7 – DCV 9
R7 21 mrt 15

Rohda’76 7 – DCV 9

Door Beheerder | 23 maart 2015 | Nieuws

DCV kwam op bezoek. Ze stonden onder ons en in de uitwedstrijd was het ook al niet een enorm spannende wedstrijd.

Wij hadden echter wel een hoop blessures, zo’n avondwedstrijd halverwege de week is toch een soort europees mid-weeks programma en zo’n uitwedstrijd op 20 minuten rijden ga je merken.. We worden wat ouder he…

De selectie bestond dan ook uit een hele hoop “halfjes”. White is nog altijd niet 100% fit, Mikey had last van zijn kuit na dinsdag, Eef had een licht gekneusde rib, Roger en Basinas komen net terug van blessures, Hendrik speelt al een tijdje geen 90 minuten meer en Nilis ging het met een knieband om voor het eerst sinds maanden weer eens proberen.

Daarnaast zaten ook Vincent en Teunis nog eens langs de kant met blessures.

Daarnaast zou Niels Griff zou maar gaan fluiten, hij had nog altijd last van zijn knie. Echter… tijdens de warming up trapte hij een paar balletjes mee en ging meteen weer door zijn knie. Hij begon de wedstrijd nog wel als scheidsrechter maar liet zich na een paar minuten al vervangen door de heer Johan Verdoold die bereidt werd gevonden in te vallen. Topper!

We begonnen de wedstrijd met Rino op het hok, die deze basisplaats op doel had verdiend met zijn goede eerste helft van afgelopen dinsdag bij Moerkapelle. Toen speelde hij nog als middenvelder, maar gelukkig was dit keer maar een klein beetje groepsdruk genoeg om hem naar het doel te doen bewegen ;).

Achterin begonnen we eindelijk weer eens met ons gruwelijke duo Witte-Willem in het centrum, Basinas rechts en Hendrik links. Op het middenveld begon MaartenV op rechts, Mikey en Lingelos centraal en Sebas vanaf links. Voorin Shield en onze eigen afstandschoten-specialist Nilis, die alleen fit genoeg was voor een beetje kaatswerk en een sporadisch schot.

Eef zou al na een minuutje invallen en naast hem zat Roger nog op de bank. Voor de 2e helft zouden nog wel Markie, Jossie en Scott een invalbeurt maken, nadat ze voor ons al met het 6e hadden gespeeld.

De eerste helft begon wat rommelig. Gevoetbald werd er weinig, aangezien eerst Mikey al na een minuut gewisseld moest worden. Hij had toch teveel last van zijn kuit na een schop van een Moerkapelle verdediger afgelopen dinsdag. Een minuut later volgde weer een wissel, zoals genoemd een scheidsrechter wissel..

Hierna kon de wedstrijd dus pas echt beginnen!

DCV bleek al snel weinig tegenstand te kunnen bieden. Ze kwamen zelfden over de middenlijn, en als ze dat deden grepen onze verdedigers direct in.

Het was ook wachten op de 1-0, die er uiteindelijk kwam van de voet van Nilis! Linge werd diep gestuurd over rechts en kon de bal voortrekken. Hij had meerdere opties die vrij stonden en koos voor Nilis die nota bene met rechts de bal in de kruising jaagde.

Naast deze actie waren wij regelmatig in de buurt van de 16 van DCV zonder echt gevaarlijk te worden. Eerlijk is eerlijk, echt heel best was het aan onze kant ook niet. DCV was gelukkig nog minder!

De tweede helft begon wel meteen voortvarend! De 2-0 viel al snel nadat MaartenV goed had doorgejaagd na de aftrap en met een Zidane-actie de tegenstander de bal ontfutselde en in dezelfde beweging een pirouette maakte en de bal aan Eef kon meegeven. Eef gaf zijn tegenstander een panna en kon door richting doel, waar hij de bal zakelijk in het hoekje schoot! Volgens de scheidsrechter lag dit doelpunt er al na 24 seconden in de 2e helft in!

Hierna gingen wij lekker door, en al redelijk snel viel de 3-0. Wederom door Eef die na een assist van Nilis kon doorlopen op de keeper en zakelijk binnen schoot. Waar het eerde de linker hoek was, ging de bal er deze keer rechts in.

Na een aantal verschrikkelijk slechte afstandschoten en vrije trappen van MaartenV waarmee hij de lachers op de hand kreeg (met name van Rino) maakte hij dan uiteindelijk toch de 4-0. Dit was uiteraard niet te wijten aan de kwaliteiten van MaartenV, die van links naar binnen trok en van net buiten de 16 laag richting de korte hoek schoot. Dit schot was zo slecht dat zelfs Vinnie deze had gehouden, namelijk niet genoeg de hoek in en ook nog eens niet hard genoeg. De keeper had echter medelijden met MaartenV van zijn beroerde schoten en liet de bal dus maar onder hem door stuiteren bij een wat te trage duik naar de hoek.

Al met al geen goede wedstrijd, maar wel weer eens een dikke overwinning.

Laten we de rest vergeten en het beetje goede gevoel dat er is mee nemen naar volgende week, dan wacht een lastige uitwedstrijd bij de koploper van dit moment: Olympia!

-Volgens meneer de scheidsrechter viel de goal in de 2e helft na 24 seconden.

-MaartenV mag nooit meer schieten op doel, zijn schoten gingen immers vaker de weg op dan dat tussen de palen belandden..

-Minimaal 10x mooie driekhoekjes gezien in de verdediging — meer had Rino immers niet te doen op het hok, dus kon hij ook nog een beetje bij het spel worden betrokken.

-Lingelos was man van de wedstrijd, zat er veel tussen, goede aanvallende passes en verdedigend onklopbaar. Heerste over het middenveld!

-Evert speelde slecht – maar wel 2 goals uit 2 schoten.

-Niels een beetje terug, Rino op de goal, WitteWillem weer het vertrouwde duo achter, Het lek is boven!

-Echt? Het lek is niet boven. De tegenstander was gewoon heeeeel slecht. Tegen dit DCV had zelfs het 6e gewonnen.