0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Spannende bekerwedstrijd Rohda 7 – Rijnsburgse boys 16
R7 14 feb 15 1024x682

Spannende bekerwedstrijd Rohda 7 – Rijnsburgse boys 16

Door Beheerder | 2 maart 2015 | Nieuws

Potverdorie, stonden we ineens in de 4e ronde van de beker.

Het bekertoernooi zien wij normaal eigenlijk alleen als oefenwedstrijden aan het begin van het seizoen. Volgens mij ben ik in die 22 jaar dat ik nu voetbal ook nog nooit zo ver gekomen! (Overigens is dat langer dan de hoogste leeftijd van de oudste speler van de tegenstander, maar daarover later meer) Ik had er dus wel zin in! Overigens gold dat ook voor de rest bij ons, want we hadden de grootste opkomst van het seizoen. Daarnaast bleek (op Willem na) iedereen eens op tijd te zijn om vroeg aan de warming up te beginnen. Wel hadden we eerder in de week al even Kelvin geregeld om te komen keepen aangezien Vincent geblesseerd terug kwam van de wintersport en waren Niels V en Niels G beide geblesseerd (zal wel in de naam zitten). Teunis had nog een slecht herstellende wond van een week eerder, dus ook hij bleef langs de kant. Tijdens de warming up werd al snel duidelijk dat de verhalen uit wedstrijdverslagen van tegenstanders van Rijnsburgse Boys 16 wel klopten. Het waren stuk voor stuk nog jonge ventjes, waarvan de meeste pas net een paar haren op de ballen hadden zien verschijnen. Wat navraag bij die jongens bleek dat ze net senior waren en een aantal zelfs eigenlijk nog voor a-junior doorgingen. Ze speelden in de jeugd ook nog eens allemaal selectie, wat er op neerkomt dat ze tot voor kort nog allemaal in de 3e divisie speelden. Tja, wij hebben er een paar lopen die 15 jaar terug in de jeugd een paar potjes 1e klasse hebben gespeeld en daar houdt het bij ons wel mee op. Daarnaast wordt onze oudste speler dit jaar 50, wat bijna 3x zo oud is als de jongste speler bij de tegenstander. Ach, we gaan er gewoon volle bak op en maken het ze zo lastig mogelijk, het gaat immers maar op 1 wedstrijd! Vincent had de opstelling gemaakt. Dit leverde natuurlijk de nodige discussies op, maar na een paar dagen van onderhandelingen kwamen we tot een beginnende 11.

We begonnen dus met Kelvin op het hok, achterin go-ahead Basinas, ons vaste spijkerharde duo Witte Willem in het centrum en Hendrik op links. Op het middenveld begonnen speedy Bette, rots in de branding Mikey, de man waarvan de bal altijd aan z’n voeten blijft plakken Lingelos en reserve captain MaartenV, voorin begonnen de altijd sleurende boxing Keesie en onze enige echter knuffel-koreaan Rino, die ook nog eens zijn 30e verjaardag vierde en bij de wedstrijdbespreking op de schouders ging! (officieel ouwe lul!!!) En op de bank begonnen el capitain Sebas, EvertJan de koppende kleine man, werkpaard Shield, de voorzitter, knuffelbeer Moo en carnaval-kater-Rogier.
Gezien onze vele wissels zouden we de hele wedstrijd dus lekker gaan doorwisselen. Iedereen zou volle bak gaan en als je moe werd hadden we immers een goede vervanger achter de hand!
We hadden er zin in en begonnen meteen ons eigen spelletje te spelen. Snel druk zetten, de tegenstander niet laten voetballen en zelf proberen gebruik te maken van snelheid voorin.
Echter wilden we bij de start iets te graag naar voren en na een paar minuten kregen we een tik op de neus. De tegenstander van vandaag voetbalde wel heel lekker als ze ruimte kregen en na een kleine tiki-taka demonstratie speelden ze een doorlopende man vrij die de 0-1 vrij kon intikken.
We waren meteen dubbel zo scherp en hierna waren we los. We begonnen steeds meer duels te winnen en zowel achterin als op het middenveld zaten we er kort op. Onze tegenstander kwam er een paar keer lekker uit, maar heel erg gevaarlijk werden ze niet. Wel kregen we een kleine domper te verwerken, Kelvin viel niet helemaal lekker en moest er af met rug problemen. Onze good-old-tikkie-terug maar geniale reservekeeper Rino30 nam zijn plek in. Rino30 is minstens zo’n goede keeper, dus de enige die er niet blij mee was dat hij op doel moest is Rino30 zelf. De 1-1 volgde dan ook na een half uur spelen: Maarten Bette liep zijn man voorbij op snelheid en geeft vanaf de achterlijn een perfecte bal op maat naar de inlopende EvertJan. Hij kopt op 5 meter van het doel goed naar de grond, zover zelfs dat de bal via Evert z’n eigen knie uiteindelijk langs de keeper belandde. Rijnsburgse boys leek hierdoor van hun apropos te zijn. Wij zetten ondertussen lekker door en niet veel later leek het wel een schiettent! Een uitbraak van ons leverde zeker 3 schoten op die de keeper alleen kon wegboksen. Uiteindelijk belandde de bal bij Kees op rand 16 die met wat sleurwerk de bal aan Eef gaf. Eef op zijn beur vond de vrije Bette die de bal uiteindelijk diagonaal de kruising in joeg van randje 16! 2-1, dus nu vasthouden deze hap! Daarnaast hadden we ook nog een paar “halve kansjes” met schoten uit randje 16 van MaartenV en Keessie, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Zelfde gold voor de tegenstander die we niet lieten voetballen. Het restant van de 1e helft werd dus ook gekenmerkt door wat harder spel. Met name Witte Willem en Rogier zaten er een paar keer hard (maar fair) op om aanvallen te pareren. Witte had nog even geluk dat hij geen geel kreeg na een “professionele overtreding” op de middenlijn, maar even later moest Willem er wel aan geloven. Een klein opstootje werd door de, overigens prima fluitende, scheidsrechter Renaldo beoordeeld en zowel Willem als zijn tegenstander kregen een gele prent te zien. Daarnaast waren een paar spelers een klein beetje gefrustreerd, zo was “roze schoentjes” bij de tegenstander wat feller dan nodig (incl natrappende bewegingen), wat bepaalde mensen bij ons weer niet konden waarderen (lees: ikzelf). Ach, dat kwam ons ook wel goed uit en gingen er lekker in mee, want voetballend was dat in ons voordeel. Uiteindelijk haalden wij dus ook zonder al te veel moeite de rust met behoudt van de 2-1 voorsprong.

De 2e helft had de tegenstander duidelijk bedacht meer te gaan voetballen. Het begon net als de eerste helft, namelijk met een doelpunt van onze tegenstander. Ze wisten na een combinatie de rechtsbuiten diep te sturen, die in de sprint net een tikkeltje sneller bleek dan Hendrik. En ook de rest van onze verdediging. 2-2. Hierna waren wij weer wakker. Het spel ging lekker op en neer. Rijnsburgse boys probeerde te combineren, maar kwamen er maar zelden door. Ze moesten het vooral hebben van schoten van afstand die meestal over het doel gingen. Die paar keer dat ze wel goed op doel schoten hadden wij immers onze nieuwe ouwe lul Rino30 op het hok, de onverslaanbare knuffel koreaan. Waar hij meestal complimenten krijgt van de tegenstander voor zijn onfortuinlijke tikkie-terug acties kreeg hij dit keer dan ook de nodige complimenten van de tegenstander voor zijn faalloze keeperswerk! (nog terecht ook) Uiteraard hadden wij ook een aantal momenten, zo was Keesie lekker aan het sleuren en probeerde het een paar keer van buiten de 16 zonder succes. Shield was net te laat bij een diepgaande bal, en vergat over de keeper de springen waardoor hij vol door, en gelukkig ook over, de keeper van de tegenstander heen vloog. Ook Bette was zijn tegenstander een paar keer de baas, onder andere was hij zelf gevaarlijk met schotje van rechts voor de goal en had hij een paar voorzetten waarin we weinig gevaarlijk konden worden.
Het leek er niet op dat er nog gescoord zou gaan worden, ook niet als we nog een half uur langer zouden doorspelen. Wij hadden de puf niet meer nog te kunnen aanvallen en ons middenveld en achterhoede stond als een huis waardoor Rijnsburgse boys ook geen grote kansen creeerden.
Uiteindelijk besloot de scheidsrechter dat hij er genoeg van had en moest de wedstrijd beslist worden op penalty’s. De toss besloot dat Rijnsburgse boys mocht beginnen:
De eerste werd volle bak over en naast geschoten. Hoppaaaaa! Voor ons begon Eef, alleen zijn schot was niet genoeg naar de hoek en werd gestopt door de keeper: 0-0 dus. Hierna scoorde RB wel, en voor ons maakte MaartenV ook de eerste: hard links onderin het hoekje. 1-1 RB scoorde en Keessie stuurde de keeper de verkeerde hoek in: 2-2 RB scoorde en Maarten Bette met knal in de linker hoek ook: 3-3 RB miste! Wederom werd er naast het doel geschoeten.

Witte had dus de winnende op zijn schoen! Echter…. hij faalde jammerlijk! De bal was te dicht bij het midden en werd gestopt door de keeper: 3-3 na ieder 5 penalty’s..

Hierna werd het dus extra spannend! 1 op 1!
RB scoorde en Shield ook, met een lekker schot in de linker hoek. 4-4 RB scoorde en el Capitain Sebas ook met een schot door het midden: 5-5 RB scoorde en toen was het de beurt aan onze voorzitter, die helaas de bal richting RVC Reeuwijk schoot… 5-6. Het duel had dus in totaal maar liefst 16 penalty’s nodig om beslist te worden. Jammer maar helaas, we waren dicht bij maar mocht niet zo zijn. Nu moeten we ons dus maar weer gaan richten op de competitie om daar nog een paar plekken te gaan stijgen, moet mogelijk zijn!

Conclusies en eigenaardigheden:

-We weten nu in elk geval wie we nooit meer een penalty hoeven te laten nemen! :

-Shield bezorgde ons hartkloppingen toen hij een penalty wilde nemen, maar schoot (ten opzichte van 2 anderen) feilloos binnen!

-Het middenveld stond als een huis

-Ons centrale duo achterin Witte Willem speelde als vanouds: onklopbaar

-Als er bij de tegenstander iemand roze schoentjes aan trekt kun je natuurlijk een paar extra overtredingen verwachten

-Beste keeper van Rohda staat bij ons normaal op het middenveld. (Waarom?)

-EvertJan scoorde alweeeer met z’n hoofd – wat is er aan de hand met die jongen?
-Bette is sneller dan een volledig team 18 jarigen

-De altijd sleurende boxing Keessie mag wel weer eens vaker z’n gezicht laten zien, speelde prima

-Rino had geluk: met een dikke enkel hoefde hij met z’n paintball avontuur geen hazenpak aan :

-Ons laten voetballen om 16:15uur kost de Rohda kantine omzet, zeker na zo’n wedstrijd

Dank aan alle supporters die op dit belachelijk late tijdstip nog stonden te schreeuwen langs de kant!

Hopelijk komen jullie nu elke week

Maarten v Vliet

R7 14 feb 15 1024x682


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie