Home » Streekderby onbeslist
Rohda76 1 Esli Westmaas 28 feb 15 1024x682

Streekderby onbeslist

Door Beheerder | 1 maart 2015 | Nieuws

Rohda’76 wil in het nieuwe kalenderjaar nog niet echt op stoom komen. Opnieuw kwamen de blauwhemden niet verder dan een puntendeling. Na eerdere gelijke spelen tegen Bergambacht en Streefkerk, bleven de Bodegravers nu op 2-2 steken bij Rijnstreek. Als verzachtende factor mag coach Boris van Es aanvoeren dat hij om uiteenlopende omstandigheden een handvol basisspelers mist.

Onder andere door de straffe wind en de hobbelige grasmat kregen de toeschouwers op het Nieuwerbrugse sportpark Weijpoort een pover potje voetbal voorgeschoteld. Rohda’76 trok de wedstrijd naar zich toe, maar Rijnstreek loerde op een geslaagde tegenstoot. Een strijdplan dat halverwege de eerste helft rendeerde, 1-0.

In de tweede 45 minuten veranderde er weinig aan het spelbeeld. Rohda’76 ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, via de schoen van de snelle Esli Westmaas, 1-1. Onhandig verdedigingswerk in de Rohda-afweer bood de thuisclub opnieuw de gelegenheid de leiding te nemen, 1-2. En net als een week eerder stelde Rick Kattenberg vlak voor tijd een puntje veilig. Hij kopte een voorzet van Westmaas tegen het garen en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2.

Aanstaande zaterdag 7 maart komt Dilettant naar De Broekvelden. De wedstrijd op het Bodegraafse sportpark begint om 14.30 uur.

Esli Westmaas tikt namens Rohda’76 de 1-1 binnen.