0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » WDS 5 – Rohda ‘ 76 6
bal r6

WDS 5 – Rohda ‘ 76 6

Door Beheerder | 31 maart 2015 | Nieuws

De Zaterdag Reserve 8e klasse 05 bracht ons deze zaterdag naar WDS in Driebruggen. De troosteloze ambiance (groene weilanden, asgrijze lucht, toeschouwers: 0) was voer voor een mooi potje WDS 5 – Rohda 6. Thuis werd het 0-2, maar dat was in 2014. In 2015 is Rohda 6 ontketend.

Dit succes zorgt voor nog nooit vertoonde taferelen. 12 man op de training, waarbij coach Menno schitterde door afwezigheid. Hij was wel trots (“lekker bezig mannuh!!!”). Na flink broeden kwam de trainer met deze opstelling: Mike; Johan, Mark, Richard, Peter; Freek, Sjoerd, Matthijs; Fred, Niels en Jelmer; Bankje: Jos, Scott, Menno, Rens. Wat een luxe.

Op het kogelharde kunstgras was er het eerste half uur niets aan de hand totdat Johan bij een corner een bal ongelukkig tegen zijn heup kreeg gekopt. 1-0 voor WDS. Geeft Rohda 6 dan op? Nee. Vedette Fred scoort wanneer hij wil en zijn schoenen stonden weer de goede kant op. Zijn lob van randje 16 ging strak over de keeper heen, nota bene de enige WDS’er kleiner dan 1,90m. Veel tijd om te juichen was er niet, want WDS scoorde vlak voor rust de 2-1. Mooie pass, goede goal. Zeldzaam in deze competitie.

Een tegengoal vlak voor rust zou voor veel teams een klap zijn. Niet voor Rohda 6. Na rust scoorde trukendoos Rens met een vrije trap van 40 meter die door iedereen werd gemist: 2-2. Het 6e rook bloed en voetbalde de tweede helft volwassen. De verdediging stond als een huis, al keek Mike nog professioneel een bal op de paal. Vijf minuten voor tijd was daar de beloning met de 2-3 van Scott, maar die werd om onduidelijke redenen afgekeurd door de scheidsrechter. Als er publiek langs de lijn had gestaan hadden die er wat van gevonden.

Toen na 90 min. alle ballen van WDS 5 naast elkaar in de sloot lagen vond de scheids het mooi geweest. Wij ook. Weer een puntje in de pocket en het schokeffect van trainer Menno Suringa duurt voort. Zevenhoven 6 staat binnen schootsafstand en de komende zaterdag thuis tegen Alphense Boys 1 (#4) kan er weer gewonnen worden.

Fun Facts:

 • Sjoerd, Freek en Niels hebben een geschiedenis in Driebruggen kenden zo’n beetje iedereen daar. Alleen was het weer was zo bar&boos dat zelfs de familie van Niels niet kwam kijken.
 • De vrije trappen hiërarchie is weer even duidelijk nu. Rens mag ze blijven nemen.
 • Rens, Johan en Peter hebben nog even de tafelvoetbal aangeveegd met een peloton plaatselijke E’tjes.
 • Mighty Mike kon geen genoeg van WDS krijgen en was in zijn eentje verantwoordelijk van de winst van het 3e op WDS 3.
 • Heeft er iemand een bal gezien met R6 erop? We zijn er twee kwijt. De eerlijke vinder krijgt twee passe-partouts voor de laatste 3 thuiswedstrijden van Rohda 6.
  Peter Haaksman
  bal r6

 


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie