0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Olympia 3 – Rohda 7
Reservebank R1

Olympia 3 – Rohda 7

Door Beheerder | 2 april 2015 | Nieuws

De wedstrijd uit bij Olympia was een paar dagen uitgesteld door onze vele blessures, maar op deze woensdagavond gingen wij dan toch maar de strijd aan. Olympia staat op verliespunten dik eerste in onze competitie en blijft dit ook als wij daar punten weten weg te snoepen. We konden dus aan de bak!


Wij hadden 11 man van onszelf, waarvan er een paar ook nog eens met blessures kampten en geen hele wedstrijd vol zouden maken. Gelukkig wilden baardaap Markie Verdoold, keeper Mike en beam me up Scottie van het 6e nog even mee om er een volledig team van te maken.

We begonnen met Mike op het hok, achterin Theun, Witte-Willem en ouwe rot Hendrik. Op het middenveld begon renpaard Basinas op rechtshalf, BMW Mikey en baardaap Markie centraal en MaartenV vanaf links. Nilis en Bette zouden voorin voor de productie moeten gaan zorgen.
Mikey moest er echter alweer snel af, waardoor Scottie vlot van de bank kon komen, Moo viel in voor Nilis die nog altijd niet topfit is en Roger werd gevraagd in te vallen voor Willem die al snel weer liep te hinken. De wissels waren dus hard nodig deze avond!

Wij begonnen met z’n allen lekker fel, zetten goed druk op de tegenstander en gaven ze geen meter de ruimte. Van hieruit probeerden we vervolgens vooruit te voetballen. Olympia deed overigens hetzelfde en hadden een aantal begaafde spelers lopen. De spits was vervelend beweeglijk en kopsterk, en op het middenveld liepen een paar technische jongens lekker te ballen.
Waar wij normaal via de vleugels met Maarten & Maarten er veel uit kwamen liepen deze mannen vandaag voornamelijk op andere posities. Dit was voor ons even schakelen, maar wisten gelukkig vaak eerst Nilis en later Moo aan te spelen om vanuit door met beweeglijke jongens er doorheen te komen. Vaak was echter bij ons het geluk niet helemaal aan onze zijde, mede doordat wij positioneel wat aan het zoeken wareen door de aanpassingen in de opstelling en we kwamen dan ook niet tot grote kansen. Wel werd er bij ons geknokt als beren!Andersom wist Olympia overigens ook voetballend geen kansen te creëren, al wisten zij wel na een half uur als eerste een doelpunt te forceren. Een vrije trap van net buiten de 16 werd laag achter onze verdediging langs geschoten, waar een aanvaller van Olympia stond op te letten en wij achter onze man aan liepen in plaats van er juist voor te kruipen.
Wij lieten ons niet gek maken en gingen lekker door met ons eigen spel. Vlak voor rust wisten wij dan ook nog de gelijkmaker er in te prikken uit een mooie aanval! Moo werd ingespeeld, kaatste terug op Markie die vervolgens de beweeglijke Bette de bal precies in de loop mee gaf. Bette liep mooi door op de keeper schoot laag links langs de uitkomende doelman. Goeie kaats, goeie assist, goed afgemaakt. Aanval uit het boekje. Trots!Behalve deze twee doelpunten was er naast wat corners, een elleboogje en een paar kansloze afstandschoten weinig te beleven. 1-1 dus met de rust.

De tweede helft ging verder waar we gebleven waren. Tja, wat valt er eigenlijk te vertellen. Het spel ging lekker op en neer, er werd gevochten voor elke bal, zowel door ons als door de tegenstander. Wel moest er bij ons nog wat worden gewisseld door blessureleed, zo moesten in de loop van de wedstrijd Scottie, Basinas er af en liep MaartenV daarna nog wat dizzy rond naar een hoofd-tegen-hoofd kopduelletje. Een elleboogje uit de eerste helft hielp hier ook niet echt bij mee. Overigens kudos voor de sportieve tegenstander die na de wedstrijd nog even langs kwam te vragen hoe t ging, expres ging het namelijk allemaal niet. Wel belandde Willempie belandde bij ons zelfs nog even in de spits, tot grote verbazing van de bank die hem er meteen weer uit probeerde te delegeren. Dat het een tactische zet was van MaartenV, die hierdoor zelf geen kopduels meer aan hoefde te gaan, werd even over het hoofd gezien. Hilarisch waren de reacties van de bank wel!Grote kansen werden er alleen niet meer gecreëerd aan beide zijden. Sterker nog, als we nog een uur hadden doorgespeeld was het nog steeds 1-1 geweest.
Terechte uitslag dus!
Overigens wel wederom een gelijkspel tegen een ploeg uit de bovenste regionen. Dat is ons dilemma dit seizoen, tegen de 4 bovenste ploegen pakken we telkens 1 puntje en dit is alweer ons 5e gelijke spel dit seizoen… dat schiet niet op natuurlijk voor de stand… Maar om het maar even positief te bekijken: we hebben wel lekker gevoetbald, en het bier na afloop smaakte prima! (ze schenken kannen bier in plastic die mee kunnen de kleedkamers in… ideetje voor bij Rohda?)

Zaterdag mogen we weer voor een vervolg, dan komt Spirit bij ons op bezoek. Gaan we dan weer eens de 3 punten binnen halen?
Maarten v Vliet
Reservebank R1 


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie