0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Perkouw 4 – Rohda’76 7
file

Perkouw 4 – Rohda’76 7

Door Beheerder | 28 april 2015 | Wedstrijdverslagen

Het seizoenseinde nadert alweer vlot: afgelopen zaterdag was er eerst de uitwedstrijd bij Perkouw 4 en half mei krijgen wij Schoonhoven nog een keer op bezoek. Eigenlijk wel jammer, want de doelpuntenmachine Rohda7 doet het lekker de laatste tijd!

De rit naar Perkouw (Berkenwoude) was een helse, door een paar idioten die tegen elkaar aan waren gereden bij Gouda stond namelijk de boel goed vast! Zo erg zelfs dat Schilt het voor elkaar kreeg om dik te laat te komen door zijn ritje van de Dammekant naar Rohda, waarbij hij een route bedacht via N11, A12 en vervolgens binnendoor via Nieuwebrug naar Rohda. U begrijpt dat dit natuurlijk volstrekt kansloos is en dus ook aankwam bij Rohda toen wij al weg waren gereden. Alleen hierom al mocht hij gewoon in de basis beginnen, al weet niemand waarom. Uiteindelijk waren wij toch nog op tijd in Berkenwoude, waar de scheids het veld al op kwam toen wij eigenlijk nog even een warming up wilden doen en zelfs de opstelling nog niet bekend was.

We begonnen met Mike op doel, achterin Basinas, Witte Willem en Hendrik. Op het middenveld Bette, Mikey, overloper Rino en MaartenV, en voorin waren Shield en Nilis aangewezen om de doelpuntenproductie een vervolg te geven. Roger en el captiain Sebas begonnen op de bank, maar zouden door ons doorwissel beleid er al snel in komen. Vlagger van de dag was gebroken-polsie-Evert.

Wij drongen vanaf de aftrap de tegenstander meteen terug op eigen helft, wat ook het spelbeeld zou worden van deze wedstrijd. We speelde op een redelijk nieuw, en behoorlijk snel, kunstgrasveld wat ons uiteraard wel ligt. Dat de tegenstander gemiddeld 10 jaar ouder was zegt ook wel wat. Ze waren dan ook niet heel erg sterk te noemen waarmee de wedstrijd enigszins leek op dat van de laatste weken waar wij ook al weinig tegenstand hadden gekregen. Ondergetekende kreeg zelfs nog de vraag hoeveel oud eerste spelers wij hadden meegenomen. Nou, helemaal niemand dus! (behalve Witte dan, maar dat telt niet mee want toen had hij nog niet zo’n dikke pens en had hij nog niet 32x iets in zijn benen gebroken)

Maar goed, u begrijpt dat eenrichtingsverkeer in combinatie met de Rohda7 doelpuntenmachine garant stond voor spektakel! Wij liepen redelijk eenvoudig over de zijkanten de verdedigers voorbij, die bereikt werden door met name splijtende passes van Mikey of de terugzakkende Nilis. Bette was weer eens 2x zo snel als de hele verdediging van Perkouw en MaartenV was aan de andere kant ook constant dreigend. De eerste treffer kon dan ook niet uitblijven! Na een paar net-niet momenten was de eerste goal voor Nilis. MaartenV had op links zijn directe tegenstander zoek gespeeld, trok naar binnen vanaf de achterlijn en de kon de bal inspelen op rand16 op de inlopende Nilis die niet twijfelde en na een korte aanname zijn linker in stelling bracht 1-0.De 2-0 volgende hierna snel. MaartenV zocht vanaf de linkerkant zijn man op, trok naar binnen op randje 16 en schoot diagonaal binnen in de verre hoek met een droge knal op de wreef.

Na nog een paar mogelijkheden was het uiteindelijk Roger die de derde maakte door uit een corner van MaartenV de bal hard achter de touwen te koppen.

Ondergetekende kon zich niet meer herinneren wat de laatste keer was dat wij uit een corner hadden gescoord, dus dit was enigszins een unicum! Blijkbaar kunnen wij dit ook :P.

Uiteindelijk werd het zelfs nog 4-0 voor rust. Sebas slingerde van rand 16 de bal voor het doel, die er via een verdediger van Perkouw zomaar in vloog!

En U begrijpt, behalve deze 4 doelpunten hadden wij er nog wel 5 kunnen maken, maar dat bleef nog even uit. Overigens was Perkouw in de tussentijd niet 1 keer gevaarlijk geweest en Mike had dan ook niets meer te doen dan een paar terugspeelballen weg te schieten.

In de tweede helft waren wij wat minder scherp dan in de eerste, ook al hadden wij anders afgesproken.. Perkouw kwam zowaar een paar keer op onze helft en we kregen zelfs een paar corners te verwerken. Een echt schot op doel wisten ze overigens nog steeds niet te creëren. Zelfs Vinnie had de nul gehouden deze wedstrijd. Toen ondergetekende tegen het einde van de wedstrijd even op de bank zat te genieten van ons bij vlagen wervelende spel werd door een tegenstander de balans opgemaakt, ze hadden slechts 2 kansen gehad.. maar ik had ze even gemist.

In elk geval wisten wij nog wel een paar doelpunten te creëren. De 5-0 kwam op naam van Bette, die diep was gestuurd door een geniale speekpass van Sebas. Bette kruiste diagonaal achter de verdediging langs en pikte de bal op vlak voor de uitkomende keeper met een leeg doel tot gevolg. Op dat moment hadden wij er overigens al een paar mogen maken in de tweede helft, want de kansen waren groot, maar de scherpte voor het doel werd minder, met name de eindpassing werd beroerd..!

De 6-0 kwam van de voet van Sebas die zijn 2e van de middag liet aantekenen. Na een mooie combinatie tussen Basinas en Bette werd de bal op de inlopende Sebas gespeeld die uitstekend inschoot. Het was werkelijk waar een aanval uit het boekje!

Het slotakkoord was voor Shield, die even daarvoor een enorme kans had gemist maar deze uitstekend afmaakte. Een voorzet vanaf links

werd ingetikt door de goed gepositioneerde Shield, die aardig werd gehinderd door een verdediger die letterlijk in zijn rug zat, maar rustig bleef en goed afrondde 7-0 dus. Goede uitslag. Zeker eerste helft goed spel. Prima middag. Al had het ook 17-0 kunnen zijn. Of 27-0. Ofzo.

Nog een paar feitjes:

Berkenwoude ligt op de kaart best dichtbij, maar is stiekem fucking ver rijden (vooral als er een ongeluk is gebeurd op de A12).

Shield heeft vroeger vast niet bij de padvinders gezeten.

Shield had net voor zijn doelpunt even daarvoor de aanvoerdersband overgenomen van MaartenV die wissel ging zitten. Uit ervaring weten wij dat Shield ineens doelpunten gaat maken als je hem aanvoerder maakt, zo ook deze keer.

Sebas gaf vooraf aan niet helemaal fit te zijn, maar 2 doelpunten en assistje. Netjes ouwe.

Roger blijkt te kunnen koppen.

Rino speelde voor het eerst in weken ineens weer een uitstekende pot. Jammer dat ie weg gaat. Maar hij is en blijft een overloper. En lelijk.

25 doelpunten uit de laatste 4 wedstrijden. Best lekker mannen!

Sinds 8 november hebben wij alleen nog maar verloren van Moerkapelle. Best lekker mannen!

We staan nu 4e! Kunnen we die paar verloren wedstrijdjes van begin van het seizoen niet over spelen?

Op 16 mei spelen wij onze laatste wedstrijd tegen Schoonhoven. Gezien de huidige stand in de competitie en het programma zou het zomaar om het kampioenschap kunnen gaan voor Schoonhoven! Leuk!

Maarten v Vliet

file

ÂÂÂÂ


Activiteiten

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

 • Mar 29

  Goede vrijdag

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie