0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 6 – Alphia 8
R6 11 apr 15

Rohda 6 – Alphia 8

Door Beheerder | 13 april 2015 | Nieuws

Voor het volledige verhaal van deze wedstrijd is het nodig om een week terug te gaan. Toen kregen we thuis een flinke pak op de broek van Alphense Boys 1 (een wedstrijdverslagonwaardige 0-6). Bij lange na niet de eerste nederlaag van het seizoen, maar wel de druppel wat betreft het onderlinge gezeik. Reden genoeg voor een heuse teammeeting in Rohda’s Situation Room. Tim nam het woord en wees iedereen er op waar het om draait: lekker voetballen.
Geen moment te laat, want er kwam een lastige tegenstander op bezoek: nummer twee Alphia 8. Speler/trainer Menno kon er weer eens niet bij zijn (iets iemands vrijgezellenfeest), maar had gelukkig wel samen met Freek een opstelling gemaakt. Een mooie ook, met Mike; Johan, Mark, Peter en Richard; Freek, Niels, Sjoerd; Scott, Jelmer en Jos. Op de bank: coach Tim, Matthijs, Bart, en gastspelers Kelvin en Maarten. 

Uit hadden we (redelijk kansloos) met 2-0 verloren en ook nu begon Alphia goed. Met veel beweging voorin zorgde zij ervoor dat wij alleen maar tegen konden houden.  Een paar schoten van hun kant later kwam Rohda 6 er ook een keer uit. En hoe. Na een counter over drie schijven scoorde Sjoerd zijn eerste goal van het seizoen. Verbazing over het hele veld én bij Johans moeder die kwam kijken. Helaas maakte Alphia al snel de 1-1 en zo bleef het tot de rust (Ondanks een schitterende duik van Matthijs in hun strafschopgebied). 

Koud in de 2e helft wilde de verder foutloos keepende Mike twee man uitkappen à la Manuel Neuer. Een actie die strandde in schoonheid en een zekere tegengoal als Mike niet aan de enkel van de spits was gaan hangen. Terechte penalty die ook terecht werd naast geschoten. Alphia was nog steeds beter, maar werd daarna wel nerveus. Kelvin en Mark liepen achterin te bikkelen en Maarten zorgde voor rust op het middenveld. Rohda 6 stond als een huis.
Na weer een counter kreeg Matthijs de bal voor zijn voeten en schoot hij de 2-1 er loepzuiver in. De hele bank werd gek en Tim danste op zijn krukken. Een stunt was in de maak. Even later maakte Alphia’s grensrechter uit frustratie met zijn vlag een slaande beweging naar Scott. Daarvoor had hij met Zakia de verkeerde scheidsrechter uitgekozen want hij ging er met een dubbele rode kaart vanaf. Er kwamen geen grote kansen meer voor Alphia. Eindstand: 2-1.

Uiteindelijk een mooie overwinning op een nog mooier moment. Volgende week gaat Rohda 6 naar Be Fair 9. In de beker 4-2 van gewonnen, in de competitie 0-5 van verloren. Als we daar net zo lekker voetballen als tegen Alphia belooft dat nog wat.

Fun Facts:

Goed nieuws: Robert is weer terug uit Mali.
Fred was er niet want het is half april en dan gaat Fred op wintersport.
Luuk Koole was trots en meldde dat met een welgemene ‘Lekkaaa’
Jos ontpopte zich tijdens zijn bardienst tot horeca-talen.
Het was voor Matthijs’ alweer zijn 10e goal van het seizoen en dus mag hij deze zomer alleen voor de hoofdprijs weg.
Peter Haaksman

R6 11 apr 15


Foto’s van deze wedstrijd Klik hier >>>

 


Activiteiten

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

 • Mar 29

  Goede vrijdag

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie