0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 7 – Spirit 9
R7 4 apr 15

Rohda 7 – Spirit 9

Door Beheerder | 7 april 2015 | Nieuws

Na wat lastige wedstrijden kregen wij vandaag Spirit op bezoek. Gelukkig eens niet om 16:15 maar een dit keer een uur eerder, overigens nog steeds veelste laat voor ons gezien gemiste kantine omzet, hierover later meer.

Uit schijnt Spirit een lastige te zijn geweest waar met 7-4 was verloren. Destijds misten wij wel het halve team door blessures en vakanties, dus dit zou een hele andere wedstrijd gaan worden!
Wij begonnen bij gebrek aan keepers met Moo op doel (goed bezig jochie!), achterin wie-weet-waar-Teunis, White, Roger, Hendrikus. Op het middenveld Bette, Lingelos, Nappie, MaartenV en voorin Evert en Nilis. De bank was goed bezet met Shield, lange Ruben, de voorzitter en Basinas doordat wij nog wat extra mankracht toebedeeld kregen na het uitvallen van de wedstrijd van 3. Uiteraard zou het gebruikelijke doorwissel protocol weer worden toegepast.

MaartenV begint de wedstrijd te slap (volgens de bank, aangewakkerd door een lachende heer Maik V.), maar zet na 1 minuut Nilis al vrij voor de keeper, welke helaas wordt gemist. De eerste grote kans en daarmee de eerste afgegeven waarschuwing is meteen een feit!
Niet veel later schiet MaartenV ook nog eens net langs de linker paal van randje 16 na goed naar binnen te zijn gekomen.
In de 2e lijn lag hier veel ruimte, waar wij gebruik van maakten. Zo was ook een afstand schot van Stefan gevaarlijk konden wij daarlangs een paar keer behoorlijk combineren.
Uiteindelijk viel de 0-1 aan de andere kant van het veld. Spirit was nog niet eens voetballend over de middenlijn geweest en kregen plots een penalty! Volgens de scheidsrechter die hands zag op achterlijn aan de rand van de 16. Wij vonden dit enigszins twijfelachtig want de bal ging naar de hand van 1 meter afstand en niet andersom. Het penalty werd ook nog eens benut, de bal ging er net naast Moo in die op het verkeerde been stond.
Nadat wij weer een tijdje druk aan het zetten waren kregen wij ook ineens een penalty! Evert werd aangespeeld in de 16 van de tegenstander, ging zijn eerste man voorbij en in de daaropvolgende strubbelingen voor het doel werd inkomen met een een gestrekt been op het bovenbeen van Evert beoordeeld met een penalty. Deze vond Spirit weer discutabel, dus daarmee stonden wij ook meteen weer gelijk. MaartenV nam de strafschop welke vervolgens hard en hoog in de linkerhoek belandde.
Behalve de penalty’s was er in de 1e helft vanalles te beleven! Zo had Ruben 2 kansen waarbij hij 1 op 1 met zijn rechter been vrij kon uithalen, maar beide kerel bleek de keeper een sta-in-de-weg. Had MaartenV nog een diagonaal schot centimeters voor het doel langs en ten slotte had Ruben ook nog een gevaarlijk schot met zijn linker op 10 meter van het doel, welke haaaaard over ging! Als het net niet achter het doel had gestaan was de bal waarschijnlijk bij de Jumbo in een boodschappenmandje terug gevonden tussen de paaseieren.
Ruben had daarna vlak voor tijd ook nog een tweede poging met zijn linker, waarbij hij goed zijn man afschudde. Dit keer links van het doel vlak voor de goed gepositioneerde keeper. Deze belande laag in korte hoek, helaas op de grote teen van de uitstekende keeper. Zonder deze kerel hadden wij al dik en dik voor gestaan.
Even later klonk het rust signaal en beseften wij met z’n allen dat een doelpunt van ons niet uit kon blijven, we waren immers veul en veeeuuuul beter!
Enig jammere in de 1e helft was het uitvallen van Evert. Hij viel ongelukkig op zijn pols. Nadat de HAP polshoogte heeft genomen kon hij direct door voor een selfie in het ziekenhuis. De knappe koppen beoordeelden helaas een lastige breuk en een aanstaande operatie. Balen voor Eef! Hopelijk een snel en pijnloos herstel!

De 2e helft begonnen wij weer met druk zetten naar de 16 van Spirit. Echter… al snel was het 1-2. Nappie kreeg de bal niet lekker weggewerkt, welke voor de voeten van de spits belandde. Hij kon de opkomende rechtshalf bereiken, waar MaartenV heel professioneel op 10 meter afstand liep te dekken, en deze ronde netjes af door de vrij hoek te kiezen langs Moo. Aan de reacties te zien scoorde hij niet vaak, maar deze schoof hij er aardig professioneel in.
Wij lieten ons niet van de wijs brengen en een paar minuten later was het alweer 2-2! Nilis speelt MaartenV aan op links, die niet twijfelt en ipv een voorzet te geven een verrassend schot loste in de korte hoek. De keeper stond voor zijn doel ipv de korte hoek af te dekken en vond dat hij zelf hier natuurlijk niks verkeerd had gedaan. Het schot had immers een voorzet moeten zijn, want wie verzint dat nou toch? Hij was waarschijnlijk afgeleid door Nilis, die zelf vrij stond voor het doel en hard genoeg liep te schreeuwen om voor de nodige afleiding te zorgen. Uiteraard had het aanspelen van Nilis ook een doelpunt opgeleverd, maar deze optie in de korte hoek was gewoonweg te makkelijk om te laten gaan..

Hierna was Rohda 7 helemaal los!
Eerst nog wel een vermelding voor de fantastische vrije trap van Rino, hij was aan de beurt na goede prestaties op de training een paar weken eerder. Hij gaf zelf achteraf aan een voorzet te willen geven, maar deze kwam laag (en niet eens hard) in de voeten van de eerste de beste Spirit verdediger na hij deze verkeerd raakte. En als hij ‘m niet verkeerd had geraakt was het gewoon een hele slechte poging. Rino mag ze bij deze dus niet meer nemen. De druk van een wedstrijd is hem duidelijk te veel om nog enigszins te kunnen presteren. Overigens is het presteren van Rino sowieso twijfelachtig. Dat is als hij in het veld staat, als hij weer eens bereidt is te keepen geldt dat natuurlijk niet.
Bij Spirit begonnen er ondertussen een paar wat geïrriteerd te raken door hun dramatische spel en het krijgen van geen enkele kans. Dit resulteerde dan ook in een gele kaart voor de spits van Spirit voor natrappen na wederom van de bal te zijn gehouden door een scherpe White. Hij kon zijn eigen frustraties blijkbaar niet de baas.

Vlak hierna volgt een omslagpunt – volgens Rogier. Het is namelijk Rogier die invalt op het middenveld.
De 3-2 volgt dan ook niet veel later, waarbij Nilis scoorde na perfect diep te zijn gestuurd door Rogier (eerlijk is eerlijk, top voorzet!) en zonder twijfel afrondt.
Letterlijk een paar minuten later is het ook al 4-2. Ruben wordt ingespeeld op randje 16, legt breed op Nilis die op zijn beurt weer breed legt op Bette. Bette twijfelt niet en Boem in de lange hoek! Mooie aanval!
Deze spanning werd vervolgens de keeper van Spirit wat teveel die alleen nog maar loopt te schelden. Op alles. En iedereen. Hij krijgt hiervoor uiteindelijk geel na 2 eerdere waarschuwingen van de scheids. Vervolges wil er bij Spirit ook nog eens iemand stoppen. Na aanvoerders overleg gaan we toch door. Onze aanvoerder weet ze eenvoudig te overtuigen: 20 min te gaan. Geen enkel gezeik of rare overtredingen onderling. Zij komen helemaal vanuit Rob Ouderkerk aan een Watertje hun bed uit om te voetballen. Wij komen ons bed uit om te voetballen. Doorgaan dus. Wat een onzin….
Spirit was helemaal de weg kwijt en de 5-2 volgde snel. Bette scoorde, die uit een voorzet van Ruben bij de 2e paal wordt aangespeeld en deze prima binnen werkte.
MaartenV dacht nu ook wel wat met risico te mogen en schiet weer eens een keer over en naast van afstand (zoals wel vaker de laatste weken..). Overigens na hij een duw krijg op moment van schieten. Volgens Rino mag MaartenV dus meteen nooit meer schieten nadat hij 2 doelpunten heeft gemaakt in een wedstrijd. Logisch. Volgens Rino.
Het slotakkoord was uiteindelijk de 6-2 van Ruben met een uitstekende kopbal na een voorzet van Rogier.

Het werd dus een makkelijke overwinning met veel kansen en mooie doelpunten. Het publiek kan tevreden zijn. En wij ook.
Na afloop werd er onder het genot van een kratje uitgebreid de wedstrijd door gelopen en bleek in de kantine de frituur al uit te staan toen we nog een schaal bitterballen wilden regelen (waarom Rohda?… waarom??… Omzet!!?).
Volgende week volgt een reis naar het altijd hobbelige boerengehucht Polsbroek voor een potje bij SPV. Wordt vervolgt!

Maarten v Vliet

R7 4 apr 15

Foto’s van deze wedstrijd Klik hier >>>


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie