Home » Rohda’76 7 – DONK 2
R7 18 apr 15

Rohda’76 7 – DONK 2

Door Beheerder | 20 april 2015 | Nieuws

Na het slechte spel van de laatste weken, waarin we de laatste wedstrijden wel dik hadden gewonnen overigens, hoopten wij dit keer dat ons spel een paar tikkeltjes beter zou zijn. Deze zaterdag kwam Donk 2 op bezoek. Geen selectie team hoor, maar gewoon een zaterdag ploegje van de zondag vereniging dat Donk is. Ze staan in de competitie een-na-laatste en voetballend is het niet altijd even best, al hadden wij er in de uitwedstrijd wel de nodige moeite mee gehad. Daar speelden wij eerder dit jaar 2-2 waar wij eigenlijk een dikke overwinning hadden moeten binnen slepen. We waren dus op de hoede!

Daarnaast werden wij ook nog eens op veld1 gezet. Blijkbaar verwachtte men bij Rohda dat onze wedstrijd dusdanig veel entertainment zou opleveren dat het goed zou zijn voor de kantine omzet. Daarnaast was Rohda-fotograaf Kees al aanwezig om foto’s te maken vanaf de tribune, waar hij mogelijkheden genoeg had om een mooi plekje te kunnen vinden.Uiteraard waren wij niet blij met een wedstrijd op veld1. Overigens niet vanwege het feit dat wij voor de kantine mochten ballen, maar vooral vanwege de belabberde staat van het veld. Ongelofelijk dat ze hier het 1e nog op laten lopen. Maar dat terzijde, het schijnt deze zomer te worden opgelost met het vernieuwen van het veld..

Zoals de laatste weken ook het geval was kampen wij nog steeds met de nodige blessures. Gelukkig hadden wij nog een paar krachten kunnen regelen in de vorm van Peter, Ruben (1e helft) en slalom-Chris (2e helft), waardoor we toch lekker in de wissels zaten. Een keeper hadden we niet, dus MaartenV en Basinas offerden zich op om deze positie een helft in te nemen.

We begonnen met MaartenV op doel, achterin Basinas, Witte, Roger, Hendrik. Op het middenveld el captain Sebas, de beste keeper van Rohda – Rino, Mikey en Bette. Voorin Shield en Ruben. Op de bank begonnen Peter, Teunis en Chris. En uiteraard werd ons bekende wisselbeleid weer toegepast zodat niemand al te lang wissel zat.

We begonnen meteen met druk zetten en speelden deze wedstrijd dan ook vooral op de helft van Donk. De 1-0 was echter een gelukje. Bette was diep gestuurd en stuitte op de keeper. Echter, Bette veroverde de bal meteen weer terug na slecht uitgooien van de keeper van Donk. Bette kon letterlijk de bal oppikken, zich omdraaien en een hoek kiezen.

Bij onze 2-0 werd Ruben diep gestuurd door Maik na een vreselijke panna. Ruben maakte deze prima af, mag worden gezegd.

Verder is het hartstikke leuk dat Ruben mee doet en ook weer een keertje scoorde voor ons, maar hij moet zich soms wel eens beseffen dat hij echt niet goed genoeg om meer dan 2 man voorbij te lopen, hoe vaak het dat ook probeert. Zelfs op ons niveau.

Donk kwam ondertussen niet verder dan een paar corners. Keeper van de 1e helft MaartenV zou met de rust dan ook weer gaan warmlopen omdat hij in 45 minuten niet meer dan 45 stappen heeft hoeven zetten. En de helft daarvan was naar zijn bidon om een slok te drinken. Bij elke slok kwam echter ook het besef dat het water was en bier wat dan weer tegen viel. Ja echt, het leven van een keeper is niet makkelijk als de zon schijnt.

Echter, de 2-1 viel desondanks toch nog. Een corner van Donk werd weg gestompt door MaartenV, maar belandde recht in de voeten van een tegenstander die de bal in 1x tussen een paar verdedigers door laag het doel in wist te krijgen.

Niet veel later was het rust en veel meer valt er niet te vertellen over de 1e helft.

De tweede helft ging het spel wat meer heen-en-weer. Het tempo en de spanning was al aardig uit de wedstrijd en de getoonde enthousiasme was nou niet bepaald hoofdveld waardig. De uitzondering hierin was uiteraard Shield. Zoals altijd de enige met volledige inzet. De rest zat allang met de gedachten op het terras bier te drinken. Wat uiteraard achteraf nog zou volgen.

Wel maakte wij nog even de 3-1. Bette werd diep gestuurd, geen enkele twijfel.

Even later maakte hij ook nog zijn hattrick compleet met de 4-1 via een intikker, uit een assist van slalom-Chris.

Ondertussen was keeper Basinas nog een paar keer goed bezig geweest om aansluitingstreffers te voorkomen. Hij had zowaar 1 keer een redding waar zelfs Rino jaloers op zou zijn door zichzelf volledig voor de bal te gooien. Je zou bijna denken dat hij het vaker heeft gedaan. (Volgende week weer?)

Helaas was dit nodig doordat wij niet altijd even scherp waren. Uiteindelijk werd het nog 4-2 ook. Slecht verdedigend werk en zowaar een goede combinatie van Donk zorgden ervoor dat de linker aanvaller werd vrijgespeeld en de bal zo langs Basinas kon prikken.

In het vervolg van de 2e helft was met name slalom-Chris weer lekker bezig met mannetjes passeren, die echter tijdens zijn loopacties liever de bloemetjes telt die hij voor zijn voeten voorbij loopt dan vrije mensen om hem heen ziet. Dat bekende vooral dat hij na 13 a 14 bloemetjes en 2 man gepasseerd te hebben zich uiteindelijk regelmatig vast liep.

Naast hem voorin stond inmiddels MaartenV. Hij dacht na een geniale passeerbeweging de keeper te verschalken met een gru-we-lijke volley. Uiteraard belandde de bal 2 meter naast het doel. Verder kwam er bij ons weinig meer uit tot de scheids besloot af te fluiten en we dan eindelijk aan het bier mochten gaan.

Facts:

Chappeau voor MaartenV en Basinas die hun verantwoordelijkheid namen en beide een helft hebben gekeept.

Zowel van MaartenV als van Basinas bleken de keeper skills van hoger niveau van het veldspel in de andere helft van de wedstrijd. Met name Basinas wist zich met een goede redding te onderscheiden.

Chappeau voor Shield, die dan wel niet scoorde, maar wel de enige was met 100% inzet

Bette scoorde 3x en heeft zijn wisselbeurtje nog gehad ook. Onze scorende speedy Gonzales Bette heeft het doel weer in zijn vizier!

Terras met tuintafels voor veld 2 is een aanwinst als de zon schijnt. En als de zon niet schijnt ook.

De frituurpan had wat kuren na de stroom het niet zo best deed, maar de broodjes bal met pinda gingen er nog prima in.

Donk heeft wel de 3e helft gewonnen. Toen onderstaande een kleine 2 uur na de wedstrijd eens doorging naar een BBQ bleek Donk nog bij Rohda voor de kleedkamer in de zon aan een biertje te zitten. respect.