Home » Rohda’76 op z’n paasbest
Rohda76 1 6 apr 15 A Troost 1024x730

Rohda’76 op z’n paasbest

Door Beheerder | 6 april 2015 | Nieuws

In het paasweekend wist Rohda’76 een dubbelslag te slaan. Op zaterdag wonnen de Bodegravers nipt met 1-2 van Lekkerkerk en op paasmaandag onttroonden de blauwhemden koploper IFC op overtuigende wijze: 4-1.

Nog niet eerder koppelde de ploeg van Boris van Es strijdlust aan veerkracht. De zes bonuspunten brengen het elftal op plaats vier van de ranglijst. De eerste plaats blijft uit het zicht, maar als Rohda’76 de lijn van dit weekend doortrekt, dan moet een eindklassering in de top drie mogelijk zijn.

Op zaterdag in en tegen Lekkerkerk kwam Rohda’76 in de eerste helft tegen de verhouding in op een 1-0 achterstand. Na de wissel van speelhelft zorgden Chris Nap (penalty) en Rick Kattenberg voor de verdiende ommekeer, 1-2.

Twee dagen later kwam Rohda’76 zelfs nog beter voor de dag. De felle blauwhemden hielden de tegenstander uit Hendrik-Ido-Ambacht bijna de gehele wedstrijd onder druk. Binnen tien minuten resulteerde die speelwijze in de openingstreffer van Kattenberg, 1-0. Op slag van rust knikte Nap de 2-0 tegen de touwen.

Invaller Marius Reijsbergen – voor de geblesseerde Max Heij – trof het direct na de thee niet dat hij de bal op zijn arm kreeg. Binnen de zestien. Met die strafschop wisten de gasten wel raad 2-1.

Rohda’76 liet zich door die tegentreffer niet van de wijs brengen. Arnoud Troost had goed en wel de plek van de moegestreden Kattenberg ingenomen of hij krulde de bal in de verste hoek, 3-1. In de extra tijd mocht de sterk spelende Reinier Bos de zege nog meer glans geven, 4-1.

Arnoud Troost op weg naar de 3-1.