0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » SPV3 – Rohda7
regen3

SPV3 – Rohda7

Door Beheerder | 13 april 2015 | Nieuws

Uit naar Polsbroek. Naar zo’n boeren dorpje met een voetbalclub dat 1 veld heeft, op glibberige kleigrond, waar het altijd hard waait, de scharnieren van de deuren van de kleedkamers je doen herinneren aan (boerderij) schuurdeuren en op het aangrenzende weiland naast het voetbalveld de koeien in deze tijd van het jaar alweer buiten lopen. 
Het is daarnaast ook zo’n zo’n club waar je nog gewoon netjes wordt begroet als je aan komt lopen en je een bakkie pleur krijgt aangeboden bij het invullen van het formulier. Als (voormalig) Meijenaar voelde ondergetekende zich dus meteen op zijn gemak. 

Wij mochten deze zaterdag aantreden tegen het 3e van SPV, dat bij ons in de competitie slechts het schamele totaal van slechts 3 punten had verzamelt. Overigens met 10 tegendoelpunten minder dan Donk die wij volgende week gaan treffen. Dat is voor ons ook meteen een risico, want traditioneel spelen wij altijd dramatisch slecht tegen ploegen die onderin vertoeven. Als de tegenstander zelf ook naar voren wil spelen zijn wij normaal gesproken het meest op ons gemak. Uitkijken dus voor onderschatting!
Om de onderschatting tegen te gaan maakten wij dit keer Ronald Schilt, alias Shield het werkpaard, eens aanvoerder. Hij geeft immers altijd 100%, dus mocht met de band om voor aanvoerder spelen.

De opstelling was vandaag als volgt: Mike op doel, achterin Theun, Witte, Roger, Hendrikus. Op het middenveld Bette, Mikey, Rino en MaartenV. Voorin werkpaard en captain Shield samen met Nilis en zijn linker gouden pootje. Peter zou na 20 minuten invallen voor Rino en Mark Verdoold kwam na zijn eigen wedstrijd bij ons de tweede helft nog even volmaken gezien onze vele blessures van de laatste tijd (topper!). Daarnaast zat op de bank ook nog de geblesseerde EvertJan die als supporter polshoogte kwam nemen.

Bij het inschieten al bleek het veld glad en door de harde zijwind was de passing voor de wedstrijd begon al lachwekkend te noemen. De bal vloog en stuiterde letterlijk alle kanten op. Dit zou ook het spelbeeld gaan bepalen in deze wedstrijd, waar we wel vooruit probeerde te voetballen en de zijkanten probeerden aan te spelen, maar diepe ballen, simpele passes over de grond en vrijwel alle aannames bleken een grote uitdaging te zijn. Vanaf de zijkant was het dan ook niet om aan te gluren!
Wij kwamen er wel een aantal keren uit, waarbij sporadisch een bal aan kwam bij een aanvallende blauwhemd. Dit kwam vooral neer op de bal diep gooien en hopen dat Bette er als eerste bij was. Uiteraard is dat voor onze speedy-gonzalez geen enkel probleem, alleen moet je er dan voor het doel nog wel wat mee doen! Zo kwam hij eerst op de keeper af lopen en schoot naast, terwijl hij bij Nilis kon afleggen. Even later ging hij diep, kwam naar binnen en schoot op de paal, terwijl hij wederom had moeten afleggen. De bal belandde ging de paal ook nog eens direct de 16 uit en de hieruit volgende counter leidde de 1-0 in van SPV. Ze speelden het netjes uit en schoten na een een-tweetje netjes de bal in de hoek. Er moet bij worden gezegd dat het verdedigend van onze kant ook wel heel erg beroerd was allemaal…

Wij besloten er dus maar een tandje op te schroeven en wisselden Rino voor Peter (Rino liep geheel dizzy over het veld zonder enig idee te hebben waar hij zich bevond en kon niet verder spelen). 
Niet heel veel later was het dan ook al 1-1. Nilis liep zijn directe tegenstander er uit en schoot na een kleine loopactie uitstekend laag binnen in de rechterhoek. Nog voor rust werd het ook al 1-2! Shield werd binnen de 16 fors in zijn rug gelopen en verdiende een strafschop. MaartenV liep al naar de bal om deze te nemen, maar Shield oordeelde al snel dat hij wilde dat Hendrik deze keer de gelukkige mocht zijn. Hendrik wilde eerst niet, maar na aandringen van MaartenV en Shield ging hij achter de bal staan. Naar verluidt was dit scenario al doorgesproken in de auto op de heenweg, dus Hendrik was toch echt aan de beurt! Hij schoot de bal prima binnen en de glimlach op zijn gezicht verraadde dat hij zeker blij was met zijn eerste doelpunt sinds een jaar of… eeuuhh… 10?

De rust gingen wij dus ook zonder zorgen in. Echter, Mike gaf aan zich niet goed te voelen, dus naast Rino (die al eerder was uitgevallen) bleef ook hij achter in de kleedkamer.
De 2e helft zouden wij dus zonder grensrechten moeten spelen. Maargoed, vol er op en de overwinning meteen uitbreidden om de zege zeker te stellen was het idee!

De tweede helft verliep vervolgens wat anders dan de eerste. Toen we de kleedkamer uit kwamen lopen kwam het werkelijk waar met bakken diagonaal uit de hemel zetten! Binnen 5 minuten was dan ook iedereen zeik-en-zeik nat, en om het af te maken bleef het de hele tweede helft dramatisch weer, waarbij ook hagelbuien ons niet bespaard bleven.
Dit bevorderde de gladheid op het veld ook nog eens behoorlijk en her en der waren er dan ook wat pittige overtredingen te zien.
Dit leidde tot een gele kaart bij beide teams! Eerst was het een speler van SPV die recht voor de keeper vol doorhaalde en even later was het nota bene onze sliding specialist Mikey die een kaart kreeg voor een sliding met 2 benen vooruit. Daarnaast had Witte er een kunnen krijgen, maar deze bleef uit nadat de scheids was afgeleid door het positieve commentaar vanaf de zijkanten. Rino liep daar namelijk werkelijk waar te smeken bij de scheidsrechter om Witte ook nog geel te geven! Deze sarcasme werd door de scheids niet gewaardeerd, dus dat leidde tot een waarschuwing. En voor Witte dus niks. Overigens was het op dat moment al zeker 1-6 in ons voordeel, we waren voetballend namelijk helemaal los gegaan in de 2e helft!

Zo maakte Nilis stiekum tussendoor nog even 2 doelpunten, kon Shield 2x een voorzet van Bette binnen lopen bij de 2e paal, ging een vrije trap van Peter alias Rogier er laag langs de muur in en waaide een veredelde voorzet van MaartenV bij de 2e paal nota bene in het hoekje net voordat Bette er bij kon. 1-8 dus als uitslag! 
Overigens ter grootte frustratie van Bette, die zelf meerdere kansen kreeg maar niet scoorde. Zelfs een strafschop die hij zelf verdiend had in de tweede helft schoot hij langs de verkeerde kant van de paal! Gelukkig was hij wel de koning van de assists deze wedstrijd, dus dat maakte dan weer het een en ander goed. Bij deze worden de penalty’s de rest van het seizoen dan ook weer genomen door MaartenV… Of Hendrik natuurlijk.

Ook nog het vermelden waard, na de 1-6 of 1-7 (ben de tel kwijt) vraagt de scheidsrechter aan de aanvoerders of we er al genoeg van hebben aangezien iedereen liep te koukleumen na eerder doorweekt te zijn geregend, een hagelbui op het hoofd te hebben gehad en dat dat ook nog eens met windkrachtje-polderstorm. Shield, die we gelegenheidsaanvoerder hadden gemaakt, had het echter uitstekend naar zijn zin na zijn 2 doelpunten en wilde nog even doorgaan. Als een van ons dus sinds het weekend een verkoudheidje heeft opgelopen is dit dus duidelijk de schuld van Shield. Maargoed, hij mocht het doen, want hij was naast aanvoerder ook nog eens de enige die boven zichzelf uit steeg en wordt bij deze dus uitgeroepen tot man of the match!

De overwinning werd bij Rohda nog eventjes gevierd en ’s avonds ging het verder bij het feestje van Sebas die dus meteen te horen kreeg wat hij had gemist.

Volgende week komt wederom een ploeg uit de onderste regionen op bezoek, namelijk Donk. Hier hebben wij ons in de uitwedstrijd enigszins op verkeken en er gelijk gespeeld, dus ook deze mogelijk wij niet onderschatten! Gelukkig zit het met de doelpunten productie wel goed, met maar liefst 14 doelpunten uit de laatste 2 wedstrijden! Laten we in elk geval die trend volgende week maar doorzetten! Overigens staan we weer eens een keertje om 13:00uur op het programma, dus als het zonnetje een beetje blijft hangen kunnen wij na de wedstrijd de kantine omzet eindelijk weer eens een keertje goed spekken!
Zie jullie dan!

Maarten v Vliet

regen3


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie