0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Goede uitgangspositie voor Rohda’76
Jaap Veldhuijzen 23 mei 15

Goede uitgangspositie voor Rohda’76

Door Beheerder | 24 mei 2015 | Nieuws

Rohda’76 heeft goede papieren om de derde klas weer binnen te stappen. In de nacompetitie wonnen de gedreven Bodegravers met 0-2 bij Woubrugge. Aanstaande zaterdag 30 mei volgt in Bodegraven de allesbeslissende finale tegen FC Maense. Voor het elftal van coach Boris van Es volstaat dan zelfs een gelijkspel om de vierde klas vaarwel te zeggen. ,,Maar daar spelen we niet op. We gaan voor de winst en dan kan het altijd een remise worden,’’ kijkt Van Es vooruit op de kraker.

In en tegen Woubrugge beloonde zijn ploeg zichzelf maar karig. In beide helften grossierde Rohda’76 namelijk in kansen. Halverwege de wedstrijd kleurde het scorebord 0-1 in rode neoncijfers.De openingstreffer kwam na 25 minuten van de slof van Chris Nap. De trefzekere spits wist wel raad met een scherpe voorzet van de snelle Esli Westmaas. ,,Vooral in de eerste helft waren we veel beter en toen had het wel 2-0 of 3-0 kunnen staan,’’ analyseerde Van Es. Tot tevredenheid van de oefenmeester gaf zijn achterste linie geen krimp tegen de voorwaartsen van de thuisclub.

Ook in het tweede wedstrijddeel heerste Rohda’76. Zeker toen Woubrugge na een rode kaart met 10 man kwam te staan. Op dat moment had Rohda’76 de buit al binnen. Jaap Veldhuijzen gaf geboorte aan de beslissende 0-2. De immer nijvere middenvelder besloot een fraaie solo vanaf de linkerkant met een droge knal onder de Woubrugge-goalie door. Daarna kregen Nap en invaller Arnoud Troost nog uitstekende mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Zonder succes.

Zaterdag 30 mei is Rohda’76 gastheer van FC Maense. De spannende finale op het sportpark aan de Broekveldselaan begint om 14.30 uur. De inzet is duidelijk. Bij winst of een gelijkspel promoveert Rohda’76 naar de derde klasse. Wint FC Maense dan prolongeren de Rotterdammers het derdeklasserschap en blijft Rohda’76 vierdeklasser.

Jaap Veldhuijzen op weg naar de 0-2 in het voordeel van Rohda’76.

Jaap Veldhuijzen 23 mei 15

Foto Kees van der Wilk.

{youtube}djFphvuG_mg{/youtube}

Verslaggever André van Egdom interviewde voor radio Bodegraven afgelopen donderdag trainer Boris van Es en Chris Nap. De omroep zond het interview in een tweeluik uit. Om dit te beluisteren Klik hier >>>

Foto’s van deze wedstrijd Klik hier >>>


Activiteiten

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

 • Mar 29

  Goede vrijdag

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie