Home » Rohda ’76 weer derdeklasser! (+ video met interviews)

Rohda ’76 weer derdeklasser! (+ video met interviews)

Door Beheerder | 31 mei 2015 | Nieuws

Rohda ’76 is weer terug in de 3e klas. Zaterdagavond speelden de Bodegravers op eigen veld met 1-1 gelijk in de allesbeslissende nacompetitiewedstrijd tegen FC Maense. En dat was precies genoeg om op doelsaldo de nacompetitie winnend af te sluiten. Rohda ’76 had moeite de Rotterdammers hun wil op te leggen. FC Maense gaf direct druk en Rohda ’76, dat onrustig speelde, wist zich daar nauwelijks onderuit te voetballen. Maense wist

overigens het balbezit niet in kansen om te zetten. In de 35e min. creëerde Rohda ’76 de eerste serieuze kans, toen Chris Nap uit een voorzet op het Rotterdamse doel een kopbal afvuurde. Een nog veel betere kans was er in de slotminuut van de 1e helft voor Rick Kattenberg die oog in oog met de Maense-goalie kwam te staan, maar de bal er niet in kreeg. Na 5 minuten in de 2e helft glipte Esli Westmaas langs z’n tegenstander, stuurde goalie Mauro Santos Lopes da Silva het bos in en prikte uit een moeilijke hoek over de goalie en de laatste man fraai raak: 1-0. De rappe aanvaller kon z’n geluk niet op en liet zich uitgebreid fêteren. De voorsprong had Rohda ’76 de nodige rust moeten brengen. Echter na een achttal minuten blies Rohda ’76 zelf Maense weer nieuw leven in door opzichtig verdedigend in de fout te gaan: 1-1. Vanaf dat moment kwamen de Bodegravers weer onder druk en was het nog een hele toer de 1-1 over de streep te trekken. Bij het laatste eindsignaal barstte een eruptie van vreugde los bij spelers en supporters. Velen hadden nooit gedacht dat Rohda ’76 in staat was voor zo’n formidabel slotakkoord te kunnen zorgen.

• Bericht. André van Egdom

alt

► Esli Westmaas omspeelt de Maense-goalie en is op weg naar de 1-0 voor Rohda ’76. Het was het ultieme moment voor de rappe Rohda-aanvaller.
alt
► Esli Westmaas jubelt het uit van vreugde. Hij heeft Rohda ’76 op fraaie wijze naar 1-0 geschoten.