0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda D1 winnaar sterk bezet pinkstertoernooi
D1 23 mei 15

Rohda D1 winnaar sterk bezet pinkstertoernooi

Door Beheerder | 25 mei 2015 | Wedstrijdverslagen

Zaterdag stond er een sterk bezet toernooi bij Rohda op het programma, zo zwaar dat de enige 2e klasser Zoetermeer al bij voorbaat afzegde omdat ze het niveau te hoog vonden. Ard was die dag speaker en Kelvin scheids dus had ik mijn goede vriend Ron gevraagd mij te assisteren. De overgebleven tegenstanders speelden allemaal 1e klasse dus vertelde ik de jongens dat ze gewoon lekker moesten gaan voetballen en een kwartier lang alles geven. Wel besloot ik wat behoudender te gaan spelen dus met maar 2 spitsen en Moos als extra aanspeelpunt op het middenveld.

De eerste pot was tegen FC Northwood uit Londen, zij verschenen maar met 7 spelers en in overleg werd besloten 2 spelers van ons af te staan en zo 9 tegen 9 te gaan voetballen. Er ontstond zo veel ruimte op het middenveld en daar wist Gertjan wel raad mee. Na de mooie 1-0 besloot hij de 2e maar van 25 meter schitterend in de kruising te schieten, het werd nog 2-1 na een gegeven strafschop waar Scott nog knap aan zat waarna Rick met een mooi schot de 3-1 op het bord zette. De volgende wedstrijd was tegen AFC Ijburg, een fanatieke ploeg die ook kansen kreeg, maar uiteindelijk trokken wij aan het langste eind door een corner binnen te werken via een tegenstander. Opeens hadden we 6 punten en kreeg dit toernooi een heel andere wending, en dat wist ook Blauwzwart onze laatste tegenstander ook een 1e klasser, zij moesten winnen om ons van de eerste plaats af te houden. Dit was echt een goede tegenstander vol op de aanval spelend eerst met 3 en later met 4 spitsen maar ze kwamen niet verder dan een bal op de lat zelfs niet toen ook hun keeper in de spits ging lopen. gelukkig floot de scheids voor het einde en we stonden zowaar in de finale!! Dat had niemand verwacht. iedere keer als ik langs Ard liep ging z’n mond steeds verder open van verbazing.

Het zonnetje was gaan schijnen en om even na half drie stonden we dan op veld 1 tegenover de winnaar van poule B, RKDES ook een 1e klasser. Het bleek een mat potje, niemand wilde verliezen want een doelpunt tegen was dodelijk, zij schoten een keer op de paal en hun keeper tikte een schot van Florus over de lat, de scheids floot en dat betekende 3 strafschoppen nemen. Gelukkig waren er vrijwilligers(top mannen), de 1e van ons werd gestopt, zij scoorden, Moos scoorde, zij schoten over, Gertjan scoorde en de laatste van RKDES werd fantastisch door Scott uit de goal gestompt……we hadden het gered, echt geweldig, nooit verwacht, echt super mannen. gaaf om te zien dat jullie het uitbundig vierden en dat jullie trots waren op jezelf en op je team. Wat een prestatie, als 3e klas team de beste blijken te zijn!!

D1 23 mei 15

Ruud Vis

Foto’s van de D1 Klik hier >>>


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie