0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 promoveert naar derde klas
Rohda 1 30 mei 1024x682

Rohda’76 promoveert naar derde klas

Door Beheerder | 31 mei 2015 | Nieuws

Een jaar na de degradatie keert Rohda’76 weer terug naar de derde klas. Na 90 lange minuten billenknijpen was de 1-1 thuis tegen FC Maense genoeg voor een treetje hoger. Het niveau van het cruciale nacompetitieduel was niet om over naar huis te schrijven. Coach Boris van Es had wel een logische verklaring. ,,Er stond heel veel spanning op de wedstrijd. Ik beloof dat we volgend seizoen weer gaan voetballen,’’ verontschuldigde de oefenmeester zich voor het povere schouwspel. Niemand van de hossende Rohda-spelers die daarover maalde na het verlossende eindsignaal.

Voorafgaand aan de beslissende wedstrijd had Rohda’76 gezorgd voor een echte cupsfeer: confetti en feestslingers bij de opkomst van de 22 spelers, ballenjongens langs de lijn, huldiging van de jeugdkampioenen in de rust en een heuse ‘stadionspeaker’ in de persoon van John Zonderop.Aan de Rotterdammers viel nauwelijks af te lezen dat zij alleen baat hadden bij een overwinning om het derdeklasserschap te verlengen. In de eerste 45 minuten wisten zij niet één keer noemenswaardig gevaar te stichten. Aan de andere kant zorgde alleen Chris Nap met een kopbal voor dreiging. Direct na de rust leek Rohda’76 op rozen te zitten. De razendsnelle Esli Westmaas omspeelde de keeper en zorgde met een uitgekiende boogbal voor de 1-0. Tien minuten later kon doelman Jeroen Kok na collectief geklungel in de Rohda-afweer de 1-1 uit het net grabbelen. Daarna volgden er nog 20 bange minuten. ,,We hebben geknokt voor wat we waard waren en hebben het over de streep getrokken,’’ klonk Van Es opgelucht na afloop.

Halverwege het seizoen leek Rohda’76 met lege handen achter te blijven. Een slechte reeks na de jaarwisseling wierp de Bodegravers terug op de ranglijst. De ommekeer volgde in het paasweekend. Via een dubbel programma pakte Rohda’76 zes punten, inclusief een zege op IFC, de koploper van dat moment. Die opgaande lijn wist het team vast te houden tot het einde van de reguliere competitie. Met een ticket voor de nacompetitie als beloning. ,,De laatste weken zijn we steeds beter gaan voetballen,’’ stelde aanvoerder Max Heij vast.

Verenigingsvoorzitter Arjan Griffioen prees de coach en spelers. ,,We vinden dat we in de derde klas horen en kijken of we ons volgend seizoen kunnen handhaven. En wie weet, zit er nog iets meer in.’’ Kortom, er tintelt een vrolijk optimisme bij de kersverse derdeklasser die in 2016 ook haar 40-jarig bestaan viert.

Uitgelaten spelers en begeleiders van Rohda’76. Volgend seizoen komen de Bodegravers weer uit in de derde klas.

Rohda 1 30 mei 1024x682

Aanvoerder Max Heij ontwijkt een sliding op de bal.

Rohda 1 Max Heij 30 mei 15 1024x682

Foto’s Kees van der Wilk


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie