0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Vrouwenelftallen Rohda’76 en Zwammerdam samen verder
Vrouwenvoetbal.week.29 800x533

Vrouwenelftallen Rohda’76 en Zwammerdam samen verder

Door Beheerder | 12 juli 2015 | Nieuws

Het Bodegraafse Rohda’76 en de voetbalvereniging Zwammerdam hebben de handen ineengeslagen. Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen brengen de streekgenoten gezamenlijk twee vrouwenelftallen binnen de lijnen. Blauw en groen samen. Een logische keuze volgens Piet Spannemaker, bestuurslid technische zaken van Rohda’76. ,,Bij vrouwenteams moeten relatief vaak wedstrijden worden verplaatst. Veel vrouwen werken in de horeca, toerisme, detailhandel of zorg. Door samen te werken hebben we nu twee ploegen die op verschillende tijden spelen.’’

De beide elftallen trainen op maandagavond gezamenlijk in Zwammerdam. Op woensdag geldt het Rohda-complex als thuisbasis. Dat gebeurt onder leiding van de ervaren trainer Kors Pennin. De competitiewedstrijden worden afwisselend in Bodegraven en Zwammerdam gespeeld.

Zowel Rohda’76 als Zwammerdam sluiten een samenwerking met zondagverenigingen op termijn niet uit, zegt Jaap Peters van Zwammerdam. ,,Dan kunnen voetbalsters in ieder geval spelen op zaterdag of op zondag. Onze doelstelling is dat vrouwen altijd kunnen voetballen in het weekend, ook als zij moeten werken.’’

Het eerste vrouwenelftal (VR1) komt uit in de 4e klas, VR2 begint in de 5e klas. ,,Met steeds meer flexibele arbeidscontracten, zoals bijvoorbeeld nul-urencontracten, zal ook het voetbal zich moeten aanpassen aan die nieuwe situatie,’’ benadrukken Spannemaker (06-14485803) en Peters (06-53272347).

Vrouwenvoetbal.week.29 800x533

De voetbalvrouwen van Rohda’76 (blauw shirt) trekken op met de voetbalsters van Zwammerdam.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie