Home » Rohda´76 7 – ARC 19
R7 19 sep 15

Rohda´76 7 – ARC 19

Door Beheerder | 21 september 2015 | Wedstrijdverslagen

Na 2 bekerwedstrijden met winst afgesloten te hebben was het nog niet zeker of we weer de volgende bekerronde gingen halen. ARC had nog maar 1 wedstrijd gespeeld dus ook maakte hun nog kans op de volgende ronde.

Omdat de teamfoto gepland was waren we zo goed als compleet. Want het is toch een trots om een jaar lang weer op de Rohda website te mogen staan van het sterrenteam van Rohda 7 . Overigens was het de fotograaf die niet kon op deze mooie zomerse namiddag en we nog een aantal weekjes moeten wachten tot de foto wel gemaakt gaat worden.

Alleen de voorzitter, Moo, Bette en Vinnie waren afwezig. Hendrik hielp eerder die dag Rohda 6 aan een knappe zege. De kunst voor onze coach, aanvoerder, spelende l(ij)eider om weer een perfecte opstelling te maken en rekening te houden met 16 knappe mannen. Het centrale verdedigingsduo WitteWillem dacht nog jong genoeg te zijn om 2 wedstrijden te voetballen en deden met het derde mee in de derby tegen VVB 2.

De wedstrijd startte om 16.30 uur met de volgende opstelling. Mike(6) [u]doel[/u]. Sebas, Rog, Bas, Verdoold [u]verdediging[/u]. Maik, Peter, Eef, Reinder [u]middenveld[/u] en Shielt en Niels V. [u]aanval[/u]. Op de bank namen plaats. Willem, Maarten, Theunis, Ruben en Witte.

Al snel bleek dat de mannen van ARC er zin in hadden en dat ze ons niet lieten voetballen. Wij deden dat andersom te weinig waardoor wij te vaak achter de tegenstander aan moesten. De grootste opwinding in de eerste helft was dan ook de wissel na 22,5 minuten. 5 wissels veroorzaakte een hoop chaos maar we bleven stand houden.

Toen eindelijk de organisatie weer stond kregen we een doelpunt tegen. Balletje werd over onze verdediging gewipt en keurig afgemaakt. We dachten nog aan buitenspel, maar Bas die keurig stond te vlaggen had helaas gelijk en zo werd het doelpunt goedgekeurd. Dit was dan ook de terechte ruststand. In de rust werd de slechte eerste helft geanalyseerd en we spraken af dat we de tweede helft volle bak moesten gaan om onze bekertoernooi een vervolg te geven.

Een aantal spelers kreeg last ontwenningsverschijnselen omdat op het tijdstip van 17.15 uur op zaterdagmiddag een bakje thee genuttigd moest worden, maar we stapte om 17.30 uur de kleedkamer uit om met de gemaakte afspraken de volgende bekerronde veilig te stellen.

Dit gebeurde dan ook direct na de rust. Voordat het publiek zijn plaats langs de zijlijn had ingenomen was het eerst Ruben die de gelijkmaker er in prikte en vervolgens Maarten die een schitterend doelpunt maakte door de bal vanaf de achterlijn buitenkantje rechts over de keeper wist te schieten.

Na de 2-1 bleven we de controle over het spel houden en lieten we ARC achter ons aan lopen. Na prachtig combinatie werk tussen Ruben en Niels met als afsluiting een prachtig schot in de rechter verre hoek werd de zege veilig gesteld. 3-1. Willem kreeg ook last van zijn ouderdom en moest vermoeid en licht geblesseerd het veld verlaten. We zakte na de 3-1 weer iets in waardoor ARC toch nog genoeg mogelijkheden en ook kansen wisten te creëren. Gelukkig stond Maik op het middenveld als een tank te spelen en zat overal tussen en verloor geen enkel duel. Ook Mike wist zijn doel op miraculeuze wijze schoon te houden. Top gekeept Mike!!

Als slot was het Ruben die de 4-1 kon intikken maar na een bal op de lat geschoten te hebben durfde hij het niet meer aan en gaf een balletje breed op Reinder. Reinder kon intussen de bal aannemen en had nog de tijd om een krantje te lezen voordat hij de bal hard achter de keeper in schoot. 4-1 wat ook de eindstand was.

Conclusie vandaag.

Willem wordt te oud voor 2 wedstrijden.
Thee om 17.15 uur niet lekker is.
Door zijn in de beker door 3 keurige overwinningen.
Reinder scoorde zijn eerste doelpunt voor Rohda 7 sinds zijn terugkeer
Ruben topscorer met 8 doelpunten uit 3 wedstrijden is maar dat deze niet meetellen voor de tante Corrie bokaal
Als team goed hebben terug geknokt dus de juiste teamspirit hebben.
Maarten door verdedigend werk van de zon schitterende doelpunten maakt.
Dat we niet teveel tegelijk moeten wisselen
Dat de teamfoto is verplaatst naar 3 oktober om 13.15 uur.
Witte niet meer met 3 mee mag voordat hij met 7 heeft gespeeld.
Het kratje bier na afloop weer uitmuntend smaakte.
Shielt weer terug is van zijn blessure?
Ook topspelers/aanvoerders een pingel missen (lees Messie tegen Levante) en er nog kans is voor Eef om een pingel te mogen nemen in de knock-out fase van het bekertoernooi.
Willem heel goed heeft gevlagd het laatste gedeelte van de wedstrijd.
Volgende week starten we met de competitie. We moeten direct tegen een tegenstander waar we vorig seizoen 2 keer van verloren hebben. Iedereen dus vrijdag op tijd zijn bedje in en om 13.15 uur aanwezig op zaterdag 26 september voor de uit wedstrijd tegen Moerkappele.