0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Donk 3 – Rohda 7
verslaggever-cartoon-150x150

Donk 3 – Rohda 7

Door Beheerder | 13 september 2015 | Wedstrijdverslagen

Na de eerste overwinning van het seizoen stond zaterdag de tweede bekerwedstrijd op het programma. Na de overwinning van vorige week konden we bij winst een goede stap zetten naar de knock-outfase van de bekercompetitie Rohda 7 kon waarachtig aantreden met 14 eigen spelers en een goede verhouding tussen verdedigers, middenvelders en aanvallers.

Op het kunstgras bij Donk begonnen we ijzersterk: Donk werd vastgezet op haar eigen helft en na enkele minuten lag de 0-1 er al in. Ruben kopte uit een vrije trap raak. Enkele minuten later werd Bette diep gestuurd en kon de bal net aan binnenhouden. Terwijl Bette verder ging, stopte de spelers van Donk met lopen en dat resulteerde in een bijzondere situatie. Niels(volgens mij) was uiteindelijk degene die vanaf randje 16 de bal richting de kruising schoot, maar een verdediger van Donk hield de bal met 2 handen uit het doel. Wat commotie op het veld, maar uiteindelijk gaf de scheidsrechter wel een penalty, maar geen kaart aan de verdediger.

Maarten, onze vaste penaltynemer zat op de bank, dus nu kreeg Ruben de mogelijkheid om zijn 2de binnen te schieten en deed dit met overtuiging. Een minuut later Ruben de mogelijkheid om binnen een kwartier een loepzuivere hattrick te maken, maar deze kopbal ging over. Niet veel later maakte Niels alsnog de 3-0. Ruben zou later de 4-0 maken, maar daar weet ik echt helemaal niets meer van.

Ruben liet zich uit voorzorg wisselen en Moo kwam binnen de lijnen en dat zorgde toch weer voor komische momenten. Oowjah: In de voorbereiding naar deze wedstrijd kwamen we tot de conclusie dat we geen keeper zouden hebben. Vinnie zou wel meegaan, maar deze persoon gaan we heel voorzichtig brengen na een blessureperiode van zeker 2,5 jaar (en een beetje). Dus viavia hebben wij Mark van de A1 bereidt gevonden om met ons mee te gaan naar Donk. Dit ging heel niet onverdienstelijk, alleen had deze pech bij een goede redding dat de bal via het lijf van de aanvaller terugkaatste richting het doel en dat Witte al vroegtijdig op de grond lag na een zwaar avondje najaarsmarkt! 1-4 Mooiste situatie in de eerste helft was een corner, eind eerste helft. Willem was meegelopen met de corner en de corner van Bette werd prachtig doodgelegd door Moo, die, 1 meter voor het doel, met 100 kilo over de bal heen zwaaide en toen zag Willem zijn kans om te scoren deze wedstrijd, maar met zijn punter liet hij weer zien waarom hij laatste man is bij het 7de. Ondertussen moet Donk een heel vervelende eerste helft gespeeld hebben, want ze kwamen er gewoon niet aan te pas. De 1-5 van Niels was kenmerkend voor de eerste helft. Samen met combinerend met Evert-jan kwam hij uiteindelijk tot een schot, waarin overstapjes, kappen en draaien aan vooraf ging zonder dat de tegenstander er tussen kwam. 1-5 russtand.

Deze 1-5 russtand konden we eigenlijk niet meer weggeven, dus werd er in de tweede helft veel gewisseld. Begin tweede helft waren we nog een het zweven van de eerste helft en dat resulteerde in een hele slechte start van de tweede helft, waarin weinig werd klaargespeeld. Wel liet Moo nog kunstjes zien op de achterlijn bij de tegenstander, alleen was hij vergeten dat bij een sleep op de achterlijn de bal ook daadwerkelijk over de achterlijn gaat. Gelukkig was daar opeens onze motivater Schilt, die onverwachts langskwam, zijn team wilde helpen aan de dubbele cijfers tegen Donk.

Zijn komst was veelbelovend, want Reinder werd aan de linkerkant diep gestuurd door Niels en zijn cross-pass kon uiteindelijk bij de 2de paal worden binnengetikt door ons renpaard Bette. 1-6.

Moo z’n hamstring was nog aan het bijkomen van die geweldige sleep, dat hij zich maar vroegtijdig liet wisselen en kon gaan douchen en zijn vervanger Ruben schoot snel naar zijn rentree de 1-7 binnen.

De ogen van Witte zaten na 85 minuten meer dicht dan open, dus hij wilde ook graag nog een publiekswissel. Vinnie had na 65 minuten zijn rentree weer op de velden gemaakt, maar kon niet voorkomen dat Donk in de 90ste minuut nog de 2-7 maakte. Rohda 7 ligt op koers voor de knock-outfase van de beker, maar dan zal er minimaal gelijk gespeeld moeten worden tegen ARC, die volgende week naar Rohda toe komen.

Deze wedstrijd zal plaatsvinden om 16:30 en Witte zal van deze wedstrijd het verslag doen, vanwege zijn misdragingen in het afgelopen weekend!

Tot volgende week!

Evert-jan

verslaggever-cartoon-150x150


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie