0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Moerkapelle 4 – Rohda 7
huis

Moerkapelle 4 – Rohda 7

Door Beheerder | 28 september 2015 | Wedstrijdverslagen

Het wekelijkse wedstrijdverslag. Tja, wie kan zich de doelpunten nog herinneren als er in totaal 13 zijn gevallen in de wedstrijd? Ik ga bij deze een poging wagen voor dat verslag, maar kan me de exacte reeks doelpunten toch niet meer voor me halen. Her en der mogen onze lezers dus wat fantasie gebruiken!

We reisden deze week af naar Moerkapelle, waar wij een van de laatsten zijn die nog gebruik mochten maken van de oude kleedkamers en kantine. Zo’n lekker nostalgische krappe kleedkamer met slechts 2 douches maar wel met een bieropener aan de muur dat natuurlijk al het voorgaande goed maakt. Over een paar weken gaan namelijk over naar de nieuwbouw die een paar meter verderop is verschenen. Ze beschikken daar inmiddels ook over 3 kunstgrasvelden, waarvan 2 verlicht (is dat niet wat voor ons? geen ruimtegebrek meer met de training op de donderdagavond.

Het kunstgras waarop we mochten aantreden was overigens van de categorie “hoogpolig”, “de stukjes rubber springt hoger de lucht in dan de bal”, waarbij de bal bij raken van het veld bijna meteen dood lag en het zwaarder liep dan (welbekend bij de oude lezers) veld3 bij Rohda ten tijden van voor het kunstgras.

Ook was dit voor ons een “beladen” wedstrijd. Vorig jaar hebben wij hier schandalig verloren. Gevalletje 80% balbezit en met 2 counters in de slotfase 1-2 verliezen. We hadden wat goed te maken!

We hadden Mike, de keeper van het 6e, weer een keer mee aangezien Vinnie nog niet helemaal wedstrijdfit is. Achterin begonnen Sebas, Witte, Rogier en Mark. Op het middenveld Reinder, Peter, Maik en Maarten. Voorin Ruben en Niels. Hendrik was te laat dus begon op de bank. Schilt zou na 20 minuten invallen en daarna de rest spelen, en Vinnie mocht weer eens wat speelminuten maken met een invalbeurtje in de 2e helft.

Hier volgt een korte samenvatting van de wedstrijd.

1e helft: Binnen 10 min stonden wij dik voor. 3-0 ook meteen. Gelijk de toon gezet op traag kunstgrasveld met mooie combinaties. Moerkapelle heeft NIKS, maar dan ook NIKS te vertellen. Zij hadden met dit kunstgras blijkbaar meer moeite dan wij. 

Uiteindelijk vielen de volgende doelpunten:

Ruben hattrick: 

1 na combinatie met Peter, die deze wedstrijd weer liet zien over een heerlijke dieptepass te beschikken.

1 nadat Maarten diep werd gestuurd en tussen 2 verdedigers door de bal bij Ruben in de loop kon meegeven, hij de tegenstander vervolgens uit kapt en met links scoort

de laatste ben ik helemaal vergeten

Hierna hebben wij Ruben maar even gewisseld nadat hij wat ongelukkig viel op zijn schouder. En om de tegenstander meer te besparen.

In het vervolg nog een doelpunt van Niels na een lekkere dieptepass van peter. En misten we nog een aantal mogelijkheden voor extra treffers. Bijvoorbeeld Schilt die zijn kopkwaliteiten etaleerde door een mooie hoge voorzet recht op zijn tenen te koppen en de bal naast te zien gaan.

2e helft: Al snel maakten Ruben en Niels er een comfortabele voorsprong van. Geen idee meer hoe. Ondertussen kregen we ergens ook nog een tegentreffer. Geen idee meer wanneer en hoe.Verderop in de wedstrijd scoorde Maarten nog een keer met zijn schouder op de doellijn uit een voorzet van Ruben.Ruben kapte nog een keer zijn tegenstanders uit en schiet hard met links binnen.Kopballetje van Rogier uit een vrije trap van Maarten op de 5-meter lijn.Ruben nog eentje op zijn 2e hattrick compleet te maken na een korte combinatie met Niels waarbij ze samen door de verdediging heen snijden.En een echte prutsgoal zoals alleen Schilt die kan maken, nadat Maik met een fantastische loopactie vrij door kon lopen en breed legde omdat hij zelf niet durfde te schieten. Schilt zei achteraf zelf dat hij bewust zijn schot inhield omdat die geblokt dreigde te worden. Maar het kwam er op neer dat hij binnen 2 seconden de bal 5 keer wist aan te namen, op de bal ging liggen, deze klemde om te controleren en dan toch maar de bal er in schoot aangezien hij 2 meter van de doellijn stond die helemaal leeg was. 

Daarna nog wat actie in de slotfase: 

Publiekswissel voor Witte. Hij kreeg het deze week voor elkaar om de bal zo vaak over de hekken te knallen dat de wisselspelers van Moerkapelle meer meters in de benen kregen dan die binnen de lijnen.

Niels wordt voor de zoveelste keer onderuit gehaald. Dit keer gaat de tegenstander nog even op Niels zijn kuiten staan in het voorbij lopen. Ruben reageert om op te komen voor zijn maatje voorin en beide geel.

Vinnie schandalige overtreding net binnen de 16, penalty gaat over.

Oh ja, nog een 2e tegentreffer die er in 3en in ging. De tegenstander van Vinnie was “ietsje” sneller, kon alleen niet zo goed schieten, dus hij had er na 2 reddingen binnen een seconde een 3e schotpoging voor nodig.

Conclusie:

na 3 gewonnen bekerwedstrijden nu de 1e competitiewedstrijd, 11-2 winst. Wat valt er over te zeggen?

dubbele hattrick van Ruben. Schandalig natuurlijk. Hoe noem je zoiets?

Ruben is voorlopig een paar weken op vakantie. Doet hij expres, dan heeft de rest van Rohda nog een kleine kans op de tante Corrie bokaal.

frustratie bij de tegenstander was alom aanwezig. Vooral door Witte, die niks zachtjes over de lijn tikte maar alles met vuurpijlen de ernaast gelegen nieuwbouwwijk in schoot. Volgens Witte: “haha even rust creëren voor mijn oude lichaam”. Dat verklaart.

Vinnie is in de wedstrijd heel erg gevaarlijk. Vooral voor de enkels van de tegenstander. 

Volgende week spelen wij thuis tegen Be Fair 8. Ze hadden deze zaterdag geen wedstrijd, maar een paar weken terug hebben ze 1-0 gewonnen in de beker van Rohda 8. Volgens het wedstrijdverslag was de man of the match de keeper van het 8e. Ook missen wij dan onze topscorer. Dat zal dus wel wat spannender worden, komt dat zien!

Maarten v Vliet

huis


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie