0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Nieuw seizoen Rohda 6!
roze schoen

Nieuw seizoen Rohda 6!

Door Beheerder | 14 september 2015 | Wedstrijdverslagen

Voor Rohda 6 is het seizoen officieel begonnen. De hele zomer is er enthousiast doorgetraind zodat we fitter zijn dan ooit tevoren- in ieder geval dan vorig seizoen. Het was een drukke transferperiode voor het zesde.We missen Luuk (gestopt), Meindert-Jan (gestopt) Mark (Rohda 7), Rens (Rohda 3) en Bart (Afrika). Daarvoor in de plaats zijn Ranec en Adriaan erbij en komen Maarten en Tim terug van blessures. In de competitie, zaterdag reserve 8e klasse 7, zijn we ingedeeld met illustere teams als SVS 8 en Perkouw 4. Maar, zoals altijd trappen we het seizoen eerst af met wat bekerwedstrijdjes.

Zwammerdam 4 – Rohda 6 2-1

De eerste wedstrijd was op de woensdagavond. Niet heel ideaal, maar wel lekker dichtbij tegen de buren van Zwammerdam. Door het tijdstip moesten we wat mensen missen, dus leenden we Reinder en Mark van het 7e. Trainer Menno gooide er direct een opstelling uit. Mike op doel Mark, Richard, Peter en Tim; Matthijs, Reinder en Freek; en Scott, Niels en Fred voorin. Bank: Jos, Robert, Maarten en Menno.
Op het hoogpolige nieuwe kunstgras van Zwammerdam ging de eerste helft gelijk op. Na twintig minuten scoorde Zwammerdam uit een counter terwijl Fred daarvoor tegen de paal had geschoten. Scott verdiende een penalty door onderuit geschoffeld te worden in het strafschopgebied. Topscorer van vorig seizoen Matthijs schoot hem fijn binnen en met de rust was het 1-1. Van onze kant een aardige eerste helft.
De tweede helft speelden we weer ouderwets matig met wilde lange ballen en beroerde passes. Zwammerdam was stukken beter en Mike had het druk. Door een ondankbare scrimmage viel de 2-1 en daarna was het wel zo’n beetje afgelopen. Lichtpuntje was de rentree van Maarten op de Nederlandse velden na een jaar afwezigheid. Eerste wedstrijd verloren, maar met een prima eerste helft die de vele fans moed geeft.

Sportlust 13- Rohda 6 2-2

Drie dagen later konden we opdraven tegen Sportlust 13. Een fanatiek team van gasten rond de 20. Met 12 man hadden we het gemak van 1 hele wissel. Geen luxeproblemen voor Menno dus die de avond ervoor een opstelling rond mailde waarin hijzelf helaas geen deel kon uitmaken. Mike; achterin Pieter, Richard, Peter en Johan; midden Sjoerd, Matthijs, Scott; en voor Ranec, Niels en Fred. Maarten had de bank –en de vlag- helemaal voor zichzelf.

De eerste helft waren we goed – erg goed.Achterin stond het als een huis en over het gehele veld wonnen we de duels. Enige minpuntje was dat wissel Maarten er in de eerste helft al in moest omdat Scott geblesseerd uit was gevallen. Het debuut van Ranec was zeer effectief. Hij rommelde zich langs een of twee verdedigers en zijn geblokte schot kwam terecht bij Fred. 0-1. Iedereen verbaasd, maar dat was nog niet alles. Ranec herhaalde zijn trucje en nu knalde Niels de 0-2 in de bovenhoek.

Er zullen nog lang liederen gezongen worden over eerste 45 minuten van Rohda 6 op deze zaterdagmiddag. Centraal hadden Richard en Peter het onder controle.Mike zat er goed bij als het nodig was. Richard en Johan scoorden nog bijna in eigen doel, maar dat hoorde allemaal bij de voetbalshow van Rohda 6 in de eerste helft.

Na de thee scoorde Sportlust al snel de 1-2 en direct snakten wij naar het eindsignaal. Sportlust zette de druk erop en het 6e konden alleen maar tegenhouden. De 2-2 viel makkelijk uit een corner en toen was er nog een kwartier te gaan. Met kunst- en vliegwerk bleef het daarbij.

Fun Facts

Scott heeft roze schoenen.
Tim is terug en zijn slidings zijn nog steeds dodelijk.
Freek had zich geblesseerd tijdens een potje ambtenarenvoetbal op zijn werk. Een schadeclaim is opgestuurd.
Freek kwam wel een helft vlaggen bij Sportlust en dat deed hij met verve.
Het haar van Fred wordt zo groot dat we een extra spelerspas hebben aangevraagd.
Groet, Peter Haaksman

roze schoen


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie