0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 7 – Alphia 7
coach

Rohda 7 – Alphia 7

Door Beheerder | 7 september 2015 | Wedstrijdverslagen

De eerste bekerwedstrijd van het legendarische Rohda7 zit er weer op, dus ook weer tijd voor een verslag!
We mochten Alphia 7 verwelkomen op het kunstgras, en dat was maar goed ook want veld2 was een grote sappige waterpoel geworden door de regen van een dag ervoor. Tijdens de wedstrijd was het gelukkigerwijs ook voor het eerst in weken weer eens anderhalf uur aaneengesloten droog. Een wonder!

Aangezien nog niet bij iedereen het besef was binnengekomen dat wij weer zouden gaan beginnen met het nieuwe seizoen hadden we nogal wat afwezigen. Gelukkig gingen er her en der wat wedstrijdjes niet door, zodat we een paar spelers konden regelen om toch ruim in de manschappen te zitten. Daarnaast waren onze nieuwe aanwinsten voor dit seizoen wel netjes aanwezig. Ruben Oskam en Mark Verdoold deden vorig jaar al regelmatig mee en dit beviel dusdanig dat ze definitief de overstap hebben gemaakt. Daarnaast zijn Peter Lok en Reinder van Meijeren teruggekeerd in ons team na een paar jaar van afwezigheid.
De opstelling werd bepaald door onze nieuw aangewezen aanvoerder, coach, trainer en sterspeler EvertJan die na een democratische stemming einde vorig seizoen met een vrijbrief nu voor dictator mag gaan spelen. In elk geval tot we het zat zijn en we hem weer afzetten, er worden namelijk prestaties verwacht waar bondscoach Blind voorlopig alleen nog maar van kan dromen. Maarja, wij hebben EvertJan, de meest professionele coach die wij tot dusver hebben gehad, dus het gaat vast goed komen.
We begonnen met Mike op doel, achterin Reinder, Markie, JanWillem van 4 en good old Hendrik. Op het middenveld ScottPelgrim, Peter, aanvoerder Evert en MaartenV die net ervoor een warming up van 80 minuten had gedaan met een fluit in de mond bij de B2. Voorin zouden Nilis en Ruben starten. Op de bank nog plek voor rotsblokken Mikey en Willempie, Sjoerd en natuurlijk ons lekker wijf Moo, die gedurende de wedstrijd netjes conform het Rohda7 wisselbeleid ingebracht zouden worden zodat iedereen zijn speeltijd kreeg. Ook onze harde supporterskern, gevormd door moeder Verbaan, was zoals altijd ruim op tijd aanwezig om tijdens de warming up al te spotten of iedereen zich wel aan zijn trainingsschema had gehouden gedurende de zomer. Dat was natuurlijk het geval, dus het seizoen kon beginnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek al dat Alphia vooruit wilde voetballen. Net als wij trouwens, dus dat kon een leuk potje worden. Wij hadden nog wel wat moeite onze combinaties te vinden, maar waren toch bij tijd en wijlen gevaarlijk. Ook hadden we wat pech met een vlagger bij Alphia die iets te graag zijn rechterarm omhoog wilde steken. Waarschijnlijk kwam hij vroeger weinig aan het woord in de klas ondanks dat hij altijd zijn hand op stak, had hier trauma’s aan over gehouden en probeert dit tegenwoordig met een vlag te compenseren. In elk geval koste dat ons in de beginfase wat mogelijkheden, bijvoorbeeld toen Maarten werd afgevlagd die vrij door kon richting doel maar van ver achter de lijn vandaan kwam. De vlagger bood overigens wel zijn excuses aan, hij zei zelf voor iemand anders (die geen bal kreeg) te hebben gevlagd.. onduidelijk alleen voor wie want er was verder geen blauwhemd in de buurt van de bal.
Ondanks een licht veldoverwicht van Rohda was het toch Alphia dat de openingsscore had na een venijnige aanval. Ook moest vlak daarna Mike nog een keer met kunst en vliegwerk erger voorkomen.. Achterin was het nog niet bepaald het ijzeren blok dat we einde van het seizoen gewend waren. Alphia had het verdedigend wat beter op orde. Wij hadden veel druk op hun verdediging, maar kwamen er maar weinig gevaarlijk doorheen. Veel aanvallen werden gesmoord vlak voordat wij de 16 in dreigde te komen.
Gelukkig bleven we zelf de aanval zoeken en wisten de achterstand nog voor rust om te buigen in een overwinning dankzij goed afronden van Ruben! Bij de 1-1 werd Maarten diep gestuurd op links de bal over 2 verdedigers heen in de loop bij Ruben meegaf bij de 2e paal. Ruben kapte zijn tegenstander uit en schoot hard en laag in het hoekje. Bij de 2-1 was hij een stuk slimmer dan zijn tegenstander, door bij een bal die vanuit onze verdediging naar voren werd gespeeld door te koppen en tegelijk weg te draaien van zijn verkeerd instappende verdediger. Een vrije doortocht en goed hard afronden in het hoekje was het gevolg.

De 2e helft volgde eenzelfde beeld met gevaarlijke momenten aan beide kanten. Ook nu weer wat het Alphia die het eerste toe sloeg. Na zo’n 20minuten in de 2e helft leidde slordig door het midden uitverdedigen van Peter tot een dodelijke mogelijkheid. Toen was het ineens weer 2-2, het gezien het spelbeeld was er vanalles mogelijk… spannuuunnnnd.
Gedurende de 2e helft drong Alphia steeds meer aan, en ze waren een aantal keer dichtbij. Zo mochten we van geluk spreken dat de lat tot 2 keer aan toe op de juiste hoogte in de weg lag. Wij hadden ook een paar net-niet aanvallen en wat afstandsschoten van o.a. Maarten en Peter. Uiteindelijk bleken wij toch nog de meest gelukkigen!
Na een half uur in de 2e helft was kwam Nilis handig, met een technisch hoogstandje en een beetje hulp van Peter, uit een benarde situatie aan de rechter zijlijn ten hoogte van het 16 meter gebied. Hij trok naar binnen, legde de bal voor zijn linker en plaatste deze hard in de verre hoek. Een hele goeie goal!
Hierna ging ondergetekende douchen omdat hij wat eerder weg moest, maar toen hij terug kwam langs de lijn en het eindsignaal een paar minuten later klonk was de stand nog altijd 3-2 en waren er de laatste paar minuten geen noemenswaardige acties meer te spotten, dus hier valt vast weinig meer over te vertellen.

De conclusie is vooral dat wij achterin onze vastigheid misten. Witte-Willem centraal geeft toch veel meer rust, of in elk geval zijn wij dat meer gewend. Voorin bleek dat wij enorm gevaarlijk zijn en Ruben een extra wapen is met zijn doelgerichtheid.

Volgende week het vervolg in de beker, want naast Alphia 7 moeten we de komende 2 zaterdagen ook nog even afrekenen met achtereenvolgens Donk 3 en ARC 19.

Hopelijk wordt het minimaal zo’n mooi seizoen als vorig jaar en gezien onze aanwinsten zou een top2 positionering in de eindstand en overwinteren in de beker mogelijk moeten zijn.
Ik heb er zin in!
Tot volgende week!

coach


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie