0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 8 – Gouda 9
R8 5 sep 15

Rohda’76 8 – Gouda 9

Door Beheerder | 14 september 2015 | Wedstrijdverslagen

Het debuut van hét vriendenteam, Rohda 8

Het hele team had voor de wedstrijd afgesproken om samen pasta te eten, een goede bodem voor de eerste wedstrijd. Het team is erop gebrand om de eerste wedstrijd winnend af te sluiten Eindelijk was het zover, het debuut van Rohda 8, de spelers hebben er zin in en dat is te zien. Gezonde spanning is af te lezen van de gezichten in de kleedkamer. Het gaat eindelijk beginnen…

Laat in de middag start Rohda 8 haar eerste officiele wedstrijd van het seizoen. Het is een regenachtige dag, maar het is een mooie middag om te voetballen met tientallen geweldige supporters aanwezig.

Om 17:30 wordt er afgetrapt, het begin van de wedstrijd is erg behoudend van beide kanten. Het is wachten op de openingstreffer Rohda 8 speelt redelijk voetbal en houdt Gouda 9 op eigen helft. In de 37ste minuut breekt Jim Woerdman de ban, hij scoort op aangeven van Danny Koenekoop. Zijn schot wordt aangeraakt door een verdediger waardoor de bal achter de keeper verdwijnt. Twee minuten na de openingstreffer is het weer raak voor Jim. In de 39ste minuut lobt hij de bal over de keeper heen op aangeven van kersverse invaller Rick van der Moolen. In de 43ste minuut maakt Sven de Kroon een schandalige overtreding op de middenlijn, het is een wonder dat Rohda geen kaart ontvangt voor deze charge en Rohda met 11 man mag blijven staan. Vlak voor rust, in de 44ste minuut schiet Stan Sauer de 3-0 overtuigend binnen, de assist komt van Tim Kastelein.

Na rust begint Gouda sterk, het zet vroeg druk op de bal en Rohda komt niet van haar helft af. 3 minuten na rust is het dan ook raak. Gouda maakt de 3-1 in de 48ste minuut. Voor Rohda is dit echter een aanleiding om toch nog eens aan te zetten. In de 50ste minuut wordt Ronaldo van Dam de diepte ingestuurd door Jim Woerdman. Ronaldo lijkt de bal kwijt te raken aan de keeper, maar is eerder bij de bal en tikt de bal langs de keeper: 4-1. In de 60ste minuut wordt Stan vrij gespeeld en komt één op één met de keeper maar verzuimt te scoren. In de 70ste minuut ontvangt Stan Sauer een gele kaart voor een harde tackle. Het blijft zo 4-1 tot de 80ste minuut, als Gouda de 4-2 binnentikt. Max Bukman krijgt nog twee grote kansen, de eerste keer schiet hij hard op de paal en de tweede poging strand bij de keeper. De laatste minuten is het vooral tegenhouden voor Rohda. Ondanks het slotoffensief van Gouda blijkt de stand ongewijzigd.

Rohda 8 wint haar eerste officiele wedstrijd met 4-2 door doelpunten van Jim Woerdman (2x), Stan Sauer en Ronaldo van dam. Jim Woerdman werd na de wedstrijd uitgeroepen tot man of the match. De technische staf, kijkt uit naar het vervolg van het seizoen en bedankt de supporters voor hun steun en komst. De aanvoerder Stan Sauer had nog wat te zeggen over de supporters: “Zonder jullie hadden we de pot niet gewonnen. We hopen jullie lang bij ons te houden om de derde helft weer uit te blinken!”
R8 5 sep 15


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie