0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
VR1 VR2 4 sep 15

SVO GHL VR2 – SVO GHL VR1 2-3

Door Beheerder | 4 september 2015 | Wedstrijdverslagen

De KNVB had het prima geregeld; Rohda’76 VR1 zou gisterenavond moeten spelen tegen VVZwammerdam VR1 voor de KNVB-beker als voorproefje op zaterdag aanstaande de derby tussen de mannenteams. Dat we ondertussen waren samengesmolten tot SVO Groene Hart Ladies VR 1 en VR2 maakte de KNVB verder niet uit. Het werd dus een bijzondere avond met twee teams en slechts een trainer die aan beide ploegen tegelijk leiding gaf. Een gespletenheid die ook van de speelsters werd gevraagd. De keepster van de MA1 van Rohda’76 stond in de goal van GHL VR2. Een uitstekende keepster overigens, maar daarover laten meer.

VR1 (VVZwammerdam = groen) beschikte over veel meer speelsters op deze woensdagavond dan VR2 (Rohda’76 = blauw) en daar begon het gedoe al. Ga je speelsters dan bij ons (VR1) op de bank zetten of laat je ze meespelen met VR2, zeker als die speelsters te kort hebben? Moeilijk, moeilijk. Groen heeft 19 speelsters en blauw 11 plus wat aanvulling van de MA1. De holistisch ingestelde trainer, Kors Pennin, heeft dus een selectie van ruim 30 speelsters.

VR1 begon voortvarend evenals afgelopen zaterdag (13-0 tegen Alphia) en drukte VR2 volledig terug op de eigen helft met prima combinatievoetbal. Maar het werd al snel duidelijk dat de keepster (van MA1) de heldin van de avond zou worden. Met een veldoverwicht van 80-20 werd de rust bereikt met een onverwachte 0-0.
In de 2e helft zouden we het varkentje dan wel even wassen: maar daar dachten een paar speelsters van VR1 echt anders over. We moeten onze grenzen opzoeken en de uitdaging nog groter maken. En door twee missers kwam VR2 (blauw) maar zo op een 2-0 voorsprong. Een lichte vorm van paniek werd waarneembaar. Acties (pingelen) werden te lang doorgevoerd zodat de ruimte zo klein werden dat de keepster van VR2 uitgroeide tot ‘onpasseerbaar’. Zelfs de ervaren kijkers van VR1 begonnen in paniek te raken. Ze weten natuurlijk wel dat VR1 altijd in de laatste 20 minuten toeslaat, … maar toch. En 15 minuten voor tijd was het nog steeds 2-0. Vreemd, want er werd best goed gespeeld, maar er werd teveel gefocussed op de keepster van VR2 alsof het een magneet was.

Maar dan toch een kwartier voor het einde drie goals van Veerle, Kirsten en weer Veerle brachten alsnog de verdiende overwinning voor de KNVB-beker. Toch nog een goed voorbeeld voor aanstaande zaterdag. Zelfs als je met 0-2 achterkomt, kan het nog! Strijden en winnen is het motto van VR1 en ze maakten het weer waar! Eerlijk is eerlijk.

De volgende uitdaging is zaterdag a.s. 5 september: VR1 (weer) tegen Alphia en VR2 tegen ARC VR2. Ongetwijfeld is het pragmatisch gezien de beste oplossing om met twee teams van ongeveer ieder 14 speelsters op pad te gaan. Dat vraagt weer de nodige persoonlijke stuurmanskunst: een voor allen, allen voor een. Vanavond werd in ieder geval bewezen: de samenwerking maakt ons sterker!

Bron website Zwammerdam

VR1 VR2 4 sep 15


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie