0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » SVO Groene Hart Ladies VR2 wint bekerduel tegen Alphia VR1
Voetbalschoen met hak

SVO Groene Hart Ladies VR2 wint bekerduel tegen Alphia VR1

Door Beheerder | 25 september 2015 | Wedstrijdverslagen

Het samenwerkingsverband tussen de Zwammerdam en Rohda dames kreeg deze woensdagavond een mooie testcase. In een gemixt trainingsteam werd in en tegen Alphia aangetreden om het tweede bekerduel voor de Groene Hart Ladies VR2 af te werken. Het eerste duel tussen GHL VR1 en GHL VR2 eindigde in een nipte nederlaag voor VR2. Vandaag was het tijd om de eerste punten in de bekercompetitie te gaan pakken. Trainer Kors Pennin startte met een experimentele opstelling. Martine Koole begon als doelvrouw, met voor haar centraal achterin Ilonka Waaijer en Christa van der Toorn en op de backposities Britt van Randeraad en Carola van Veldhuizen. Op het middenveld speelde Daisy Nap, Manouk Sloothaak en Marjolein van der Post. Voorin startte Zita Vis in de spits, met naast haar Thanisia Bijlsma en Anne Zuidam.

De wedstrijd startte veelbelovend met een fel aanvallend GHL, dat gelijk op zoek ging naar de openingstreffer. Binnen vijf minuten was het raak. Zita Vis speelde de bal secuur naar Marjolein van der Post. Deze aarzelde niet en schoot strak binnen, 0-1! Alphia herstelde zich echter snel en durfde meer naar voren te voetballen. Daarbij gesteund door een sterke keepster die de achterhoede van Alphia meer vertrouwen wist te geven. Uit een counter van Alphia kwam de bal buiten de zestien bij een aanvalster terecht die de kleine Martine Koole verraste met een afstandsschot dat pardoes over Koole het doel binnenviel, 1-1. De gelijkmaker werd uitbundig gevierd door de Alphia dames. Daarna brak een rommelige fase aan waarin beide partijen veelvuldig balverlies leden. het centrale duo Waaijer en van der Toorn bewaarde daarbij echter goed de rust, maar de aansluiting tussen de linies was af en toe ver te zoeken. Halverwege de eerste helft verruilde Martine Koole de keeperstrui met Zita Vis. Uit een mooie aanval over de zijkant knalde Koole de bal prachtig voor de goal, waar Anne Zuidam de bal beheerst langs de keepster schoot, 1-2. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft waren er een aantal omzettingen. Zo bemande Karin Wolswijk de goal, waar zij met de nodige lef zou optreden. Christa van der Toorn schoof een linie op, terwijl de wintersportmeisjes Manouk, Marjolein en Martine hun reis gingen plannen en dus het veld ruimden voor Frouk Verburg op het middenveld (voorbij de middellijn!), Kirsten van Asselt als buitenspeelster en Veerle Peters centraal op het middenveld. Jaimy Overes kwam centraal achterin te staan. De omzettingen leidden niet gelijk tot beter spel, maar dat kwam ook door het handige countervoetbal dat Alphia hanteerde en waarmee het bij vlagen gevaarlijk wist te worden. Frouk Verburg kwam een paar keer gevaarlijk doorzetten over de flanken. Haar voorzetten waren van puike kwaliteit, maar konden helaas niet worden afgerond. Uiteindelijk was het Veerle Peters die met een mooie steekpass Kirsten van Asselt vrij wist te zetten. van Asselt slalomde langs de verdediging en keepster en schoot de 1-3 binnen. Dit leek de beslissing te zijn, maar een kwartier voor tijd profiteerde Alphia alsnog van een misverstand in de verdediging van GHL en stond de 2-3 op het scorebord. Daarna was het echter klaar. Zowel GHL als Alphia waren moegestreden en de wedstrijd kabbelde richting het einde.

Met een nipte overwinning stapte het mix elftal van het veld. Kors Pennin wees in de nabespreking op de schoonheidsfoutjes aan de ene kant en benadrukte de onderlinge samenwerking en begrip voor elkaars voetbalkwaliteiten aan de andere kant. Zwammerdam en Rohda samen in de strijd! Zaterdag mogen de GHL VR1 (Zwammerdam) thuis aantreden tegen Jodan Boys en speelt GHL VR2 (Rohda) op een onzalige tijd uit bij SVS. Hopelijk kunnen er dan weer zes punten worden bijgeschreven.

De vlaggende reporter
Voetbalschoen met hak


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie