Door Kees van der Wilk | 9 oktober 2015 | Wedstrijdverslagen

ARC 15 – Rohda 6 5-1 | 6

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen! Op het achterveld van ARC (17 hectare van de kantine af) was het Rohda 6 versus de oude heren van ARC 15.

Coach Menno stelde de volgende talenten op: Mike op doel; Johan, Pieter, Peter en Tim; Sjoerd, Matthijs, Freek op het middenveld; Scott, Ranec en Fred voorin. Wissel waren Adriaan, Menno, Jos en Richard.

Tot onze eigen verbazing stonden we binnen 20 minuten al 2-0 achter. Hun kale spits kopte de 1-0 in uit een corner en schoot de 2-0 binnen na een briljante assist/mislukt schot. Tot dat moment stond Rohda 6 eigenlijk niet verkeerd te voetballen. We hadden het meeste balbezit en kregen een paar kansjes. Het was dan ook niet meer dan terecht dat Fred al snel de 2-1 binnenschoot uit zijn eigen rebound. Daarna had Ranec de 2-2 op zijn schoen na een fijne assist van Pieter, maar de keeper kon er net aan komen.

In de rust zat iedereen er redelijk ontspannen bij. Een gelijkspel of meer zat er zeker in, naar wij dachten. Oh, wat hadden we he mis.   Vanaf het begin verliep de tweede helft tamelijk dramatisch. Het begon met de blaar van Sjoerd. Samen met zijn broer Freek ging Sjoerd in de rust een pleister halen. Met een kantine in een andere postcode waren zij lang niet op tijd voor de tweede helft. Verwarring en totale paniek alom en het middenveld werd helemaal omgegooid.

Vervolgens scoorde ARC al vroeg de 3-1 (knappe schuiver) en de 4-1 (weer een corner). Om wat terug te kunnen doen deden we wat we het allerbeste doen: chaotisch de bal naar voren rammen. We verloren de discipline en liepen overal uit positie. Daar bovenop raakte Matthijs geblesseerd. ARC maakte nog de 5-1 na een kluts en daar bleef het bij. Sjoerd kreeg nog een grote kans maar schoot in de handen van de keeper.

Conclusie: er is nog een lange weg te gaan, maar geen man overboord. Komende zaterdag geen wedstrijd, 17 oktober zijn we er weer: 12:45, thuis tegen UNIO 1 (zaterdag).Â