Home » EEN VROEG POTJE VOETBAL BIJ FLOREANT – BOSKOOP!

EEN VROEG POTJE VOETBAL BIJ FLOREANT – BOSKOOP!

Door Kees van der Wilk | 31 oktober 2015 | Wedstrijdverslagen

Een frisse maar mooie zonnige zaterdagochtend bij Floreant E4.

De jongens hebben er zin in na de twee weken rust. De eerste wedstrijd van de competitie! Voordat de wedstrijd begint, peppen de jongens elkaar weer even op door in een kring te staan met de armen om elkaar heen….en schreeuwen ze: wat gaan we doen…winnennnnnn!!!!

Eerste helft:
De wedstrijd beginnen de jongens al meteen fel. Rohda heeft de meeste kansen in deze eerste helft.

Met Niels en Ricardo in de spits is Rohda meteen gevaarlijk. En binnen paar minuten staat het al 1-0 met een mooi doelpunt van Ricardo. Dit geeft de jongens meteen dat beetje extra om deze wedstrijd te willen winnen.

Achter elkaar valt Rohda aan. Wat een mooi samenspel. Komt het door het mooie zonnige weer, de vroege ochtend of….

Een mooi balletje op Sem die opstoomt op rechts, een schot….achhh net in het zijnet. Goed uitgespeeld.

Ook Floreant komt zo af en toe richting het doel van Rohda maar stuitten daar meteen op het geweldige verdedigingsblok van Gert-jan, Joep en Luka. Wanneer Joep een mannetje van de bal probeert te houden, schiet Luka te hulp en poeiert de bal over de zijlijn.

Gert-jan laat zich ook niet gek maken en zit bovenop de tegenstander. Ze mogen niet door richting doel.

De eerste helft staat Jeroen op doel en ondanks dat hij niet veel te doen heeft, staat hij er wel als het nodig is. Wat een goeie redding!

De tegenstander is af en toe de weg kwijt en Rohda speelt geweldig in Boskoop. En daar is Ricardo weer met het tweede doelpunt: 2-0.

Luka, die op het middenveld staat, ziet zijn kans en met een rush is hij weg en na de keeper uitgespeeld te hebben, scoort hij de 3-0.

De meegereisde ouders gaan uit hun dak…wat een heerlijk begin van de competitie en een genot om te kijken naar dit team dat zo groeit.

De doelpunten blijven komen. Een voortreffelijke pass van Jens op Tobias en die scoort de 4-0 en vervolgens ook nog de 5-0.

Na 25 minuten is het met een heerlijke voorsprong rust.

In de kleedkamer krijgen de jongens een lekker aanlengdrankje, zodat ze de tweede helft er weer tegenaan kunnen. Na een peptalk gaan ze het veld weer in.

Tweede helft:
In de tweede helft is Boaz keeper. Ook nu weer meteen volop actie. De E5 staat nu wat meer onder druk. De tegenstander is duidelijk met een missie de kleedkamer uitgekomen. Het spel wordt wat harder. Gelukkig laat Rohda E5 zich niet gek maken.

In deze tweede helft komt de tegenstander toch een paar keer gevaarlijk voor het doel. Gelukkig is Boaz totaal niet bereid om er ook maar een bal door te laten.

Gelukkig stond Niels op de juiste plek. Vanuit de rebound scoort hij de 6-0.

De jongens hebben goed gestreden om de 0 te houden en dat is gelukt ook. Met drie punten zijn we weer richting Bodegraven gegaan.

Jongens, het was een goede wedstrijd. Jullie worden steeds meer een eenheid en dat is mooi om te zien. A.s. zaterdag thuis tegen Meerburg E16. Lekker uitslapen want de wedstrijd begint pas om 09.45 uur.