Home » Eerste thuiswedstrijd in de competitie gewonnen door Rohda 8
R8 3 okt 15

Eerste thuiswedstrijd in de competitie gewonnen door Rohda 8

Door Beheerder | 5 oktober 2015 | Wedstrijdverslagen

De “jonkies” van Rohda 8 traden laat in de ochtend aan voor de eerste thuis wedstrijd van het seizoen tegen Soccer boys 8. Voor de wedstrijd was er wat opwinding aan de kant van Rohda, het nieuwe tenue was aangekomen en daar waren de spelers blij mee.

Kwart voor 12 de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd. Het mooie weer en de strakke nieuwe tenues lijken een voorbode voor een mooie wedstrijd. Verwacht werd dat het een lastige pot zou zijn, omdat Soccer boys de eerste wedstrijd met 10-3 hadden gewonnen en zodoende eerste stonden. Een spannende pot tegen de koploper dus.

Rohda begint rustig, het gunt Soccer boys de kans om een aanval op te bouwen na een versnelling over de flanken eindigt de bal bij de spits, tot opluchting van Rohda verdwijnt de bal naast het doel. Na een paar keer onder druk te zijn gezet, komen de jongens in de 10e minuut echter tot een mooie opgebouwde aanval. Ronaldo wordt mooi vrij gespeeld en kan de bal voorgeven, waarna Leshi niet aarzeld en de bal tegen de touwen aan schiet. De bank en het publiek veert op, de ontlading is af te lezen aan de gezichten. Dit was nodig na de eerste wedstrijd die werd verloren. Door deze goal kwam Rohda beter in de wedstrijd en werd er vooral bezig gehouden met verzorgd voetbal. Er wordt in de 15e minuut een overtreding gemaakt door Soccer boys aan de linkerkant van het veld halverwege de helft van Soccer boys. Stan legt de bal klaar en lijkt een voorzet te gaan geven, de bal draait echter goed in en spat uiteen op de lat. Kort voor rust is er nog een vrije trap voor Soccer boys dicht bij het doel, deze bal vindt ook het aluminium van de lat.

Na de rust trekt Rohda deze lijn door met sterk voetbal. Er volgt kans op kans, Rohda laat het spel van Soccer boys beperkt tot counters. De counters worden echter snel de kop in gedrukt door het meerdere sterke ingrijpen van het sterke centrale duo Luuk en Sven. Het is wachten op de volgende goal, na het hevig onder druk houden van Soccer boys. Het in brengen van Vince heeft ervoor gezorgd dat er veel ballen diep worden gespeeld waar hij wel raad mee weet. In de 60ste minuut draait Vince weg van zijn directe tegenstander en mikt de bal naar de verre hoek: 2-0 voor Rohda. Rohda houdt vast aan het aanvallende spel, het leidt echter niet tot een derde doelpunt.

Een terechte 2-0 winst van Rohda op Soccerboys. Doelpunten makers: 10′ Leshi, ’60 Vince. De man of the match is Sven de Kroon die zich meerdere malen kon inderscheiden bij het kraken van de counters van Soccer boys