Home » Rohda 6 – WDS 5

Rohda 6 – WDS 5

Door Kees van der Wilk | 26 oktober 2015 | Wedstrijdverslagen

In een inhaalweekend stonden we om 13:00 te voetballen tegen WDS 5. Een wedstrijd die volledig zou passen in het verhaal van dit seizoen.

De opstelling was schitterend fantastisch: Mike; Johan, Pieter, Peter, Richard; midden: Freek, Matthijs en Sjoerd. Voorin: Ranec, Niels en Adriaan. Wissel: Scott, Fred, Menno.

WDS is een elftal met een hoop grote jongens. Twee spitsen van twee meter waarvan er eentje ook twee meter breed. Ze spelen daarom met veel diepe ballen, waar we eigenlijk in de eerste helft niet zoveel moeite mee hadden. Richard, Pieter en Johan hadden de spitsen goed onder controle en het 6e kon lekker aanvallen.

Dit aanvalsplannetje levert een flink aantal kansen op. Na een fijne eentwee met Niels schiet Peter net naast. Adriaans vrije kopbal gaat vol overgave naar de verre hoekvlag.  De vele corners leveren veel onrust op in hun zestien, maar verder geen goals. 0-0 bij rust en hoop op meer.

Tweede helft gaat op dezelfde voet verder. Matthijs krijgt een grote kopkans, net over. Weer veel corners, zonder een hele grote kans te krijgen. Dan, na slordig uitverdedigen, schuift de WDS-spits een bal vanaf de zestien in de linkerhoek. Iedereen verbaasd en vooral WDS.

Maar, het 6e toont veerkracht. Al is het maar voor even. Richard stoomt op en steekt hem naar Freek achter de verdediging. Die schuift hem beheerst binnen. 1-1 en we waren er weer helemaal bij dachten wij. Direct daarop krijgt WDS een corner die netjes werd binnen gekopt bij de eerste paal. Nog van slag gaat er vervolgens een bal over Mike heen uit een snelle counter. 1-3. Niet verdiend. Helemaal niet zelfs.

Met de moed der wanhoop gaan alle remmen er bij ons af en dat resulteert nog in de 2-3. Ranec schiet hard op de keeper en uit de rebound kan Matthijs binnen koppen. Dat is dan ook de eindstand.

Het verhaal van dit seizoen is een goede eerste en matige tweede helft. Wij verzoeken toeschouwers dan ook om op tijd te komen kijken. Volgende wedstrijd is Perkouw uit. Daar heeft nog nooit iemand van verloren.