Home » Rohda 8 komt net te kort voor vervolg in de beker

Rohda 8 komt net te kort voor vervolg in de beker

Door Kees van der Wilk | 13 oktober 2015 | Wedstrijdverslagen

Rohda 8 komt net te kort voor vervolg in de beker | 8

Het is woensdag avond 7 uur wanneer Rohda 8 zich verzameld voor de laatste beker wedstrijd in de poule, en wel een tegen het altijd moeilijke ARC 21. Met één gewonnen wedstrijd en één verloren wedstrijd, weet Rohda dat ze met een verschil van 8 doelpunten van ARC moeten winnen, om alsnog door te gaan in de poule. Ze weten dat dit een moeilijke taak is, maar ze hebben er vertrouwen in.

Om 20;15 start de wedstrijd, en Rohda gaat er vol op. Dankzij deze volle druk, weet Rohda al in de 2de minuut de 0-1 te maken, dankzij een mooie voorzet van Jim Woerdman, maar een nog veel mooiere afronding van Tim Kastelein. Dit is natuurlijk een goed begin voor Rohda, maar ze weten dat ze er nog minstens 7 moeten maken, en geen tegendoelpunten moeten krijgen. Rohda zit super lekker in de wedstrijd en zo komen ze in de 10 de minuut door een assist van Danny Koenekoop en de afronding van Max Bukman op de 0-2. Rohda gaat door en in de 13de minuut schiet Stan de bal magnefiek in de kruising waardoor het 0-3 wordt. 5 minuten later wordt er weer gescoord. Ditmaal dankzij de inzet van Ronaldo van Dam die hem mooi voor geeft op Rick van der Moolen, en agh agh, wat schiet hij hem er lekker in. In de 40ste minuut komt Stan Sauer met een individuele actie in de 16 meter, waar de spelers het van ARC niet helemaal eens mee waren. Ze schoppen hem bruut onderuit en de scheidsrechter fluit. De bal wordt op de stip gelegd en Stan Sauer besluit hem zelf te nemen. Dit bleek een verstandige keuze, want hij schiet hem er overtuigend in. 0-5! Er zijn nog 5 minuten te spelen tot de rust, en Rohda zit nog vol met energie. In minuut 42 komt een speler van ARC erg gevaarlijk in op Jim Woerdman. Het lijkt er even op dat hij niet meer door kan, maar hij staat op en neemt de vrije trap. Een heerlijk schot met een mooie zwieber zorgt ervoor dat de keeper van ARC het even niet meer weet, dat is de 0-6.

Dan fluit de scheidsrechter voor de rust. Coach Siem Veelenturf verteld zijn team wat er te doen staat, namelijk niet inzakken en nog minimaal 2 keer scoren. Wanneer de tweede helft begint lijkt het er op dat Rohda 8 dit niet zo goed begrepen heeft. Ze zakken erg terug en ARC is zelfs voor het eerste deel in de tweede helft beter. Omdat Rohda op dit moment erg zwak speelt weet niet Rohda, maar ARC er 2 te scoren. Met de tussenstand van 2-6 weet Rohda dat ze er nog 4 moeten scoren, wat nu wel een erg moeilijke opgave wordt. In minuut 65 krijgt Jurjan de Bruijn de bal die hem heerlijk in de loop geeft aan Jim Woerdman. Hij speelt hem iets te ver voor zich uit, waardoor de bal te dicht bij de achterlijn lijkt te komen om er iets mee te doen, maar het tegenovergestelde blijkt waar. Jim Schiet de bal heerlijk met zijn links over de keeper en zo staat het 2-7. Er zijn nog 10 minuten te spelen en Vince Knop wilt de keeper ook nog even uit testen. Dankzij zijn harde schot weet de keeper de bal niet klem te hebben en scoort Shailesh Sewdien in de rebound. Helaas kwam deze 2-8 te laat want even later fluit de scheidsrechter af.

Rohda 8 heeft een heerlijke wedstrijd gespeeld, maar ze wisten helaas niet met 8 doelpunten verschil te winnen. Jammer, maar hierdoor kunnen ze zich vol focussen op de competitie, waar ze al de focus nodig zullen hebben. Volgend jaar zal Rohda weer vol voor de bekerwinst inzetten