0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Zwammerdam 4-Rohda 8
voetballer2

Zwammerdam 4-Rohda 8

Door Beheerder | 1 oktober 2015 | Wedstrijdverslagen

Het was een zonnige zaterdagmiddag en Rohda 8 had erg zin om te voetballen. De heren waren extra opgeladen omdat, ze eindelijk de lang verwachtte en belangrijke derby tegen VV Zwammerdam hadden. Rohda 8 begon in een nieuwe formatie, met 2 controleurs op het middenveld. In het begin van de wedstrijd pakte dit goed uit. Rohda had de bal en domineerde het spel en Zwammerdam wachtte af en loerde op een counter. Zwammerdam ging direct fel de duels in waaraan de scheid zijn handen vol had. Ondanks het goede begin van Rohda, kwam Zwammerdam steeds meer in de wedstijd. Veel duels gingen verloren en er werd hard gestreden. Helaas kon Rohda 8 de 1-0 van Zwammerdam niet voorkomen. Een aantal minuten hierna kwam een cruciaal moment in de wedstrijd: Zwammerdam counterde en de spits van Zwammerdam ging 1 op 1 richting Twan Korrel. Het was nog een heel eind en Jim Hendrix zette de achtervolging in. Jim maakte contact met de spits doormiddel van eens stevige ‘schouderduw’. De spits viel gretig naar de grond en de scheidsrechter floot. Jim Hendrix werd de rode kaart gepresenteerd, een terechte straf. De daaruit volgende vrije trap spat uiteen op de lat. Rohda 8 moet zich snel opnieuw organiseren en de schade tot aan de rust proberen zo beperkt mogelijk te houden. Helaas kan Rohda 8 de 2-0 vlak voor rust niet voorkomen. De mannen gaan met een 2-0 achterstand de kleedkamer. In de kleedkamer werd goed met elkaar gepraat. Coach Siem Veelenturf had nog een paar tactische wijzingen en iedereen zei tegen elkaar dat ze de 2e helft nog flink de schouders eronder gingen zettenDe scheidsrecht floot voor de 2e helft. Zwammerdam stond aan het begin van de tweede helft even met 9 man omdat ze 2 gele kaarten gepresenteerd hadden gekregen. Rohda 8 begint gretig en actief. Er worden steeds meer duels gewonnen, zelfs toen de 2 mannen van Zwammerdam terug kwamen verslapte Rohda niet.
Een kwartier in de 2e helft kreeg Jim Woerdman de bal aan de rand van het 16 meter gebied van Zwammerdam. Hij had al gezien in welke hoek hij de bal wilde leggen. Met een prachtig geplaatst schot veraste hij de keeper van Zwammerdam. Fantastische goal van toch wel een van de beste spelers van Rohda 8 de laatste weken. 2-1! Het is weer een wedstrijd. Rohda 8 werd nog scherper en beginnen 2x zo hard te lopen. Het publiek gaf Rohda 8 uiteraard nog meer energie. Matthijs van Aalst stormt op als back op randje 16. Hij zag nergens afspeel mogelijkheden dus hield maar eens uit: Een ouderwets zwabberbal die onhoudbaar is voor elke keeper. 2-2! Rohda 8 juichte en de fans werden gek, heerlijke goal en nog zeker 10 minuten te gaan voor de overwinning! En dames en heren niet vergeten Rohda 8 staat nog steeds met 10 man op het veld. Een stunt dat zijn weerga niet kent stond te gebeuren. De fans kregen nog meer hoop als Shailesh Sedwien een opgelegde kans kreeg… maar hij schoot zijn vuurpijl maar rakelings naast! Gelukkig had hij in de avond zijn verdriet goed kunnen verwerken. Maar dan…. In de slot minuten…. Rohda 8 geeft volkomen onnodig een vrije trap aan de zijlijn weg. Een indraaide vrije trap volgt en bij de tweede paal wordt Twan Korrel verslagen. Teleurstelling bij Rohda 8, maar het publiek zwenkt Rohda 8 nog een keer op om nog vol gas bij te geven voor die 3-3! Maar dan een zeer discutabel moment: Een speler van Zwammerdam komt 1 tegen 1 tegen Twan Korrel, Twan Korrel toucheert de speler licht maar die bleef met gemak staan en de bal rolt over de achterlijn. Corner dacht iedereen (zelfs Zwammerdam) . Maar de scheidsrechter dacht daar anders over en legde de bal op de stip. De spits van Zwammerdam gaat achter de bal staan en schiet de bijl stijf in de kruising, helaas geen kans voor Twan Korrel. Ondanks dit vervelende moment gaf Rohda de strijd geen moment op en scoort Ronaldo van Dam nog knap de eren treffer 4-3! Jammer genoeg kreeg Rohda geen kans meer voor de 4-4…. Ondanks dit was de stemming in de kleedkamer achteraf redelijk positief want Rohda 8 heeft goed geknokt in de 2e helft. Jim Hendrix heeft tevens geen schorsing gekregen en is er aankomende zaterdag gewoon bij. Volgende week speelt Rohda 8 thuis tegen Soccerboys om kwart voor 12. Komt u kijken? Rohda 8 kijkt er in ieder geval weer naar uit om de 3 punten in Bodegraven te houden!

Geschreven door: Vince Knop
voetballer2


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie