Home » Alphia 8 – Rohda 8

Alphia 8 – Rohda 8

Door Kees van der Wilk | 3 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag Alphia 8-ROHDA’78 8 Zaterdag 31 oktober, het is wederom lekker weer net als bij iedere wedstrijd van het 8ste. Met de nieuwe sponsor op de shirts hoop Rohda 8 het doel dicht te timmeren. Na de overwinning op Hazersewoudse Boys 8 3 weken gelden heeft het 8ste geen wedstrijd meer gespeeld.

Dus na 2 voetballoze zaterdagen hadden de spelers er veel zin in. Iedereen kwam ruim op tijd op de club aan om naar Alpen a/d Rijn te gaan voor een wedstrijd tegen Alphia 8. Een klein uurtje later staat iedereen klaar voor de aftrap. Rohda had gezien dat bij de tegenstanders wat stevige jongens rondliepen en hadden zich dus al bedacht dat we duels niet snel zullen winnen (tenzij je Tim Kastelein heet), het 8ste wilde dit dus voetballend gaan uitspelen.

Rohda begon meteen goed met de bal rond te spelen, maar er werd toch ook vaak in simpele situaties zochten ze vaak een moeilijke uitweg en/of kwam er een zwakke pass uit waardoor er vooral in de openingsfase veel onnodig balverlies was. Ondanks het regelmatige balverlies kwam Rohda al snel een aantal keer gevaarlijk dicht bij het doel. In de 11de minuut was het dan ook al raak, Jim Woerdman gaf een goede steekpass waarna Max deze bal langs de keeper het doel in tikt. 0-1 al vroeg in de wedstrijd dus, en het 8ste hoopte er snel meer bij te kunnen maken. Zo kwamen ze verschillende malen gevaarlijk voor het doel maar leverde dit niks op. Tim pakt na ongeveer een half uur spelen door een stevige schouderduw tegen een speler van Alphia. Zelfs met een man minder was Rohda de bovenliggende partij en bleven ze goed voetbal spelen. Al snel komt Ronaldo door de verdediging maar wordt dan hard vanachter neergehaald. Bij Rohda dachten ze aan een kaart voor de verdediger van Alphia en een vrije trap op een goede plek. Maar door ‘gezeur’ van de Rohda spelers kregen ze een vrije trap tegen en Ronaldo moest met een blessure van het veld. Vreemde actie van de scheids waarvan er al meer waren in de wedstrijd. Maar ook door deze vreemde actie bleef het 8ste voetballen en viel er in de 42ste minuut nog een goal. Tim, die net weer terug van op het veld na zijn gele kaart, schoot de bal overtuigend binnen in de hoek. 0-2. 2 spelers van Alphia ging vlak voor rust ook nog van het veld met geel. Het was nu 9 tegen 11.

In de rust spreken de heren van het 8ste af dat ze minder moeten zeggen tegen de scheids en niet meer de moeilijke uitweg moesten zoeken. Daarnaast wilden ze snel na rust de wedstrijd beslissen en op slot gooien gezien ze nu met 2 man meer op het veld stonden.

Na rust ging Rohda dan ook erg aanvallend spelen waar meerdere kans uitkwamen. Alphia was slechts af en toe gevaarlijk uit de counter met een snelle man. Maar deze aanvallen werden onschadelijk gemaakt door de keeper en het centrale duo. Na een minuut of 10 in de 2de helft betaalt het aanvallende spel van Rohda zich eindelijk uit. Een afstandsschop van Stan wordt gekeerd door de keeper van Alphia maar Leshi schiet in de afvallende bal beheerst langs de keeper. Na de 0-3 kwamen de spelers van Alphia die er met geel af waren weer terug op het velden was het weer 11 tegen 11. Maar niet voor lang. Al vrij snel hierna pakt Stan een gele kaart voor een schouderduw. Rohda staat dus alweer met een man minder. Maar weer speelt Rohda beter dan Alphia ondanks het feit dat ze met een man minder stonden. Jim Woerdman schiet ook al snel hard en scherp langs de keeper voor de 0-4. Kort na de 0-4 maakt Danny een harde sliding vanachter op een speler waarna hij er verdiend met geel afgaat. Het is nu dus weer 9 tegen 11 alleen staat Rohda nu met 2 man minder. Dit houdt ze echter niet tegen om het toch nog 0-5 te maken. Wederom komt de naam Jim Woerdman op het scorebord. Hij kapte zijn man prima uit en schoot goed in de korte hoek. In de 90ste minuut wordt het zelfs nog 0-6 door Stan. Rohda komt door een tegenstoot met een paar man voor het doel. Stan krijgt de bal van Max buiten de 16 en schiet de bal hard binnen. Hierna was de wedstrijd meteen afgelopen. Eindstand 0-6 dus!

Ondanks wat discutabele beslissingen van de scheids heeft Rohda een prima wedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen. Tim Kastelein is uitgeroepen tot man of the match. Hij was steeds scherp op het middelveld en onderschepte vaak de bal en won bijna alle duels. Nog een speciale dank aan de cameraman Ronaldo van Dam en de zeer scherpe grensrechter Siem Veelenturf.