0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Floreant 6 – Rohda’76 7

Floreant 6 – Rohda’76 7

Door Kees van der Wilk | 29 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Aangezien velen al hebben moeten schrijven omdat ze twee of drie doelpunten hebben gemaakt, een eigen doelpunt op hun naam hebben, een perfecte performance neerzetten of andere zelfverzonnen argumenten, moet ik toch even in de bres springen voor mijn collega spits Marijn “Moo” Moolenbroek. Aangezien hij twee weken geleden al met een behoorlijk verslag op de proppen kwam zal ik deze van hem overnemen.

De wedstrijd begon al op vrijdag avond toen de coach met de feiten op tafel kwam. We hadden 17 spelers en één iemand moest er dus afvallen aangezien we maar 16 spelers op het formulier mogen zetten. Daarnaast werd er gevraagd of er iemand met het 4e mee kon doen. Hoewel iedereen van het team duidelijk had gemaakt dat Vinnie de best optie was omdat hij kop sterk is, goed kan inschatten waar de bal komt, ruimtelijk inzicht heeft en ook nog  eens een bal in het doel kan schieten (welk doel laten we even in het midden), leek de keus al snel gemaakt. Echter was het zo dat Vinnie hier zelf niet in mee ging en dat soms iemand zich moet opofferen voor het team, ging er bij Vinnie niet in. Afijn, Bas offerde zich op om thuis te blijven aangezien hij maar enkele minuten zou maken. Zo ging we de zaterdag in.

Vandaag was het zo ver we moesten aantreden tegen Floreant 6. Ze staan op de voorlaatste plaats en moeten zich waarschijnlijk aan het eind van het seizoen diep gaan schamen. Toch moest Rohda 7 zich vandaag laten gelden om de koppositie over te nemen van Be fair dat vandaag niet hoefde te voetballen. De coach had tactisch gezien een goede elf spelers uitgekozen om te beginnen in de basis. Vinnie op doel, verdediging Teunis, Witte, Mark en Hendrik, middenveld Sebas, Rogier, Maik en Peter, aanval bestond uit Mo en Shield.

De eerste twintig minuten konden we lastig onze draai vinden en waren er niet veel noemenswaardige feiten te melden. De coach kon het niet langer aan zien en besloot om zelf warm te gaan lopen en Ruben van de bank te schreeuwen om in actie te komen. Nog voor er gewisseld werd was het Rogier die rust in het elftal bracht door de 0-1 binnen te schieten met een droge knal. Ontlading was op de koppies te merken en het voetballen ging ook wat meer vanzelf. Nadat de coach zichzelf had ingebracht kwam Ruben voor Moo in het veld. Niet veel later was het ook Reinder die zich op mocht maken voor ongeveer 15 minuten speeltijd in de eerste helft. Nadat we meer druk gingen zetten kwamen er al snel meer kansen voor Rohda 7. Nadat de coach Ruben uit had gelegd dat hij erin kwam om doelpunten te maken maakte hij binnen 5 minuten een slalom actie door de verdediging van Floreant en zette ze hiermee behoorlijk te kijk, 0-2 een verdiende rust stand. Overigens was Vinnie nog wel even buiten zijn boekje, en strafschopgebied, gegaan maar bleef het bij een vrije trap. Vinnie die het hiermee natuurlijk niet eens was ging verhaal halen bij de scheids toen het rustsignaal gegeven was. Vanuit alle hoeken werd er naar Vinnie geroepen dat hij niks moest zeggen, zich niet moest laten gaan, “geef hem geen klap” werd er nog geroepen, maar Vinnie moest toch even melden dat de scheids het niet bij het juiste eind had. Na een goede uitleg van de coach konden we weer het veld op. Hier en daar een wisseling, waardoor we weer in volle sterkte de tweede helft konden beginnen.

De tweede helft was rommelig te noemen. Er leek wat meer tegenstand te komen van Floreant die zich niet zo snel gewonnen wilde geven. Nadat Ruben in de eerste helft 4 man wist te verschalken probeerde hij in de tweede helft 8 man te verschalken maar dit was toch echt teveel van het goede, blijkbaar weet Ruben niet waar zijn grens ligt.  Na een minuut of 15 werd hij dan ook gewisseld om hier maar eens over na te denken. Moo was ondertussen zijn eigen show begonnen want nadat hij na een afvallende bal zijn eerste binnen tikte, maakte hij niet veel later na een briljant uitgevoerde actie zijn tweede van de dag. Om Moo niet teveel stellalures te laten krijgen werd hij 10 minuten voor tijd gewisseld. Moo zelf dacht dat het een publiekswissel was en ging al klappend van het veld af. Shield moest het vandaag van één enkel moment hebben, maar daar ben je dan ook spits voor. Wederom een schot van de coach die de belabberde keeper niet goed weg wist te werken werd door Shield simpel binnen getikt. We kunnen haast zeggen dat deze goal van hem niet echt Shield eigen was. Weinig poespas gewoon binnen tikken.

Ging er dan geen één bal in van de coach, jawel. Nadat hijzelf een actie had gemaakt werd hij getackeld en kreeg een vrije trap. Hier ging hij zelf achter staan en hoewel hij hem slap raakte belande de bal in de linker beneden hoek.

Ondertussen was het denk ik 2-6. Ik hoor u denken: “maar waar komen die twee tegen goals vandaan??” nou dat zal ik u uitleggen. De eerste was namelijk aan Willem te danken. Willem, die een zeer goede wedstrijd speelde, wilde een simpele bal terug spelen op zijn laatste man, die had echter meer geloof in zijn keeper en liet de bal gaan, Vinnie had dit niet zien aankomen omdat de coach wel 4x naar hem had gegild dat hij niet uit zijn zestien mocht komen en dacht dat zijn laatste man hem wel zou hebben, hierdoor pikte de spits de bal op en hoewel Vinnie nog een katachtige redding maakte was de rebound een tegen goal. Daarna was er een soort voorzet die compleet verkeerd ingeschat werd door Vinnie en hoewel Vinnie zelf beweerd dat de spits hem er uiteindelijk inkopte, hebben wij allemaal gezien dat dit een eigen goal van hem was!!

Overigens werd 5 minuten voor tijd nog wel Witte gewisseld. Witte had zojuist daarvoor een tackel gehad en de coach had hem horen mompelen dat hij die speler nog wel even zou terug pakken. Witte werd in bescherming genomen en Rogier die er voor hem in kwam ging ondanks dat Witte achterin stond, in de spits lopen.

Het slot akkoord was van Peter. Nadat Peter vele pogingen had gewaagd op goal krijg hij van Reinder een niet te missen kans aangeboden die hem één op één met de keeper zetten. Peter schrok hier niet van en schoot de 2-7 van de dag binnen.

Al met al een wat geflatteerde uitslag maar zeker verdiend gewonnen. In de kleedkamer werd dit gevierd. We staan op dit moment op de eerste plek maar Be fair heeft een wedstrijd minder gespeeld. Er mag op zijn minst gezegd worden dat we dit jaar de competitie productief begonnen zijn. Zo zijn er al 41 doelpunten in 7 wedstrijden gemaakt. Dat dit jaar de Tante Corrie bokaal door het 7e in de wacht gesleept gaat worden is een feit maar door welke speler dit zal zijn is nog maar de vraag, hier kan dan ook nog volop op ingezet worden in de nog lopende weddenschappen.

Hierbij laat ik mijn bijdrage van dit seizoen wat betreft het schrijfwerk 😉

We hopen u allen weer te zien bij onze volgende wedstrijd die garant staat voor veel spanning en sensatie.

Ruben


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie