Home » G.H.L. VR1 houdt punt over aan topper tegen Sportlust VR1

G.H.L. VR1 houdt punt over aan topper tegen Sportlust VR1

Door Kees van der Wilk | 15 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Na een mooie overwinning van 4-0 op Altior waren de verwachtingen voor vandaag hooggespannen. Kon Zwammerdam de koppositie vast houden tegen Sportlust’46? Met een ruime selectie begonnen de Zwammerdamse dames vol goede moed aan deze opdracht. Op doel stond Kayleigh Jansen en de achterhoede bestond uit Froukje Verburg en Jaimy Overes centraal. Jesca de Jong en Kirsten van Asselt speelden op de backposities. Het middenveld bestond uit Marjolein van der Post, Martine Koole en Manouk Sloothaak. Voorin stonden Karlijn van Dorp, Anne Zuidam en Daisy Streefland.  Als wissel stonden Jessica van ‘t Hoog, Zita Vis, Thanisia Bijlsma en Fleur Olstoorn gereed.

Het spelbeeld leek niet op dat van vorige week. De vrouwen van Sportlust zetten gelijk druk en de Zwammerdamse dames hadden moeite om de wedstrijd om te zetten. Na 17 minuten maakte de defensie van Sportlust een fout; een te zachte terugspeelbal op de keepster die Karlijn van Dorp wist te onderscheppen en vervolgens beheerst wist af te maken (0-1!). Het was een fysieke wedstrijd en er werden veel overtredingen gemaakt aan beide kanten. De Zwammerdamse dames hadden het spel ondertussen overgenomen en maakte het Sportlust moeilijk, maar ook vandaag werden de uitgespeelde kansen niet benut.

De ruststand was 0-1.

Marjolein van der Post werd gewisseld voor Jessica van ’t Hoog. Na rust was het Sportlust die binnen 3 minuten vanuit buitenspel positie één op één kwam. Kayleigh Jansen die haar doel goed klein wist te maken moest toch capituleren toen de spits van Sportlust haar behendig wist uit te kappen en scoorde (1-1). Manouk Sloothaak werd gewisseld en Thanisia Bijlsma werd in gebracht. Het waren toch de Zwammerdamse dames die de nodige kansen creëerde, maar niet het net wisten bereiken. Martine Koole wist zich vrij te spelen voor het doel en raakte de paal. In de 84e minuut kreeg Martine Koole geel, net zoals haar tegenstander, voor praten tegen de scheidsrechter. Beide dames moesten er 10 minuten uit. De Zwammerdamse dames kregen een vrije trap mee voor een overtreding die op Martine Koole was gemaakt. Kirsten van Asselt wist er wel raad mee, maar haar schot ging bovenkant lat over. Twee minuten later was het ook Kirsten van Asselt die geel kreeg en er 10 minuten uit moest. Onze grensrechter was het hier niet mee eens en ook hij moest het veld verlaten.

Nadat alle tumult voorbij was en de stofwolken waren opgetrokken was het eindresultaat een gelijkspel tegen een gevaarlijke concurrent voor de titel.Ondanks de vechtlust die er was vandaag, hebben de Zwammerdamse dames punten laten liggen in een wedstrijd waar meer in zat. Op puntverlies kan Sportlust de komende weken de koppositie van Zwammerdam overnemen. Met 14 punten uit 6 wedstrijden staat Zwammerdam voorlopig nog bovenaan. Volgende week speelt VR1 de tweede bekerronde tegen Oegstgeest VR1.