Home » Kagia F2-Rohda F1

Kagia F2-Rohda F1

Door Kees van der Wilk | 7 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Na een mooie extra trainingsavond van 4-Skills op vrijdagavond, waar de helft van de F1 aan meedeed, staan we ‘even later’ op zaterdagochtend om 7.45 uur weer paraat. De F1 speelt vandaag uit tegen Kagia in Lisserbroek, en dat is onze verste tegenstander in de competitie. Een hele onderneming dus, maar we arriveren met z’n allen netjes op tijd in de bollenstreek. Het kan weer een spannende wedstrijd worden, want ook Kagia heeft tot nu toe nog geen enkele wedstrijd verloren…

De F1 is al even op gang, wanneer Kagia een corner krijgt. Die wordt keurig genomen, maar helaas ook onhoudbaar voor keeper Luca deK het net in gejaagd. 1-0 voor Kagia. Niet veel later vinden de oranjehemden van Kagia de verre hoek en wordt het zelfs 2-0. Dit is andere koek! Gaat het vandaag dan gebeuren? De meegereisde supporters langs de lijn krijgen het al een beetje warm. Het is voor het eerst dit seizoen dat Rohda F1 achter staat. Maar dan laat het team de goeie mentaliteit zien: niks aan de hand, we blijven gewoon goed voetballen. Luca deK verricht een superredding en dat draagt bij aan de rust in het team. En jawel: Tom geeft de bal prachtig voor en Jassim scoort de 1-2! De ban is gebroken. Nog voor rust maakt Jassim ook de 2-2.

In de korte pauze wijst de coach nog eens extra op het belang van de verdediging, dat heeft de eerste helft wel weer aangetoond. Als de tegenstander in balbezit is, moeten er meer Rohdaspelers mee verdedigen! Nabil neemt de keepershandschoenen van Luca over en de tweede helft kan beginnen. Het team heeft de aanwijzingen in de oren geknoopt en er wordt meer meegedacht in de verdediging. Met een enorme inzet loopt Pim de longen uit zijn lijf en ook Tessel staat haar ‘mannetje’ op het middenveld. Luca deK laat zien dat hij zich ook in veld steeds beter op zijn plek voelt. Tom en Luca vanH gebruiken hun harde schot om de tegenstander te verrassen en de spitsen te bereiken. Dat lukt goed: Jassim krijgt de kans om de 2-3 te maken en ook de 2-4 rolt van zijn schoen. Nabil voorkomt nog een Kagia goal door goed keeperswerk. Melissa mist net de kans op haar doelpunt, maar het scheelt maar een paar centimeter. Yassir maakt een mooie omhaal die maar net over gaat; in plaats van ín het net komt zijn schot óp het net. Maar door mooi samenspel tussen Yassir en Pim maakt Pim wel het laatste doelpunt van de wedstrijd; de 2-5. Opgelucht en tevreden stapt het team onder de (veels te hete) douche. De drie punten zijn weer binnen!