Home » Rohda 2 dankt sluipschutter Botteghin

Rohda 2 dankt sluipschutter Botteghin

Door Kees van der Wilk | 22 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Na een zaterdag zonder voetbal, was het vandaag (zaterdag 21 november) weer tijd om onze voetbalkwaliteiten te laten zien, aan de voetballiefhebbers in Noorden. We mochten namelijk op bezoek bij NSV`46. Een blik op de stand leerde ons dat er gewonnen moest worden, willen we dit seizoen nog ergens om spelen. En vandaag was er een mogelijkheid om te winnen, want NSV`46 had 2 punten minder dan ons.

De trainer liet deze wedstrijd verstek gaan, doordat hij in het geruchtencircuit had vernomen dat er bij Sporting Lissabon in Portugal scorend vermogen rondliep. Normaal worden daar scouts op afgestuurd, maar bij ons gaat de trainer eropaf. Gelukkig was daar onze leider Ton Schuddemat die de honneurs waarnam. Hij kreeg direct het vuur aan de schenen, doordat een aanvangstijdstip door sommige spelers anders ervaren werd, deels doordat ze het te vroeg vonden en deels doordat het pinapparaat bij de Formido voor enorme wachtrijen zorgde.

De opstelling was als volgt: Kok, L. Laurens, van Barneveld, van Daalen, Hans; den Boon, Verdoold, K. Laurens; Weerheim, Bouwman en Cerimovic. Wissels: Bos, Lok en Bottenberg.

In de voorbespreking werd ons gezegd dat we met plezier moesten gaan spelen. Winst, verlies of een gelijkspel deed er niet toe. Gemakzucht waarvan we nogal eens last hebben, moesten we buiten de deur laten.

De start van de wedstrijd was wat slordig en onwennig van beide kanten. Al snel werd duidelijk dat NSV veel op de lange bal speelde en dat wij moeite hadden met balbezit. De eerste kansjes waren toch voor Rohda, maar dit leverde geen doelpunten op. Na 15 minuten viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na een goede onderschepping van een bal die richting de spits van Rohda had moeten gaan, lag het veld helemaal open. De mannen van NSV wisten hier wel raad mee en passeerde doelman Kok, 1-0. Aan Rohda de taak om deze stand om te draaien. De eerste geplande wissel was ook een feit. Na een lange afwezigheid was het Cerimovic (terug van lichamelijke klachten) die zijn plek afstond aan Bottenberg.

Het op de gelijkmaker jagende rohda werd na ongeveer 28 minuten beloond met de gelijkmaker. Uit een voorzet van rechtermiddenvelder den Boon werd er geprobeerd de bal richting doel te werken door spits Bouwman. De keeper redde echter, maar de afvallende bal kon binnen getikt worden door Bottenberg. 1-1. Rohda bleef op dat moment de betere partij en dit resulteerde nog in de 1e helft tot de verdiende voorsprong. Botteghin schoot een vrije trap rechtstreeks in de korte hoek van de keeper. De keeper kon zich dit doelpunt echter wel aanrekenen.

Het laatste wapenfeit van Rohda zat hem in een opstootje tussen Bouwman en de centrale verdediger van NSV. Waar Bouwman zijn slimheid liet zien, was het de verdediger die oliedom een duw aan Bouwman gaf. Bouwman ging als een echte acteur naar de grond en de scheidsrechter trok de, overigens terechte, gele kaart voor de oliedomme verdediger.

De 2e helft werd begonnen met 2 wissels. Lok kwam erin voor van Barneveld en Bos voor den Boon.

Rohda kwam goed uit de startblokken en dit zorgde voor een ware kansenregen voor de blauwhemden, echter zoals het deze competitie kenmerkend is, werd de ene na de andere kans om zeep geholpen. Dit kwartier had Rohda ook zomaar een penalty kunnen krijgen voor een lichte duw in de rug van de op het doel afstormende K. Laurens, maar doordat deze toch nog kans zag te schieten, moet de scheidsrechter van mening geweest zijn dat er te weinig hinder was.

Na dit kwartier was het vooral NSV die beter en beter werd, zonder echte kansen te creëren. Rohda kon de bal maar moeilijk in de ploeg houden. Wel liet Rohda in het laatste half uur zien, dat het over 2 potentiele scheidsrechters beschikt. De mannen L. Laurens en den Boon wisten elke beslissing van de scheidsrechter te bekritiseren, terwijl deze man, naar mijn mening, zich als een redelijke scheidsrechter voordeed. Het gevolg van dit geklaag was, dat de ene (L. Laurens) zich zelf liet wisselen en de andere (den Boon) ,niet voor het eerst in zijn voetbalcarrière, een gele prent te zien kreeg.

Het enige wapenfeit van NSV uit de 2e helft was een schot op de lat, die uit een lastige hoek afkomstig was. Het was nog maar de vraag of deze zich ooit tussen het aluminium kon wringen.

De counterkansjes van Rohda werden niet goed afgewerkt of uitgespeeld, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef.

Eindstand 1-2 voor Rohda 2

Wist u dat:

• Rohda 2 ook over een Manuel Neuer beschikt (Kok), hij ging halverwege de eigen helft, bij de zijlijn een duel aan met de tegenstander.
  • Er voor de 2x op rij wint met 2-1