0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’75 8 – floreant 5

Rohda’75 8 – floreant 5

Door Kees van der Wilk | 24 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Na de eclatante 4-1 overwinning van vorige week op DWO 9, wachtte Rohda’76 8 weer een nieuwe competitie wedstrijd, en niet zomaar 1 want de (ongeslagen) lijstaanvoerder kwam namelijk op bezoek. Voordat het zomaar was werden er eerst stuk voor stuk schitterende plaatjes en een fantastische teamfoto genomen voor de voetbalplaatjes actie van de jumbo.  Om 11:00 klonk voor het eerst het fluitje van de scheidsrechter.

In de beginfase golfde het spel op een neer waarbij Rohda’76 8 net iets meer balbezit had. Na 5 minuten leverde dat balbezit net geen kans op. Na 8 minuten kwam floreant er voor het eerst gevaarlijk uit, maar dit leverde door uitstekend verdedigen een corner op. Uit die corner kreeg floreant zowaar 2 kopkansen maar zowel Jim Hendrikx als Sven de Kroon stonden niet voor niets op de doellijn en kopte deze bal weg. Na 10 minuten kreeg Rohda’76 8 een corner en dit leverde een schietkans voor tim kastelein op die de bal niet helemaal goed raakt en dus de bal naast het doel ziet verdwijnen. Nadat floreant uit die achterbalk bijna gevaarlijk wordt, komt Rohda’76 8 er gevaarlijk uit en komt de bal via Jim Woerdman bij Stan Sauer die naast schiet.  Rohda proeft dat het de kansen heeft om de koploper pijn te kunnen, en gaat vrolijk door met aanvallen. Dit levert in de 15e minuut herovert Max Bukman door goed te werken de bal en komt de bal via Danny Koenekoop en de eerder genoemde Tim Kastelein bij Jim Woerdman die de bal naast het doel schiet. Rohda’76 8 domineert het eerste deel van de eerste helft, en naast eerder genoemde kansen levert een schotkans van Jim Woerdman(naast) en Stan Sauer(geblokt) wederom niks op.

Ook een kopkans voor Tim Kastelein, die de bal perfect op zijn hoofd kreeg gelegd door Rick van der Moolen, levert geen goal op. Na exact 30 minuten wordt Tim Kastelein vrijgespeeld aan de rechterkant, hij ziet Rick van der Moolen naar binnen komen en geeft een mooie crossbal. Deze wordt schitterend aangenomen door Rick van der Moolen met zijn buitenkant voet (niemand had ooit gedacht dat hij dit kan), en hij schuift hem heel koelbloedig langs de keeper in het doel: 1-0.
Nog geen 2 minuten later schiet Danny Koenekoop  met een leep boogje de bal op de lat. Na 34 minuten wordt Tim Kastelein opnieuw gevonden op rechts, waarna hetzelfde recept volgt, Hij ziet weer Rick van der Moolen naar binnen komen, hij geeft hem weer perfect aan Rick van der Moolen, wiens aanname wederom van hoge schoonheid is. Alleen vergeet hij de genadeklap uit te delen en schiet de bal op de keeper. De rebound wordt vervolgens binnengelopen door de in buitenspel staande Max Bukman, waarna de goal (terecht?) wordt afgekeurd. Niet lang hierna klinkt het rustsignaal.

In de rust wordt besproken om op dezelfde voet verder te gaan en zo snel mogelijk het duel te beslissen. Naarmate de tweede helft vordert verliest Rohda’76 8 steeds meer de grip op de wedstrijd en word Floreant sterker. Dit leidt tot een aantal waarschuwingsschoten en een knal van Samir, (de man om wie alles draaide bij floreant) op de paal. Nadat stan sauer in minuut 53 nog een afstandsschot lost zonder succes, is Rohda’76 8 langzaam het initiatief kwijt aan de bezoekers. In minuut 67 krijgt Samir alle tijd en ruimte om te doen en laten wat hij wil en hij krult de bal in de verre hoek langs de kansloze Twan Korrel: 1-1
Zo’n 11 minuten later krijgt floreant een vrije trap, deze wordt echter te vroeg genomen en moet ,zo geven de spelregels aan, overnieuw. Uit die herkansing kan Samir, die nog vrijer staat dan een man in een gemiddeld huwelijk, de bal kiezelhard achter de verbouwereerde Twan Korrel koppen:1-2

In de laatste 10 minuten probeert Rohda’76 8 er nog een slotoffensief uit te persen, maar verder dan een kopbal (danny) en twee afstandsschoten van Jim Woerdman komen de gastheren niet. Tussendoor Moest Twan korrel nog een keer goed uitkomen om erger leed te voorkomen.

Na exact 90 minuten klinkt het eindsignaal.

Man van de wedstrijd is Luuk van Gorkum, omdat hij wederom een solide wedstrijd speelde, de spits een bijzondere lastige wedstrijd bezorgde en zich bovendien ook aanvallend inschakelde.

Volgende week volgt de wedstrijd in en tegen Zevenhoven. Deze wedstrijd biedt voor de jonkies van Rohda’76 8 een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat deze dure nederlaag een incident is.

De aftrap op sportpark Zevenhoven is 12:45 uur

Rick van der  Moolen

Foto’s van deze wedstrijd Klik hier >>>


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie