Home » Rohda 2 en de ode aan de aanvoerder! 

Rohda 2 en de ode aan de aanvoerder! 

Door Kees van der Wilk | 10 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Het geheim van de anonieme verslaggever van vorige week was helaas al snel ontrafeld. Velen vonden zelfs dat het wedstrijdverslag te veel in het teken stond van de aanvoerder, bij deze deel 2. Beoordeelt u vooral zelf of dit een ode aan de aanvoerder is of niet!

De wedstrijd begint waar de vorige wedstrijd geëindigd is. Een goede 2e helft tegen Jodan Boys, moest een goede start tegen Sportief inluiden.

De trainingen van de afgelopen week waren naar tevredenheid van de trainer. Hij haalde zelfs een training met een aantal sprintjes uit de kast om zijn mannen scherp te krijgen.  Enig smetje waren de vergeten hapjes van de aanvoerder, gelukkig toonde onze verzorger Leon zich een veelzijdig man, door zich naar de Jumbo te spoedden om de hapjes te gaan halen.

De opstelling zag er ditmaal als volgt uit. Kok; Barneveld, Lok, van Daalen, Berends; K. Laurens, Verdoold©, den Boon; Weerheim, Bouman, Bottenberg. Wissels L.Laurens, Bos en Hans.

Zoals u het misschien wel opgevallen is, heeft trainer Verweij bikkelhard ingegrepen en is de basisopstelling op 7 posities gewijzigd. De wedstrijdbespreking werd dan ook gekenmerkt door de woorden: Voortzetten 2e helft van vorige week, Rücksichtsloser en feller zijn. De kleine tactische wijzigingen zal ik hier maar niet bespreken.

De eerste helft begon Rohda dan ook echt sterk, maar dit leidde wel tot kansen en niet tot doelpunten. De tegenstander werd vanaf minuut 1 overklast. Helaas was een corner van Rohda, het startsein van een counter van Sportief. Het veld lag geheel open en de goal werd gemaakt 0-1. En nu moest Rohda zijn ware ik tonen. Waar Rohda na een tegendoelpunt vaak geknakt rond ging lopen, werden ze nu alleen maar sterker.

Er volgde een ware kansenregen voor Rohda, maar de aanvallers (Roel, Baruch en Sam) speelden of de kansen niet goed uit of waren zeer onzorgvuldig in de afronding. Gevaarlijk werd Sportief alleen uit lange ballen, op de centrumaanvaller, die nog weleens verkeerd beoordeeld werden door de verdedigers van Rohda. Het middenveld van Rohda had nog weleens moeite om overal op tijd te zijn. De eindstand van de 1e helft was dan ook 0-1.

Na een positieve (het sleutelwoord in de coaching bij Rohda 2) speech van de trainer ging de 2e helft van start. Rohda bleef beter, maar echte kansen waren er in het begin niet. Toen brak minuut 65 aan, Na goed doorlopen van Lok en uiteindelijk een goede pass op linksbuiten Bottenberg, was het Verdoold die na een lange sprint achterin het strafschopgebied kwam en de prima voorzet, voortreffelijk binnenkopte. 1-1 De aanvoerder nam zijn team bij de hand! J en liet de aanvallers zien wat efficiënt afwerken is, 1 kans 1 goal. Daarna was Rohda nog een paar keer dicht bij de voorsprong, o.a. de aanvoerder, die een prima voortzet van Weerheim volledig tot 2x toe mis trapte.

Het spel begon meer heen en weer te slingeren en dit bleek te zwaar voor de aanvoerder. De trainer maakte de enige juiste beslissing, om de zwaar vermoeide aanvoerder er vanaf te halen. Er waren nog 10 minuten te spelen.

In de 92e minuut viel dan toch de beslissing. Middenvelder van Barneveld joeg een bal , die onderweg nog met de hand van een verdediger werd aangeraakt, in de touwen. 2-1, verdiend, maar er hadden meer doelpunten gescoord moeten worden.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Gouda, de koploper van de competitie.