0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven

Rohda 2: De foto

Door Kees van der Wilk | 29 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Toen was het weer zaterdag. Deze keer mogen we wel spreken over een speciale zaterdag, waar al weken naar toegeleefd was. Het was namelijk de zaterdag, waarop de foto`s voor de voetbalplaatjes gemaakt werden.

Omdat een wedstrijd altijd een voorbereiding kent en deze voorbereiding vaak van invloed is op de wedstrijd zelf, wil ik deze voorbereiding nader belichten.

De voorbereiding begon deze keer iets eerder dan gewend. De dinsdagtraining was namelijk vervroegd naar 18.45, dit in verband met de oefenwedstrijd van Rohda 1. Deze training was ook de terugkeer van de trainer, na een afwezigheid van een week, was hij weer terug op het veld.

De donderdagtraining begon om de gebruikelijke tijd en stond onder leiding van Ton Schuddemat. Ook deze training verliep goed. Deze training werd er zelfs gehandbald. Wat bleek was dat Rohda 2 dit ook aardig kan. Mocht het voetballend niet lukken, dan ligt er altijd nog een handbal carrière in het verschiet, voor een aantal Rohda 2 spelers. Donderdagavond is ook het moment van het bekend maken van de selectie van zaterdag. De selectie telde één grote verrassing in de naam van Tom Kleuver. Hij mocht zijn seizoen debuut maken in het 2e elftal.

Maar het grootste gedeelte van de voorbereiding stond natuurlijk in het teken van de foto. Al de hele week heeft u spelers van het 2e elftal gezien, die alles heel voorzichtig deden. Dit alles om ongeschonden de foto te halen. En om u niet in onzekerheid te laten zitten, iedereen heeft ongeschonden de foto gehaald. Een opmerking over de afgelasting van de wedstrijd door Jeroen Kok bezorgde enige spelers en begeleiders wel grijze haren, dit omdat bleek dat het een grapje was en iedereen toch op tijd aanwezig diende te zijn. Sam Bottenberg, de benjamin van het elftal, trapte echter in de grap en was enkele minuten te laat aanwezig.

Na een korte bespreking, was het moment daar om ons klaar te maken voor de foto. De gebroeders Laurens hadden zelfs een grote pot gel van de C1000 meegenomen, om er maar op en top uit te zien. (Gel kunt u natuurlijk ook halen bij de Albert Heijn, Aldi, Troefmarkt e.a.).

Om te zien hoe Jeroen Kok zich voorbereid op de foto, kunt u de spelers van Rohda 2 vragen naar de foto van een zich opmakende Jeroen Kok.

De teamfoto werd als eerste genomen en dit gebeurde nogal onder precieze leiding van de fotograaf. De zon zorgde voor grote problemen, omdat de schaduw voor overlast zorgde. Maar na het zoeken van een trap en zelfs een vuilnisbak is het de fotograaf gelukt om een geschikte foto te maken. De staande spelers moesten hiervoor echter wel wat door de knieën.

De persoonlijke foto`s zijn ook allemaal gelukt. Het enige smetje was het nummertjesgedrag van de fotograaf. Na het maken van de foto gaf hij iedereen een nummertje. Bij een club met een warme cultuur is het maken van nummertjes geen goede zaak. Na wat rondvragen bleek dat de nummers bedoeld waren om de goede naam, bij de juiste foto te plaatsen. Uitleg begrepen.

De wedstrijd eindigde in 3-3.

De conclusie van de wedstrijd was dat Rohda weer te slap begon. Het elftal weer te makkelijk doelpunten weggeeft en te makkelijk en te vaak kansen mist. En de reactie dat Rohda 2 weer beter was dan de tegenstander mag naar mijn mening niet meer uitgesproken worden. Als de doelstelling boven in meedraaien is en er met deze instelling op en naast het veld begonnen en gespeeld wordt, dan moeten de spelers van Rohda 2 zich afvragen of het selectievoetbal wel aan hen besteed is.

Selectievoetbal betekent namelijk spelen voor de overwinning, waarbij plezier ook een belangrijk onderdeel is. Aspect 1 ontbreekt te vaak, waar gelukkig het plezier wel aanwezig is.

Om dit verslag niet in mineur te eindigen bij deze enkele uitslagen uit de Nederlandse eredivisie. FC Zwolle- Ajax 0-2 en Excelsior-Feyenoord 2-4.

Foto’s van deze wedstrijd Klik hier >>>


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie