0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 8 – DWO 9

Rohda’76 8 – DWO 9

Door Kees van der Wilk | 16 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Het was al een aantal weken gelden sinds Rohda 8 zijn laatste thuis duel had gespeeld. Ondanks het gelijke spel van de week hiervoor, ligt Rohda 8 nog steeds op titelkoers. Maar hierdoor staat er wel druk op de ploeg van Siem Veelenturf. Rohda 8.
Voor dat de wedstrijd begon werd een teamfoto van Rohda 8 gemaakt. Iedereen had zijn haar strak in model gedaan en zijn mooiste glimlach opgezet.

Nadat de foto gemaakt was moest er gevoetbald worden. Om stipt half 1 werd er afgetrapt door Rohda 8. Rohda begon de wedstrijd redelijk met een kopkans voor Jim Woerdman. Helaas kon de keeper van DWO redding brengen. Vlak hierna was er een knap schot van Jim Woerdman dat maar halfjes werd gepareerd door de doelman, Ronaldo reageerde attent op daar op volgende rebound maar kon helaas de keeper niet verslaan.  Hierna zakte Rohda ver in en werden er veel duels verloren. DWO kreeg in 22e minuut een vrije trap aan de rand van de 16. In plaats van direct op doel te schieten, werd de bal slim kort afgepast naar een vrije speler van DWO. Die stond zo opeens 1 tegen 1 tegen Twan. De speler schoot de bal overtuigend tegen de touwen en zo keek Rohda 8 opeens tegen een achterstand aan. Dit leek een wake up call voor Rohda 8 te zijn, want het spel verbeterde al snel na de 0-1. De koppen ging niet hangen maar gingen juist omhoog. Weer werd er een afstandschot afgevuurd op de keeper van DWO. De keeper had weer moeite met het pareren van deze bal en moest een rebound weggegeven. Ronaldo van Dam had alle kans om de 1-1 erin te prikken, maar hij miste net de finesse en tikte de bal naast. Maar Rohda gaf niet op en bleef druk uitvoeren op het doel van DWO. Nu stoomde Matthijs van Aalst weer op vanuit de linkerkant. Hij kwam met een knap afstandschot die maar rakelings naast vloog. Rohda 8 rook bloed zo vlak voor de rust en gaf niet op. Nu ging Sven de Kroon weer met de bal aan de haal. Nadat hij overtuigend twee man wist uit te spelen vuurde hij overtuigend op de keeper van DWO. De keeper kon met veel moeite het schot uit de hoek tikken.  In de 43 minuut werd er een goede splijtende pass van Rick van Der Moolen gegeven die Max Bukman wegstuurde. Max zag Tim een goede loopactie maken en gaf de bal perfect op maat. Tim Kastelein schoot snoeihard de 1-1 binnen. Dit was uiteraard een goed moment voor de 1-1 vlak voor de rust.

Rohda 8 kon met een opgeheven hoofd aan de Thee alleen wist het wel dat er nog veel werk aan de winkel was, om van dit duel een winst partij te maken. In de rust was er een goed overleg met elkaar. Er werd goed overlegd en er werden een paar tactische wisselingen gemaakt door de coach Siem Veelenturf.

In de 2e helft begon Rohda 8 direct een stuk feller. De duels werden gewonnen en er werden meerdere kansen gecreëerd. Jim Woerdman kreeg een vrije trap op een mooie plek, hij gaf een goede curve mee aan de bal waardoor de keeper met veel moeite nog een redding eruit kon persen. De rebound werd helaas tamelijk gemist door Ronaldo. Tot grote frustratie van hemzelf. Maar dan toch; weer een vrije trap word er weggegeven door DWO. Jim Woerdman gaat weer achter de bal staan en geeft de bal weer een prachtige trap. De keeper kan redde, maar de bal blijft liggen… Ronaldo stormt er met zijn snelle benen op af en..  scoort de bevrijdende 2-1!! Rohda lijkt de geest helemaal te hebben gevonden en gaat ook hierna lekker door met voetballen. DWO komt er niet meer aan de pas, en het team raakt gefrustereerd en ze beginnen met klagen op elkaar. In de 75e minuut krijgt Tim Kastelein aan de rechterflank teveel ruimte en speelt een prachtige diepe bal richting Max Bukman. Max moet flink lopen om de bal nog te kunnen halen en de keeper komt al fanatiek op hem af. Maar Max bedenkt iets geniaals; met een prachtige lob wipt hij de bal over de keeper zo het doel in! 3-1 en de wedstrijd is eindelijk gespeeld. Maar Rohda 8 neemt geen gas terug en gaat lekker door met goed voetballen. Max Bukman geeft een goede voorzet op Rick van der Moolen. Rick die niet zelfzuchtig is ziet Tim Kastelein aan komen stormen en geeft de bal af aan hem, en scoort simpel de 4-1.

Uiteindelijk toch een overtuigende overwinning van Rohda 8. De man van de wedstrijd was: Tim Kastelein! Volgende week is Rohda 8 weer thuis te bewonderen! We spelen tegen Floreant om  11:30. U bent van harte uitgenodigd om ons weer de nodige support te geven!

Siem Veelenturf

Foto’s van deze wedstrijd Klik hier >>>


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie